♛ Monte-Carlo Rolex Masters ♛ | 14 - 21 април, 2013 |

Победник на ♛ Monte-Carlo Rolex Masters ♛ ?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 11 30,6%
  • Енди Мареј

Гласови: 5 13,9%
  • Рафаел Надал

Гласови: 18 50,0%
  • Томаш Бердих

Гласови: 1 2,8%
  • Хуан Мартин Дел Потро

Гласови: 1 2,8%
  • Некој од останатите тенисери..

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    36
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Da ako e nekade postavena granicata 18 gejma obavezno ke igram plus gejmovi na nadal, gaske isto mi e pacer i ne znam nikogas so nego sto ke bide, djokovic ke go tepa nieminen sigurno a conga i wawrinka se pretplateni da igraat fantasticni dramaticni mecevi.

pak zabega diskusijata vo sf vodi...Novak sakal vnimanie , se prepraval i drugi gluposti ...pratam aktivno tenis dvaesetina godini i kolku tolku imam nekoi poznavanja od ovoj sport...stotina teniseri i sekoj si e prikaska za sebe...nema pravilo kako teniser treba da se odnesuva , kako da komunicira , so publika , so novinari ,organizatori itn. Najbitno merilo e teniskoto znaenje ,drugoto e folklor , dekor , lichen pechat.Nekoi se fanatici (Nadal) nekoi se shoumeni (Mekinro, Novak , Beker) , arogantni (Berdych), ,partytime teniseri (Gulbis ,Tipsa) ,egocentrichni (pozitivno , da ne ripne Psy ,Federer) i po moe,povtoruvam ,po moe ,prirodno spontani (Novak ,dali oti e od nashata okolija ,ili oti sluzev u JNA ,ili oti fativ od SFRJ) nekako mi e najblizok so mentalitetot i odnesuvanjeto .Deli od stereotipot na teniskiot ,,bel,, sport ...Bashka pravi nekoi potezi shto drugite teniseri ne gi pravat ni na son. Go izvitka zglobot ,apche protiv bolki , izigra do kraj ,rizikuvashe mnogu poseriozna povreda i ja odvede svojata reprezentacija vo polufinale besplatno. Desetina dena posle toa (drug teniser toa ne go pravi pa majka Jana da e ) igra vo M.Karlo sigurno so konsultacija so lekarite deka nema golem rizik so cel da isposhtue organizator a i fala bogu da spasi poeni ,zeme nekoe evro pa i ako se sklopat kockite i da go osvoi mastersot shto mu fali (ke bide prv so najmnogu osvoeni razlichni mastersi,mu fali i Sinsi da kompletira) . E sega , od avion se gleda deka igra pretpazlivo ,ne rizikuva so negovite akrobatski proklizuvanja ,igra rezervirano bez mnogu dvizenja a i chustvuva bolka (na kraj na prv set go slushnavte kako vika kon negoviot tim ,,boli ,jako boli ,, . Ne znam koj mech ste gledale , ama vtor i tret set trchashe ushte pomalku .Drug da beshe ke predadeshe garant ... za da sega komentirate deka se prepraval i sakal vnimanie ...boze sachuvaj ...pa istoto moze da se kaze i za Nadal ,kakvi se tie dvojni arshini ...trcha kako lud na osnovna linija ,ni da secne vo nieden moment ,a ushte se zbori za negovoto koleno ...tepa se po red , ama ako izgubi ke vikate ,, se oseka pauzata ,kolenoto go boli ,, a Nadal dva meseci e vo top forma .
Nole sakal da go velichat ...pa totalno vrska nema...od svetoto trojstvo ima najmal problem so egoto , i vo pobedite i porazite... nema da priznaete , taa tema e sto pati elaborirana , ama definitivno e najfer i najkorekten igrach ,nikogash go nema omalovazheno protivnikot ,naprotiv , sekogash e so pozitiven komentar . No , toa e vo toj delot od folklorot , dekorot .
Za teniskoto znaenje ,moze da ne se soglasite , ke chitame mislenja od struchnjaci teniski , no vchera i denes Novak demonstrirashe kako se pobeduva so improvizacija , so raznovidnost , so mentalna sila i stabilnost ,prilagoduvanje na igrata na protivnikot , so nedovolna priprema ,so bolki i so strav od povtorna povreda .Kazete slichen primer ...za da na kraj od shto go mrazite li ,nepochituvate ,koj li ke go znae , zakluchivte deka se preprava ,saka vnimanie i glumi. Alal da vi e na struchnosta. A tolku e ednostavno ...reshi da igra ,bez mnogu forsiranje ,se ushte igra vo vtora brzina , za vakvi paceri kako Juzni i Monako i tolku e dovolno , pa ako se sklopat kockite i izdrzi zglobot , super , ako ne ,majstore ,kochi ,ja ovde silazim .
--- надополнето: 18 април 2013 во 22:23 ---
Димитров може утре да му парира достојно на Рафа, само да не влезе во неговиот препознатлив ментален пад. Има одличен сервис, добар слајс, добар бекхенд/форхенд. Е сеа ако му дозволи на Рафа да ги контролира поените со неговите препознатливи спинови тогаш наебал, затоа што топ спинот на Рафа на еднорачниот бекхенд на Григор ќе биде погубно, има да го смеле. Ќе видиме утре, јас лично очекувам интересен и не толку лесен меч за Надал но не се сомневам во пласман понатаму.
Друг добар меч треба да е Цонга-Вавринка, денес и двајцата убедливи и прилично одморени, би требало утре да гледаме спектакл во три сета.
Ноле ќе го тепа Ниеминен, а Гаске мислам дека ќе го добие Фоњини.
utre Fognini go dobiva Gaske , Wawrinka isto taka ke go pobedi Conga...toa za Dimitrov superlativite vazat ama ako e beton , utre Nadal nema da se zadrzi na terenot podolgo od 60 min, a Novak ..ako Jezdich go pushti da igra mislam deka ke go dobie Nieminen lesno vo dva seta i toa bez mnogu trchanje ,no da pochekame ,mislam deka shansite da ne igra se golemi

A be coek ti mozes da elaboriras kolku sakas nemoj za Nole da mi prodavas prikaski deka ne saka vnimanie ziti se. Uste dodeka ne bese top igrac bese poznat kako THE DJOKER(segobiecot) ne mu go dadov ja toj nadimak mediumite mu go dadoa i interesen bese posto se glupirase. Dali Federer ili Nadal imitirale nekogo? Nole bese toj sto povekje bese poznat po toa sto gi imitirase sharapova i nadal i ostanatite otkolku po negovata igra. E koga mu se smaci od toa resi da igra. Ne mi go velicaj ziti se do nebesa, ne e on tolku tolku, glumi on ostaj go , kolku mecevi sum gledal koga glumi prai grimasi pa trca ko lud. Nemoj da go postavuvas na piedestal, nego neka si gi zasuka rakavite i neka trenira i neka kjuti.

A be coek ti mozes da elaboriras kolku sakas nemoj za Nole da mi prodavas prikaski deka ne saka vnimanie ziti se. Uste dodeka ne bese top igrac bese poznat kako THE DJOKER(segobiecot) ne mu go dadov ja toj nadimak mediumite mu go dadoa i interesen bese posto se glupirase. Dali Federer ili Nadal imitirale nekogo? Nole bese toj sto povekje bese poznat po toa sto gi imitirase sharapova i nadal i ostanatite otkolku po negovata igra. E koga mu se smaci od toa resi da igra. Ne mi go velicaj ziti se do nebesa, ne e on tolku tolku, glumi on ostaj go , kolku mecevi sum gledal koga glumi prai grimasi pa trca ko lud. Nemoj da go postavuvas na piedestal, nego neka si gi zasuka rakavite i neka trenira i neka kjuti.
aj prochitaj mi go povtorno ,,elaboriranjeto,, ...vo ,,stavkata,, showmeni pishuva Novak , a i vo sektorot ,,prirodno spontani,, pak go ima Novak . No shoumen i spontan ne znachi glumenje ,prepravanje , naprotiv . E sega ,nema pravilo kakvo treba da e odnesuvanjeto ...za mene negovoto odnesuvanje mi e najsimpatichno ,deli od klisheto tenisko , na tebe ti e Nadal...koe e podobro,popravilno nikoj ne moze da kaze. Da ,Novak e Joker , shegobiecot , najveseliot vo teniskiot karavan , site imat samo dobri zborovi za nego , a ti toa go percepirash kako losho odnesuvanje ..a tie suevernite rituali na Nadal ti se ok

Абе на некој ако му е океј стилот на Надал/Федерер или останати тенисери, на некои други и не му е, истото е и за Новак, барал внимание, глумел повреда, се држел за зглоб, па после играл одлично.
Ако глумење на повреда прави за да бара внимание од сите, не знам што да ви кажам. Башка за број 1 тенисер во светот се работи, не е некоја анонимус и со такви фори да се заебава.
Се кренало фама околу повредата, па нормално дека ќе се крени, станува збор за најдобриот тенисер на АТП листата моментално, да не треба да се ќути и за тоа?
Или убаво ви беше кога се збореше цело време за враќањето за Надал, и како тоа се подготвува да започне со тренинзи и со настапи на турот.
Искрено не ве разбирам на што го терате муабетот , се нешто ви пречи околу Новак.

Tocno, za mene odnesuvanje na broj 1 e da igra igra da bide kul da kjuti da pobeduva i da bide skromen jebes ga toa e za mene sinonim za broj 1 teniser. I taka sekogas ke bide zatoa federer i nadal se vo moi oci bogovi a novak ke ostane talentiran igrac ama sekogas ke fali nesto sto vo moi oci nema go go napravi golem. I da ti sporedam posto sakase ti da spomnuvas poranesni teniseri, da nekoj ke rece mekinro e egoist maza i se toa ama on cela ebana kariera tolku seriozno ja svakase sto duri i tie negovi legendarni ispadi se od srce se gleda, takva zhar za igrata retko , i on ne bese soumen ne go pravese toa radi mediumi tuku zatoa sto izvirase od nego, posilno bese od nego, Novak golem del od karierata se glupirase iskreno receno se pravese samo da bide vo mediumi ama ne radi igrata tuku sporedni gluposti, i eve ti kazuvam najotvoreno kako sakas svati me nikogas vo moi oci on nema da bide vistinski broj 1, premnogu izgubi kaj mene so drugi gluposti.Kaj tebe moze e drugo.Sekoj si ima svoe mislenje.

Не бе Ноле е бог, ви викам јас, вие не.
sho da ti kazam ,pred malce pishuvash deka ako saka i Sv.Wawrinka da dojde ,djabe ,Nadal so 60% angazman ke pobedi bilo koj i jas ovaka neuk dobiv vpechatok deka go chustvuvash Nadal kako bog a sega so ironija pishuvash za Novak deka e bog . Nauchi se da pochituvash razlichni mislenja od tvoite , a koj kolku e dobar za toa postojat listi , rangiranja ,boduvanja. Poslednite tri godini ako ne si primetil e No.1vak ...i tochno e ,Nadal e king of clay

Абе на некој ако му е океј стилот на Надал/Федерер или останати тенисери, на некои други и не му е, истото е и за Новак, барал внимание, глумел повреда, се држел за зглоб, па после играл одлично.
Ако глумење на повреда прави за да бара внимание од сите, не знам што да ви кажам. Башка за број 1 тенисер во светот се работи, не е некоја анонимус и со такви фори да се заебава.
Се кренало фама околу повредата, па нормално дека ќе се крени, станува збор за најдобриот тенисер на АТП листата моментално, да не треба да се ќути и за тоа?
Или убаво ви беше кога се збореше цело време за враќањето за Надал, и како тоа се подготвува да започне со тренинзи и со настапи на турот.
Искрено не ве разбирам на што го терате муабетот , се нешто ви пречи околу Новак.
Sega aj da sporedime nadal 7 meseci povreden(vistinski), sto slusna ti za nego? bese na sou programi? pravese mediski pres konferencii? Ne, se pikna tamu u spansko-latinski vukojebini i nisto ne znaevme za nego, odvreme navreme fap nekoja informacija ama kjutenkata, Novak edna jebena nedela takozvano povreden wow napravi deka ne znam sto, nego zabeguvame so debatava a nema da ima poenta sekoj ke se drzi do svoeto...

aj prochitaj mi go povtorno ,,elaboriranjeto,, ...vo ,,stavkata,, showmeni pishuva Novak , a i vo sektorot ,,prirodno spontani,, pak go ima Novak . No shoumen i spontan ne znachi glumenje ,prepravanje , naprotiv . E sega ,nema pravilo kakvo treba da e odnesuvanjeto ...za mene negovoto odnesuvanje mi e najsimpatichno ,deli od klisheto tenisko , na tebe ti e Nadal...koe e podobro,popravilno nikoj ne moze da kaze. Da ,Novak e Joker , shegobiecot , najveseliot vo teniskiot karavan , site imat samo dobri zborovi za nego , a ti toa go percepirash kako losho odnesuvanje ..a tie suevernite rituali na Nadal ti se ok
Oф мајко моја... Реков дека НА ОВОЈ ТЕРЕН И НА ОВАА ПОДЛОГА НАДАЛ И СВ. ВАВРИНКА СО СВОИ 60-70% ќе го победи. Нема за џабе скор од 44-0 на оваа подлога.
А ова за Новак е сарказам оти вие го направивте бог, циркузантот кој до 2011 не беше ништо поразличен од Монфилс.

Не го мешајте имитирањето на Надал и Шарапова од страна на Ноле, тоа е само шега и шоу, ништо лошо не е тоа.
Секој тенисер си е приказна за себе, Новак на пример со соживува со публиката, со настаните околу него, он се води според тоа. Надал е сосема различен, за него не постои ништо околу, ако сака и Трета Светска војна нека има тој ќе си го доигра мечот со 110% од своите можности и ич око нема да му трепне. Тоа се различни стилови и ствар на вкусови е тоа, во овој случај не дискриминирам.
Бабарабатин, пријателе, знаеш ли на што мислам кога велам дека бара внимание? На пример кога некој ќе погоди две линии по ред тој гледа кон Господ и се смее иронично, демек како е можно две линии да погоди тој другиот, или кога ќе влезе во серија неизнудени грешки гледа во рекетот и се крсти, и уште доста други ситуации. Мене не ми смета ова, ако сака и на глава нека оди негов проблем е тоа, ама сакам да ти доловам како бара внимание, он уствари бара внимание од публиката, со тоа се храни и си ја подига играта. Е сеа во некои моменти тоа знае да иритира али нема везе, го тргаме настрана тоа.
И за крај, околу повредата, пак ќе кажам, не доживеа он некоја пресериозна повреда па да се крева толкава фама околу тоа, јасно е како ден дека дојде неспремен на турнирот и јасно е дека има очигледни проблеми со зглобот. Со Квери изигра машки, во стил на број 1, како што му доликува, само пак ќе ти кажам, размисли малце да беше сериозна повредата дали ќе клизаше како луд на бетонот. Еве прост пример, во 2010(мислам 2010 беше не ме фаќај за збор), на АО Надал со истегната задна ложа играше цели два сета против Ферер, буквално кривеше но го доигра мечот затоа што не сакаше да предаде. И според ова, Надал е Бог? Надал е единствениот кој би го направил тоа? Едноставен одговор, НЕ, и многу други тенисери би го направиле тоа, не и Типса да се разбереме, што од почит кон противникот, што од почит кон организаторот и публиката.
Затоа настрана глупите дискусии и гледајте си тенис.
П.с. Каков Фоњини, Гаске ќе победи утре, доста му е на Фабио до тука. Не дека ми смета нешто, напротив, баш ми се допаѓа стилот на игра на Фабио али мислам дека Ришар ќе иде даље.

Tocno, za mene odnesuvanje na broj 1 e da igra igra da bide kul da kjuti da pobeduva i da bide skromen jebes ga toa e za mene sinonim za broj 1 teniser. I taka sekogas ke bide zatoa federer i nadal se vo moi oci bogovi a novak ke ostane talentiran igrac ama sekogas ke fali nesto sto vo moi oci nema go go napravi golem. I da ti sporedam posto sakase ti da spomnuvas poranesni teniseri, da nekoj ke rece mekinro e egoist maza i se toa ama on cela ebana kariera tolku seriozno ja svakase sto duri i tie negovi legendarni ispadi se od srce se gleda, takva zhar za igrata retko , i on ne bese soumen ne go pravese toa radi mediumi tuku zatoa sto izvirase od nego, posilno bese od nego, Novak golem del od karierata se glupirase iskreno receno se pravese samo da bide vo mediumi ama ne radi igrata tuku sporedni gluposti, i eve ti kazuvam najotvoreno kako sakas svati me nikogas vo moi oci on nema da bide vistinski broj 1, premnogu izgubi kaj mene so drugi gluposti.Kaj tebe moze e drugo.Sekoj si ima svoe mislenje.
druze , ti izgleda ziveesh vo paralelen univerzum ...za kakvi ispadi na Novak zborish , za kakvi glupiranja... i kaj toa pishuva kako treba da se odnesuva nekoj i shto e podobro ...abe ne me zaebavaj Nadal so tie ritualite pochnuva predmet na zaebancija da biva , pa na turnirot vo Meksiko sega pochnaa novinarite i da mu brojat kolku pati se fatil za uvoto , nosot ,gakjite.
Dve godini pored Novak ja dobiva nagradata za najhuman teniser , negovite fondacii sobiraat najmnogu pari , ama djabe ,vo tvoite ochi on ne moze da bide broj eden .Pa koj ti e kriv koga si slep...da te potsetam ,poslednite tri godini toj e broj eden , pa ti preispitaj se

Sega aj da sporedime nadal 7 meseci povreden(vistinski), sto slusna ti za nego? bese na sou programi? pravese emdiski pres konferencii? Ne, se pikna tamu u spansko-latinski vukojebini i nisto ne znaevme za nego, odvreme navreme fap nekoja informacija ama kjutenkata, Novak edna jebena nedela takozvano povreden wow napravi deka ne znam sto, nego zabeguvame so debatava a nema da ima poenta sekoj ke se drzi do svoeto...
Па сите треба да одат на шоу програми? Новак сам се наметнува за тоа? Што да прави човекот кога го викаат по такви емисии, и не сум ја крив што Надал не е таков тип на човек и што не дреме по емисии и што не знае да направи забава.
Бабарабатин добро ви рече, за тоа зошто е број 1, си има ранг листи и си е јасно, сигурно од правење заебанции по терен не е ставен на таа позиција на која што е во изминативе неколку години, а тебе ако не ти изгледа за број 1 тенисер, никој не ти е крив.. ама вие си го гледате само вашето мислење, друго не ни почитувате, кога ќе го смените тој однос може да правиме муабет, сеа само забегуваме бааѓи од темата, а темата е Мастерсот во Монте Карло, може да се навратиме на 1/4 финалните дуели.

da te potsetam ,poslednite tri godini toj e broj eden , pa ti preispitaj se

Кооолку????
images

samo za kraj , nekoi luge imaat smisol za humor , se duhoviti , imaat harizma ...drugi go nemaat toj shmek ,slabo sfakaat shtosovi ,smisolot za humor im e upm .Novak go sakaat organizatorite , ne glumi ludilo ,ne se izolira ,se odnesuva kolku shto moze poblisku so publikata , balkanec so drug zbor , a vikate deka e toa losho odnesuvanje :facepalm:
ne mi e celta da navredam , ama posle ovoj klip ke vidite kolku Nadal sfaka shtosovi

http://www.youtube.com/watch?v=BgQmWZOLfR0
--- надополнето: 18 април 2013 во 23:25 ---
ne go razbra Typsa so History chanel
abe sega da ne cepidlachime ama 2011 pola , skoro cela 2012 , a 2013 ke e izgleda skroz cela

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom