Не зборувај, докажи!

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Сите сме чуле празни зборови, излишани ветувања, и дигање прашина без потреба..
Што мислите вие за она - Дела, а не зборови.
Секој може секако да се претстави, свашта да вети, свашта да каже.. Дали е доволно?
Незнам зашто ама мене невидено многу ме нервира кога некој кажува нешто, а колку и да сакам да верувам, на крајот испаѓа само празно зборење..
Дали вие зборите само на празно?
Многу ме интересира ова пошто во последно време налетувам на такви ситуации и таквите луѓе одма се ставени во листа на бришење кај мене.. На нерви ми идат вакви работи..

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Girll, во случајов мислиш на залудни ветувања, односно кога луѓе ти ветуваат, а не исполнуваат, или па на правење и раскажување разно разни планови, кои никако да се реализираат во дела, што би дошло како лажење на самиот себе пред се?

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Па не баш.. Повеќе би рекла као продавање приказни..
Немора да се ветувања ама така ми е најлесно да објаснам што мислам..
Сите се моќни на зборови, сите се единствени, совршени, најдобри, јаки.. А на дела ги нема.. Ги однела водата.. Едноставно луѓе што повеќе зборат, одколку што стварно вредат. Појасно е сега или некако не ми оди објаснување? :pipi: :->

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Појасно е:)...Ај утре кога ќе имам сила за пишување ќе се изјаснам и ја на темава:)

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.906
Поени од реакции
50.577
''Мирна вода брег рони'' ем не испаѓаш пред народот пувач на празно,ем во случај на неуспех нема кој да ти сере за слаба реализација, и битно за човек како мене избегаваш уроци и колнење и се спасуваш од завист во тек на процес на реализација..

Antagonist

Systematic Victory
Член од
7 април 2007
Мислења
842
Поени од реакции
41
Дали вие зборите само на празно?
Да бе... :)

Да се зборува на тема '' Дела , не Зборови ''
е исто како да се тепате за да нема војни....

Има ли таков што ќе каже дека направил се што рекол...Каде е тој јунак????

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Od ovaa strana strana na kompjuterot.. Barem za golemite i stvarno vredni raboti vo zivotot.. A i ona sto ke go kazam za sebe e stvarno taka.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Од почетокот на мојот живот па до сеа сум бил опкружен со еден куп такви луѓе, кои се само јаки на зборови, а на дела нигде ги нема (еден од нив е и татко ми) и затоа имам одлучено да бидам токму спротивното од тоа. Ќутенката. Од друга страна, ако многу збориш, па се почесто мислат дека лажеш. Не кажувам - покажувам.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
119
Поени од реакции
6
Me iditiraat takvi luge, i koga ke zabelezam deka se takvi gi odbegnuvam. Ama najmnogu gi mrazam onie (maski) koi ti zboruvaat nesto, ti simnuvaat zdvezdi, a ustvari sama znaes deka to ne e mozno! Na pr. Nemozam da ziveam bez tebe! Abe sedi, kako ne bez sekoj mozes da zivees, ama ima luge bez koi ne sakas da zivees, ako licnosta na koja i se obrakas e edna od niv togas reci i: Nesakam da ziveam bez tebe! i ova kazi go samo ako navistina go mislis. Izvinete malku izbegav od temava ama stvarno me iditirat:nesvest:

Antagonist

Systematic Victory
Член од
7 април 2007
Мислења
842
Поени од реакции
41
Od ovaa strana strana na kompjuterot.. Barem za golemite i stvarno vredni raboti vo zivotot.. A i ona sto ke go kazam za sebe e stvarno taka.
Зарем не мислиш дека ти фали ДОКАЗ на ова што го изјавуваш?!?!
Зарем не тоа што ти го бараш од другите?!?!
Зарем не ја отвори темата потикната од недостатокот на докази од другите?!?!

И како ќе докажеш ти ???

Апсурдно е да се збори на темава,...затоа што повторно тоа се само ЗБОРОВИ....ги нема делата тука....
Колку и да ми звучат искрено твоите зборови....сепак се само ЗБОРОВИ.....гет тхе поинт?!?!?!

Навистина е фрустрирачко кога некој нема да ги исполни своите ветувања...ама дали тоа значи дека треба да има забраниме на луѓето да даваат ветувања?!?! Дали кога ќе го слушнам наредното ветување треба да го игнорирам?!?!?

Едноставно...мала доза на скептичност кон луѓето ...не е на одмет
!!! кип он роконг

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
И како ќе докажеш ти ???
Апсурдно е да се збори на темава,...затоа што повторно тоа се само ЗБОРОВИ....ги нема делата тука....
Колку и да ми звучат искрено твоите зборови....сепак се само ЗБОРОВИ.....гет тхе поинт?!?!?!
Навистина е фрустрирачко кога некој нема да ги исполни своите ветувања...ама дали тоа значи дека треба да има забраниме на луѓето да даваат ветувања?!?! Дали кога ќе го слушнам наредното ветување треба да го игнорирам?!?!?
!!! кип он роконг
Како да докаже? Па форум е, се` можеш да кажеш, но не и направиш нешто за да го докажеш. Инаку да, ветувањето треба да земеш со резерва. И битно е од кој го добиваш. Во последно време и јас се фрустрирам од ова, ретки се оние луѓе што се доследни и кои стојат зад она што го зборуваат, за жал.

Член од
16 февруари 2008
Мислења
44
Поени од реакции
0
toa sto ke go kazam i go pravam nikogas ne zboruvam na prazno

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111

И како ќе докажеш ти ???

!!! кип он роконг
Како по ѓаволите очекуваш да ти докажам нешто на ФОРУМ.
Ја не праам муабет за луѓе што УОПШТЕ не ги познаваш Гет ит? Никој не рече да им забраниме на луѓето да даваат ветувања.. Тука само ДИСКУТИРАМЕ ти текнува? Да се самоубијам што ме вадат од такт таквите луѓе пошто светецот Император вика дека мора да поднесувам такви фаци? Абе ај и ти не трескај глупости..
Иначе од кај мислиш дека имам потреба ТЕБЕ нешто да ти докажувам?
Бај Д Веј јас тука можам да ти ветам дека ќе насадам пиперки на Марс? Ќе ми веруеш пошо не треба да ги игнорираш ветувањата? :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom