ЈСП - случки, прашања, дискусии

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Во последно време повеќе ме иритираат средовечни лица кои остро ги напаѓаат пензионерите. Сфаќам еднаш да му кажеш на човек дека не треба да прави гужва оти му се прави ќејф, ама периодично да го повторуваш истиот муабет.. дали ти фали нешто во главата? „Од овие пензионери човек не може на работа да стигне“. Истиот по 1 минута: „Од овие пензионери човек не може на работа да стигне, само гужва прават“. По 1 минута, пак истиот: „Начекале, па зашле. Од нив човек да не може на работа да оди...“.
Повторувањето е мајка на знаењето, од еднаш не може да упали

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Циганаријава зериозно нека почне да се бања оти цревата ќе си ги истурев од смрдеата па уште таа ненормалната се осудуе џамот да го затвори. Труј се дома колку сакаш ебате :sick:

A

Avenger99

Гостин
Од сите автобуси во кој се возам во 24-ка влегуваат наретардиранитеundefined.Влегува едно девојче(15-16 години) со сендвич од дома направен,и внатре во автобусот труе на туна и паштета undefined.Влегува циганка внатре во автобус и почнува да ги замара едни луѓе што си седеа и наеднаш почна да тропа по вратата мајсторе тука тука а автобусот на семафор застанатundefined.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Денеска у 60ка на враќање од Матка у 4 и пол на најтоплото. Пола автобус утепани од шетањето, другата половина старци. Една бабетина едвај се движи почна преку цел автобус да и вика на едно девојче шо седеше:

КАЈ МОЖЕ ДА СЕДИШ ТИ ВАКА? КАКО НЕ ОТСТАПУВАШ МЕСТО НА ПОСТАРИ? ПА ВАКА ЛИ ЌЕ НЕ ПРИМАТ У НАТО ?!

Коа го слушнав тоа ме удри еден бран на божествено-комедиска нервоза и почнав и ја уште толку да и урлам преку автобусот за све шо ќе ми текне, за као се возат без пари а уште бараат да седат, па и се смеев за НАТО и се крстев... Тибам бабата глупа. Али џабе, пак си седна и не заќуте пола саат. Коа излезе (нормално баш една станица пред ја да се симнам) видов дека се екипица собрани она со уште една баба и еден дедо. Тројцата заедно се движеа косејќи ги сите физички закони. Мислам дека одеа со брзина од минус 200 метри на саат. Не знам вакви како би трпел ако треба секој ден на факултет да идам догодина со автобус.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Денеска у 60ка на враќање од Матка у 4 и пол на најтоплото. Пола автобус утепани од шетањето, другата половина старци. Една бабетина едвај се движи почна преку цел автобус да и вика на едно девојче шо седеше:

КАЈ МОЖЕ ДА СЕДИШ ТИ ВАКА? КАКО НЕ ОТСТАПУВАШ МЕСТО НА ПОСТАРИ? ПА ВАКА ЛИ ЌЕ НЕ ПРИМАТ У НАТО ?!

Коа го слушнав тоа ме удри еден бран на божествено-комедиска нервоза и почнав и ја уште толку да и урлам преку автобусот за све шо ќе ми текне, за као се возат без пари а уште бараат да седат, па и се смеев за НАТО и се крстев... Тибам бабата глупа. Али џабе, пак си седна и не заќуте пола саат. Коа излезе (нормално баш една станица пред ја да се симнам) видов дека се екипица собрани она со уште една баба и еден дедо. Тројцата заедно се движеа косејќи ги сите физички закони. Мислам дека одеа со брзина од минус 200 метри на саат. Не знам вакви како би трпел ако треба секој ден на факултет да идам догодина со автобус.
Во земјите членки на НАТО и ЕУ студентите имаат поголеми права од пензионерите. Ама народ растен во комунизам.... најдобро е пензионериве да се соберат и да се пратат во С. Кореја, Узбекистан, Таџикистан кои ли и да се поранешни советски републики кај што има остатоци од комунизмот, барем нема да гњават таму.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.104
Во земјите членки на НАТО и ЕУ студентите имаат поголеми права од пензионерите. Ама народ растен во комунизам.... најдобро е пензионериве да се соберат и да се пратат во С. Кореја, Узбекистан, Таџикистан кои ли и да се поранешни советски републики кај што има остатоци од комунизмот, барем нема да гњават таму.
На запад пензионерите се поподвижни отколку кај нас студентите. Ги гледаш само со точаци акаат, ќе ги видиш со ранец на грб негде тргнале, во супермаркет наполниле количка со намирници од 500 кила.... И никаде не кукаат. Во метро колку пати сум начекал сцена да сето млади е испоседнати и влегува стар човек, гледа нема место за седење и си стои за тоа шипките се држи... ни да цмиздри оти никој не станува, ни да го замара пола вагон.
Ама кај нас ептен ни се разгалени пензионериве, сакаат да се однесуваме со нив ко да се малецки маченца што едвај на нозе стојат.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Ќе си го запишам ова за следниот пат ако некој го спомне НАТО или ЕУ :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
На запад пензионерите се поподвижни отколку кај нас студентите. Ги гледаш само со точаци акаат, ќе ги видиш со ранец на грб негде тргнале, во супермаркет наполниле количка со намирници од 500 кила.... И никаде не кукаат. Во метро колку пати сум начекал сцена да сето млади е испоседнати и влегува стар човек, гледа нема место за седење и си стои за тоа шипките се држи... ни да цмиздри оти никој не станува, ни да го замара пола вагон.
Ама кај нас ептен ни се разгалени пензионериве, сакаат да се однесуваме со нив ко да се малецки маченца што едвај на нозе стојат.
Абе знам по баба ми...кога ќе и е нешто ќејф од Ѓорче до Карпош два иде без прекин. А кога ќе сакаат да ги жалиш те ова ми е те она ми е, познат муабет. Кога комшијата на другите баба и дедо што е без нога од 19 години не бара да му станат во автобус, не е хитно и за другиве.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Вчера за прв пат во животот не станав на една бабетина.
А сакаше да станам.
Имаше слободно место два реда зад мене.
Е, у курац веќе.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Вчера за прв пат во животот не станав на една бабетина.
А сакаше да станам.
Имаше слободно место два реда зад мене.
Е, у курац веќе.
Аууу сТрам те било.

Со такви како тебе нема во ЕУ и НАТО.

Јас во глобала не ни седнувам ама некогаш кога сум изморен, знам да кљуцнам на столче некое и стално го бирам тоа што е најдалеку од врата за влагање у бус.

Ми текнува, средношколец бев, мислам дека ова го немам споделено тука. Влагам во бус со најдобриот другар, дека заедно учевме и идеме од дома на пракса во центар на метрополава наша. Сабајле 8 часот а Сабота мислам дека беше, мрзливи утепани, уште пијани од предходната вечер. За беља уште во Влае се наполни автобусот. Две бабички мислам дека /ВлаеКарпош 4 се качија, немаа место каде да седнат а ние нит да приметиме ни ништо, си продолживме да седиме. Како поминува време, 100 метри за 100 метри, како полека се кљацка бусчево, се повеќе и повеќе ги заприметувам како се упикуваат во мене, зошто седев на столчето што е до пролазот а не до прозор. Сакаа веројатно да ми дадат до знаење дека се тука, да им станам. Така некако ме удри инат еден, само го подбуцнав другаров кој дремеше и сфати што е работата. Отворивме некоја небитна тема на муабет. Што повеќе збориме, тоа повеќе се буткаат во нас. Некаде кај Х. Карпош се ослободи место позади нас и седнаа и двете. Како што седнаа, почнаа да брборат како навиени.

- Двајцата седнале, како на свадба
- Како кумови да се
- Само како може кумови без култура
- Ние не можеме да стоиме, тој наместо да трча до кај што треба да иде, ни го зафаќа местото

и слични на ним муабети. Сега, ќе бидам искрен, не ми текнува дали ова беа нивни точни зборови зошто беше прилично одамна случкава ама пак, целта на муабетот ми е дека старциве си се исти, без разлика дали имаат гага возење, дали плаќаат или пак пари им даваат за тоа што се возат.

Мене не ми смета што имаат бесплатен превоз, се разбира не порекувам дека истите поволности треба да ги имаат и студентите, само едно сум сигурен а тоа е дека нема ние останатите, кои не сме пензионери (го вметнувам тука и татко ми кој има 50тина години, зошто ептен ги хејта) доколку беа културни и помирени со реалноста дека не треба секогаш да им се стане, дека и да треба да им се стане, ако културно замоли за тоа, сигурен сум дека секој ќе му отстапи место на повозрасен сограѓанин.

Буквално, убавиот збор, железни врати отвара само што владава ги направи граѓани од прв ред, на наша штета, а тие тоа „паметно“ си го користат.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Аууу сТрам те било.

Со такви како тебе нема во ЕУ и НАТО.

Јас во глобала не ни седнувам ама некогаш кога сум изморен, знам да кљуцнам на столче некое и стално го бирам тоа што е најдалеку од врата за влагање у бус.

Две бабички мислам дека /ВлаеКарпош 4 се качија, немаа место каде да седнат а ние нит да приметиме ни ништо, си продолживме да седиме. Како поминува време, 100 метри за 100 метри, како полека се кљацка бусчево, се повеќе и повеќе ги заприметувам како се упикуваат во мене, зошто седев на столчето што е до пролазот а не до прозор. Сакаа веројатно да ми дадат до знаење дека се тука
Ти се удварале бе :D

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
доколку беа културни и помирени со реалноста дека не треба секогаш да им се стане, дека и да треба да им се стане, ако културно замоли за тоа, сигурен сум дека секој ќе му отстапи место на повозрасен сограѓанин.

Буквално, убавиот збор, железни врати отвара само што владава ги направи граѓани од прв ред, на наша штета, а тие тоа „паметно“ си го користат.
Тоа е таа немтур аура што крајно ја мразам во последно време.

Kajgana Shop

На врв Bottom