Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
На првата анкета гласав за подршка на проектот Ск2014 оти на центарот на градот му требаше преуредување.

Но, денеска веќе ми дојде преку глава, последното истурање на десетици споменици и ова смешната вртелешка ги преминаа границите, и сега ќе гласам дека не го одобрувам повеќе. Едно е уредување на празен плоштад и блед центар но сосем друго е неестетско, кичерајско, и само од инат редење споменици, згради и особено срања објекти како бродови и вртелешки. И се само од инат, од позиција на сила, демек кој ве ебе, има да ставиме шо сакаме и ништо не ни можете, има да потрошиме и миљарда евра и кур не боле.

Никој веќе не може да ме убеди дека ова се прави заради разубавување на центарот, се си има граница, до некаде беше разубавувње, а сега е веќе масовно нагрдување на центарот на главниот град.

Не знам кој нормален и здраворазумен го подржува овој проект во целост со сите негови глупости, мене ќе останат да ми се допадаѓаат одредени елеметни , не викам не, но сум против секоја понатамошна макар и најмала цигла да се стави во централното градско подрачје. Дали воопшто остана барем едно мало паркче во општина Центар?

Сигурен сум дека подржувачите на проектот најмногу од се ќе им се допаѓа големиот грчки хотел кој ќе никне на самиот плоштад, тој објект верувам со цело срце ќе го бранат и оправдуваат! :ROFLMAO:

И ќе заборавев, ова пак што се прави со волјата на граѓаните на Општина Центар е дополнителна бламажа.

Па нели изборите беа фер и демократски, како сега прегласување, и како баш од сите приговори во сите општини баш таму каде што најмногу болеше поразот, ало мајмуни демонхристијански имате 56 општини, што ако немате една.

Ама јас мислам дека со ова само дополнително го нервираат граѓаните на центар и ги тераат се повеќе да гласаат против нив, само контраефект ова ќе има за ДПМНЕ.

http://www.plusinfo.mk/vest/88780/Ushte-pet-novi-spomenici-kje-niknat-vo-Centar
Овие изгледа сакаат народот да почне да тепа, точно е дека тепаа по цела држава на избори ама немој да паднат набргу, изгледа тоа го сакаат? На што личи ова, е*ење у здрав мозок, претеризам, за тоа ли се задолжуваат секоја недела.

Убаво е да се гради, но се знае шо има приоритет. Патишта, болници, катни гаражи. Незнам како може некој да кликне да на анкетава коа у моментов 90% од регионалните патишта им треба реновирање, мостовите-целосна реконструкција, треба средства за развивање на малите бизниси, има школи што се во ужасна состојба, болниците у некои градови се престари. Дури и Албанија што пред 4-5 години беше најсаката држава на светот, ги фрлија сите пари на патишта, стотици милиони на најмодерни автопати а кај нас бронзата владее. Под никој случај не го подржувам проектов, нема народот никаква корист од него. И веќе коа праат барем да беше убаво.:facepalm: Не сум експерт за архитектура и дизајн, ама плоштадот е ружен заеби.

За пола милијарда, а верувам и до милијарда ќе стигне, можевме да си го купиме ЕВН и да стане ЕСМ пак. :) Само една од идеите, а многу ги има. Боље и воздушна воена флота да направеа пак подобра инвестиција ќе беше од ова сега.

Ха, па Дистрибуција вреди барем 2 милијарди, мислиш дека австријците се луди да ја дадат за смешна сума, откако овие другиве им ја дадоа за семки.

Јас не сум од Скопје, али мислам дека ги сваќам скопјаните. Не оние дојдени да живеат во скопје, провинцијалци, него староседелците. Они си го сакаат скопје без фолирантски објекти, без вметнување на некоја нова култура, зашто веќ си имале они култура и добро им било.
Јас знам по мене по мојот град, да ми некој гради јапонски храмови и култури самурајски у центар а јас сум од центар, воопшто нема да ми се свиѓа, макар ги направиле и подобри од оние у Окинава. Сакам да се задржи традицијата на градот, староградбата, улиците како што се, калдрмите, плоштадот и старите згради на плоштадот во кој што да живееш е привилегија, до стариот бербер, до кондурџиите, иако становите се полу-распаднати.

Додека не сечат лента на рингишпилов не се важи и не го прифаќам за легитимен :icon_lol:

Кога го гледав клипот на почетокот бев за проектот. Но сега су анти него :sick:
Претераа од врбите наваму... да се немало кочница. Што ли машина за перење користат мамица нивна лоповска :свиркам:

Да ставаме кладба дали Коце ке го видиме качен на пуштањето :icon_mrgr:

7589_10200353933484712_729594132_n.jpg

Ne sum od Skopje ama ziveam tuka, ne mi e mnogu gajle dali imalo ili nemalo spomenici ama sepak mislam deka nekoj se zaebava so vas
Ko ke pominam niz centar se smeam, ama ne od radost, tuku onaka, smesno mi e....isto ko ke gledam glup film ama ne mozam da go smenam kanalo oti ednostavno preglup e filmo i moram da vidam so glupost druga ke mu tekni...celo vreme imam takvo custvo...ko da e film i ke zavrsi, ama uste traj...
izvinete za latinica i za to so davam komentari vo tema za grad so ne go osekam kako moj

Издавам стан за малопреспанци, цена 1 евро од квадрат (може и по двајца на квадрат).

079/696-969

Не знам зошто коњите на ова чудо не се во стилот Букефал и не ставиле лавови ко од мостот Г.Д :). Па за тие пари требале подобар рингишпил да направат ако веќе прават. Не ми е јасно како може сите приговори на Вмро да се прифатат, а на опозицијва ни еден и послем во државата имало ДЕОКРАТИЈА. Умешав политика која е забранета овде, ама морав зошто кога прочитав за прегласувањево се изнервирав начисто.

Oва ништо не е,мало рингишпилче... тек кога ќе се исправи големиот ќе се драпате за јајца :icon_mrgr:

Се чудам каде беа тие 300 милиони претходно,зошто тогаш никој не давал кредити. Нема врска.. зашто ја терате работата се на парите.. па луѓе под - форумов има многу убаво име и гласи АРХИТЕКТУРА,ДИЗАЈН И УРЕДУВАЊЕ ,а на вас само пари ви се у памет,наместо за естетика и дизајн да збориме.

Можно е.За сега нема најави,али има за тркалце.

:pos::pos: а што има проектов за да зборуваме за естетика и дизајн??????????/:facepalm:

Претпоставувам плоштадот "Скендербег" го сметаш за врв на естетиката .

Во право бев ?
еднаш сум напишал, пак ќе напишам, светлосни години е подобар од било кој зафат од Скопје 2014, а чини 4 пати помалку од било кој зафат......

Најди било каква замерка!!!

Единствена замерка е тоа што мораше да се подигне....

Пред се е модерно.......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom