Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

S

Stef Bachatero

Гостин
Еднаш се излагав и дадов пари за ова, понатаму во живот земам или монохидрат или евентуално протеин ако го начекам ефтин. Пумпачи, топачи, амино, креатини разни, покачувачи на тестостерон не би дал ниту денар за такви срања.
Епа брат јас за џабе не велам не трошете пари за глупости вие секогаш идете контра :).
Еве и за глутамин

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Абе се арно што си го зел кре алкалинот, али за него ти треба голема количина на јаглехидрати инаку џабе, и дури и со нив пак слабо сеќавав ефект од него, доста промашена инвестиција излезе за мене кре алкалинот.
Имам пиено монохидрат, и добив уплав кога ми се тресеа рацете. Додека од кре алкалинот неам таков ефект, а резултатите и те како се осеќаат, ете делува кај мене.

S

Stef Bachatero

Гостин
Имам пиено монохидрат, и добив уплав кога ми се тресеа рацете. Додека од кре алкалинот неам таков ефект, а резултатите и те како се осеќаат, ете делува кај мене.
Креатинот не делува со хормоните за стрес.
Сигурно си бил во стресен период и затоа.
Креатинот монохидрат е најистражуван и најефективен креатин на маркетот.
Има сега и креатин не знам какви форми но се знае кој 20 години ги издржал сите тестови.
Плацебо или не делува :)

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Креатинот не делува со хормоните за стрес.
Сигурно си бил во стресен период и затоа.
Креатинот монохидрат е најистражуван и најефективен креатин на маркетот.
Има сега и креатин не знам какви форми но се знае кој 20 години ги издржал сите тестови.
Плацебо или не делува :)
Можеш да кажеш кој е најиспитуван, ама не да збориш што и како делува кај некого, јас не реков дека е бољи алкалинот, туку имам ефекти, одлични ефекти, резултати, па уште помалце да кажеш дека има плацебо ефект. Од кај ти знаеш кое како делува кај некого? На пример кога јадам пилешко целиот сум подуен, и за тоа ќе ме праеш луд дека пилешкото месо нема шанси да ми смета?

Ти се молам :)

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Другарче испив последниве 6 месеци едно кило монохидрат и не ми се притресија ни раце ниту ништо, и тоа го комбинирав и со кре алкалин, jack3d, етил естер и што уште не. Јас не го осетив ниту кре алкалинот ниту другиве ствари. Дали сум јас толку специфичен околу овие работи или не незнам. Повеќе мислам дека на психата ти делува и се стимулираш така демек земам нешто ау сега ѕвер ќе се напрам.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Ѓорѓески Крвна група B+?
MajMyH Имав и јас такво искуство, првиот пат монохидратот само така помина вториот пат и повеќе од одличен беше притоа морам да додадам дека обавезно во комбинација со декстроза и дневно испод 5-6 литри вода не бев.

Член од
5 април 2013
Мислења
17
Поени од реакции
3
Заинтересиран сум да земам гејнер, но по малку барање на интернет видов дека може да направам сам дома. Whey протеин 2 мерици, овес, путер од кикирики, банана и млеко во блендер е еден можен начин. Ме интересира дали е подобро да правам така или да купам готов гејнер?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Заинтересиран сум да земам гејнер, но по малку барање на интернет видов дека може да направам сам дома. Whey протеин 2 мерици, овес, путер од кикирики, банана и млеко во блендер е еден можен начин. Ме интересира дали е подобро да правам така или да купам готов гејнер?
Готовата храна е секогаш подобра од гејнерот купен од продавница.
Со твојот начин, барем ќе си знаеш дека внесуваш квалитетен извор на протеини, јаглехидрати и масти.

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Колку е доволно да се јаде бадеми а колку пилешко во текот на денот ?

Член од
29 декември 2011
Мислења
52
Поени од реакции
26
дечки обично пред вежбање имам време и јадам повеќе оброци ,ама утре треба да станам рано сабајле да се најадам да извежбам туш и одма да искочам некој предлог некое јадење кое нема да е тешко и брзо се вари позз
--- надополнето: 16 април 2013 во 13:09 ---
дечки обично пред вежбање имам време и јадам повеќе оброци ,ама утре треба да станам рано сабајле да се најадам да извежбам туш и одма да искочам некој предлог некое јадење кое нема да е тешко и брзо се вари позз
--- надополнето: 16 април 2013 во 13:09 ---

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.732
Поени од реакции
11.602
Како ја подготвувате скушата ?

MajMyH

Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Како ја подготвувате скушата ?
Јас не јадам често скуша единствено ако има дома напраено или пак да ми се пријади па да земам инаку со сос напрај си од магдонос, лукче, босилек, оригано и маслиново масло. Мене така ми е најубава да отстои во овај сос една вечер и наредниот ден ја печам во рерна во тефлонска тава
--- надополнето: 17 април 2013 во 18:54 ---
П.С и лимон му цедам во сосот

Член од
16 јули 2010
Мислења
214
Поени од реакции
51
Јас не јадам често скуша единствено ако има дома напраено или пак да ми се пријади па да земам инаку со сос напрај си од магдонос, лукче, босилек, оригано и маслиново масло. Мене така ми е најубава да отстои во овај сос една вечер и наредниот ден ја печам во рерна во тефлонска тава
--- надополнето: 17 април 2013 во 18:54 ---
П.С и лимон му цедам во сосот
А пушена може или не
Ја знам по некад да земам пушена скуша или пушено мисиркино

Sent from my iPad 4 using Tapatalk HD

MajMyH

Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
А пушена може или не
Ја знам по некад да земам пушена скуша или пушено мисиркино

Sent from my iPad 4 using Tapatalk HD
Незнам братко колку што имам читано јас строго се забранува било какво пушено месо, али немам многу мерак на сувомеснато, или на пушено месо и не го јадам така да не сум се заинтересирал која е причината поконкретно зошто да не се јаде пушено месо. Јас земам ретко скуша оти ми е досадна за готвење, и ја земам само кога сум си дома, а во студентски тука не бива да готвам риба и строго пукам туни конзерви.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
653
Поени од реакции
434
Дечки, што мислите за пилешко филе? Кај мене во Тинекс е 245ден кило, а стекот го земам за 300ден + 2 кеси за готвење по 45ден за да го направам килото + струјата по саат време на 200 степени сигурно чини над 400 денари. Информации да не има некој за Пекабеско пилешко филе, барем отприлика? Многу попрактично ми изгледа така готово и побрзо за јадење. Отприлика од интернет изглегува дека е дупло помалку калорично, помалку масти, и многу малку помалку протеини.

Kajgana Shop

На врв Bottom