Не зборувај, докажи!

Член од
24 август 2012
Мислења
51
Поени од реакции
25
Лесно се зборува но многу тешко се докажува

Член од
23 март 2011
Мислења
1.168
Поени од реакции
1.051
''Мирна вода брег рони'' ем не испаѓаш пред народот пувач на празно,ем во случај на неуспех нема кој да ти сере за слаба реализација, и битно за човек како мене избегаваш уроци и колнење и се спасуваш од завист во тек на процес на реализација..
се пронајдов во твоите зборови.. .

SteamyLover

beautiful tango
Член од
24 октомври 2012
Мислења
202
Поени од реакции
554
На крај зборовите секогаш се преточуваат во дела, биди трпелив и внимавај добро, за да знаеш потоа кој човек да го зачуваш крај себе.

Член од
15 мај 2010
Мислења
286
Поени од реакции
332
На крај зборовите секогаш се преточуваат во дела, биди трпелив и внимавај добро, за да знаеш потоа кој човек да го зачуваш крај себе.
Не секогаш на крај се појавуваат делата.

Секој би одговорил дека пред се делата отколку зборовите.
Како не се засрамуваат оние кои апла се влечат цел живот на зборови без никакви дела.

A

andrea85

Гостин
темава ме потсеќа на ВМРО. Толку еб нападни со ова мото ми здосадија , иако ја обожавав латинската поговорка RES NON VERBA,сеа ми одмили!

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
проблемот не е празното зборување....пробемот е лажењето на сам себе....од утре (не пушам, не пијам. ќе учам, ќе вежбам... итн...итн)....кога човек не е доследен на самиот себе....неможе да очекува другите да бидат доследни на своите зборови...прво и основно се лажеме себеси па потоа останатите.....

.....колку пати после тешко пијанство сте кажале од утре не пијам....за по неколку дена пак да се здрвите?

се трудам да бидам одговорен кон самиот себе....и да ги почитувам одлуките и правилата на игра што самиот на себе ги поставувам....

што се однесува на другите немам намера да им ги исполнувам желбите и животните приказни....не им ветувам ништо....ниту пак имам било какви очекувања од некој друг

ако патишта ни одат во иста насока... добро...ако не ....пак добро

SteamyLover

beautiful tango
Член од
24 октомври 2012
Мислења
202
Поени од реакции
554
Не секогаш на крај се појавуваат делата.

Секој би одговорил дека пред се делата отколку зборовите.
Како не се засрамуваат оние кои апла се влечат цел живот на зборови без никакви дела.
Сакав да кажам дека кога ќе видиш некој какви дела прави, тука може и ќе е крајот, доколку неговите/нејзините постапувања не ти се допаднат.
Некогаш и цел живот ти е малку за да видиш некој човек каков е. Тие вешто знаат да се прикријат. Делата се повеќе од зборови, а факт е дека сите сме јаки на зборови.

Kajgana Shop

На врв Bottom