Зошто жените возачи мразат други жени возачи?

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha123
  • Време на започнување Време на започнување
Абе каков хејтер. Ќе ја пуштам пред мене па ќе се загледа некаде ете ти отиде семафорот. Или недај боже да почне да се шминка. Минимум 2 семафори отидоа.
Сум се заколнал дека нема да пуштам повеќе жени пред мене и готово. :cool:
Некои не бараат да ги пуштиш, сами наоѓаат начин да те поминат:P
--- надополнето: 16 април 2013 во 19:09 ---
Јас па на нив најмногу пазам, тешку лудаци се таксистите (за дивите зборам)
Таксистите се посебна група на лудаци. Не знам ама ваљда полагаат некој вонреден испит за да возат така ко што возат, јас друго објаснување немам...:sick:

Некои не бараат да ги пуштиш, сами наоѓаат начин да те поминат:P
--- надополнето: 16 април 2013 во 19:09 ---

Таксистите се посебна група на лудаци. Не знам ама ваљда полагаат некој вонреден испит за да возат така ко што возат, јас друго објаснување немам...:sick:
Преку мене само мртов ќе ме помине. :)

А тие таксистите се посебна раса, незнам во која категорија да ги ставам ама едноставно се трудам на секој начин да ги избегнувам.

Преку мене само мртов ќе ме помине. :)

А тие таксистите се посебна раса, незнам во која категорија да ги ставам ама едноставно се трудам на секој начин да ги избегнувам.

Само тие се полоши од неодлучен возач жена:)

Секое прашање што почнува со "Зошто жените..." е ирационално и секој обид за одговор на истото е само скок во амбисот.
/thread

138_G.jpg

Јас не мразам напротив имам чувство дека мене ме мразат сите кога возам. Или ми свират, или ми се дерат преку прозор, или на семафори ме пцујат. Сигурно негде грешам, а уште неможам да сфатам каде :)

Што знам, оплодувачка конкуренција ваљда. Интересна работа е што тој антагонизам насекаде го приметувам, жена на жена е змија. Најочигледен пример ми бил половата структура во работните односи на релација претпоставен-вработен. Не било проблем кога маж е претпоставен на маж, маж претпоставен на жена, изненадувачки и жена кога е претпоставена на маж исто така немало проблеми од типот на-Жена мене ќе ме команда. Ама тоа што ме изненадило е жена претпоставена на жена. Во таква ситуација по некоја логика сум очекувал да има некоја солидаризација по пол па дури и фаворизација не би ме изненадила. Во пракса е баш обратното, очи ќе си ископаат и не можат органски да се поднесат. Тоа и кај другарствата сум го приметил, ни оддалеку не се споредува силината на машко-машко другарство со женско-женско. Кај ова второво многу често сум приметувал притаен завидлук, омраза, љубомора кога едната е сингл а другата има дечко, па дури и посакување на нејзиниот дечко. Исто така трачарење, забивање нож во грб, лицемерие и слично. А и Б се добри другарки од детство, од страна гледано делуваат неразделно. Имаат и заедничка другарка В. Кога А е со В, а Б не е присутна тие неа (б) ја оговараат, каква сељанка била, со кого се плескала и тако даље.
Како што и многу пати сум пишал во љубов и секс, иако делуваат како послабиот пол, емотивни, плачливи, хуманитарни, социјални и слично, длабоко во себе жените се егоцентрични макијавелистички опортунистки, за кои се' па дури и другарките, дечковците и сопругот се само орудија или средства што се заменливи кога ќе се потрошат. Ништо не се суши побрзо од женска солза, и ништо не е поопасно од женска суета само што тоа никогаш нема да го признаат, туку притаено и змијски ќе делуваат против вас. Дури и низ историјата во убиствата било така. Маж предизвикувал на двобој првично со мечување, а отпосле и со револвери кога истите биле измислени. Жените биле тие што ти тураат отров у храната додека навидум те сакаат, спијат со тебе, па дури и деца ти раѓаат.
И форумски примери има за ова многу, ама тука ќе ја завршам мислата :sneaky:.

Да пуштам пред мене жена па да чекам 2 семафори заради неа нема шанси. Повеќе пати ми се случило и не пуштам жени ако побараат да се префрлат на друга лента пред мене.

Ако ја пуштиш дома уште полошо може да биде.

Ајде сеа да не забегуваме у филозофии...

Јас не мразам други жени возачи зошто е прегруб збор, ама во најбрза постапка ги заобиколувам. Факт е дека мажите се подобри возачи, мислам дека на жените им фали таа жичка у мозокот.
Според мене, 90 % од жениве не треба да имаат возачка, едноставно не ги бива и нема потреба со сила да се ставаат во сообраќај, додека стигнат до работа 300 стреса ќе доживеат. Обратнопропорционално е кај мажите, едно 10 % од нив се ужас возачи, јас тие ги викам жени заробени во машко тело :icon_lol:
Жените ги приметувам уште од далеку (во најголем број случаи) по возењето, бегам три ленти оти не ми е јасно баш што планира да направи, како нагло да закочи, да си застане на сред улица, итн..
Жени не ми рипајте, само мое скромно мислење, ама најголем комплимент ми е кога ќе ми кажат дека возам како машко :icon_mrgr:

Зошто мразат? Јас обожавам шоферки. Срцево ми се полни кога ќе видам жена како вози камион, на пример. И некако многу посигурно сум се чувствувала кога ме возела жена... Ок, освен мајка ми...

Шофер без мадина можи само на хауба да те крени, потоа кај мажите има шофери со два пара мадина и со еден пар затоа постои почитување, а кај жените има шофер без мадина и шофер без два пара мадина затоа постои тој антагонизам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom