Најдобар совет што сте го добиле?

Член од
7 февруари 2013
Мислења
53
Поени од реакции
15
SINKO NE SE DRUZI SO APASHI OD TEBE KE NAPRAAT APASH OD KRADCI PODALEKU TATO KUPI PODUPIRACI ZA IZDAVANJE NE ZA STARO ZELEZO NE SE DRUZI SO PEDERI TATO SAKA MASHKO DETE NE DZUKELA BEGAJ OD KOMARDZII TATO TI DAVA PARI ZA CIGARI NE ZA KOMAR

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Секое задоволство си има своја цена.
- Copyright мајка ми :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.018
Работи најбавно што можеш, но притоа преправај се дека е невозможно да се сработи побрзо.
И нешто од чичко Бил Гејтс.
Секогаш ангажирајте мрзливи луѓе за да завршат некоја комплицирана работа. Тие секогаш ке смислат полесен начин за да ја завршат:)

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Работи најбавно што можеш, но притоа преправај се дека е невозможно да се сработи побрзо.
И нешто од чичко Бил Гејтс.
Секогаш ангажирајте мрзливи луѓе за да завршат некоја комплицирана работа. Тие секогаш ке смислат полесен начин за да ја завршат:)
ili voopsto nema da ja zavrsat :D

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.018
ili voopsto nema da ja zavrsat :D
Можеби ама да беше Бил Гејтс глуп човек сигурно немаше толку милијарди да има на сметка, па сега ти види, а и има логика муабетот.
На работа ги гледам, има ептен работливи луѓе кои едноставно не се ни трудат да смислат нешто за да си олеснат во работата, туку цело време си тераат како што ги научиле.
Од друга страна има некој кој и не се така работливи, но сепак ке смислат нешто за да завршат иста работа или за помалце време или со помалце вложен труд. Сега што е работата незнам.
Едните ги викаат големи работници и служат за тупкање по рамо, другите ги викаат неработници и најчесто се на лош глас кај шефовите. Дали големите не сакаат кога некој знае повеќе од нив или некој што покажуваат иницијатива и им работи мозокот, па ги елиминираат по кратка постапка, или повеќе им одговра некој кој има мускули но нема грам мозок, па им се полесени за манипулација. Тоа само тие го знаат.

Kajgana Shop

На врв Bottom