ЈСП - случки, прашања, дискусии

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Ако правиме муабет за истиот од 13ка,постар човек,така малце ќелав,што си прави со сите муабет,тој е најјак шофер :D.Кога ќе ја запука таа 13ката од сабајле,под 80 не ја пушта,ептен луд шофер е :pos:
Џоле :)
Најбољи чоек, семафор зелено свети, а тој ме чека да стигнам до бусот. И ми вика полека, не трчај :D
Единствен автобус што не ми избегал е баш13ка што баш он ја возел. Во средно сабајлечки ме чекаше ако каснев на автобуска :D

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Кога збориме за луди шофери,никако не го заборавајте и Томе Ѕверка што вози 52 и 53.Нонстоп до него си има едно шипче на расклапање.за секој случај :D Има неколку пати шамарано деца кој му се имаат курчено у автобус.исто не застанува на станицата кај Коце Металец,туку подоле :D.Кога возеше дупла 52,на коцката пред рампата у Маџари мудата у врат ми идеа :D

A

Avenger99

Гостин
Џоле :)
Најбољи чоек, семафор зелено свети, а тој ме чека да стигнам до бусот. И ми вика полека, не трчај :D
Единствен автобус што не ми избегал е баш13ка што баш он ја возел. Во средно сабајлечки ме чекаше ако каснев на автобуска :D
Да,закон е човекот,многу е фин.Секое сабајле ја вози таа 13-ка што е од 7:30,али како брзо вози алал да му е :D

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Ѕверка на дело
Телефонот не е ставан ич блиску до звучникот,седев две места поназад од него,рачубајте си колку беше гласно,у пун автобус :D

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Јавното сообраќајно претпријатие „Скопје“ в година планира да воведе дневна автобуска карта која би се купувала еднократно, а би важела во текот на 24 часа или, пак, само 90 минути, објави „Дневник“.
Корисниците со ова карта ќе може да сменат неколку автобуси, без да плаќаат нов билет. Ваква практика има во градовите во Западна Европа. Целта на овој тип наплата е да се исфрлат од употреба досегашните картички, да се намали готовината кај возачите, времето на стоење на постојките, и да се зголеми контролата врз прометот. Овие карти би се надополнувале по припејд-принцип, како мобилните телефони.

Дневниот билет за неколку возења би важел на градските и на приградските линии. Цената се уште не е утврдена, но според практиката во други земји, вообичаено билет за многукратно возење чини колку четири билети за едно, кое сега изнесува 35 денари.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Пред неколку години имаше обид за вакво нешто и брзо пропадна, така да мислам дека пак нема да им успее.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Ова е добро за некој од друг град кој само ден два е во Скопје и треба да посети повеќе локации. Сепак, сметам дека таа карта не треба да биде поскапа од 70-80 денари.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Ова е добро за некој од друг град кој само ден два е во Скопје и треба да посети повеќе локации. Сепак, сметам дека таа карта не треба да биде поскапа од 70-80 денари.
Е така, убаво кажано а притоа и некој кој ретко користи автобус а има потреба одреден ден да се шлепа наваму натаму.

K

kalimer0

Гостин
Тоа што си пензионер во градски ти дава право да:
-Добиваш бесплатен превоз во одредени денови.

Не ти дава право:
-Да ми ја истриеш стогодишната мишка од ЦРНАВА маица. Хм, плус ми потпре 8 кила праз и кромид на мене? Епа супер, ја немаше да донесам парфем да знаев дека ќе ми стаиш Kromid&Gabanna оригинал.

-Да хистеришеш на глас 45 минути дека немало место за тебе да застанеш или седнеш. Чек брб да научам да лебдам па застани на моево место, ЈА ЌЕ ПОЛЕБДАМ. Имаш бесплатен превоз, НЕМАШ НИВА ОД 10 МЕТРИ КВАДРАТНИ НА СРЕД АВТОБУС.

-Да им се качуваш на луѓето на глава со проблеми од стилот "ШУБО СИ ЖВЕЕВМЕ ВО ВРЕМЕТО НА ТИТО КО ИМАШЕ СЕГДЕ ПРЕВОЗИ И ЈУГОСЛАВИЈА И ТИТО И БРАШНО И ЗЕЈТИН БЕСПЛАТНО ИМАШЕ И ВРЕМЕТО НА СДСМ И БРАНКО И ШОНЕНОРМАЛНИ СЕ ОВИЕ ОД ВМРО И ЛЕЛЕ ПОРАНО ТИТО ШУБО СИТЕ ИМАВМЕ ПАРИ А ЛЕЛЕ СЕГА ГЕНЕРАЦИИВЕ ДЕНЕШНАВА МЛАДИНА УЛАЈ СИТЕ НЕНОРМАЛНИ ДРОГАШИ КУЛТУРА ДА СЕ НЕМАЛО ТИТО ЛЕЛЕ ЖЕНА МУ ОД ТИТО ТИТО ТИТО БРАНКО СДСМ ТИТО ТИТО ТИТО".

+Општ совет за сите што се возат:
Автобусот има 3 факинг дела: почеток, средина и крај. Во средината не даваат 50 евра намачкани со нутела, а задниот дел и крајот немаат чума ни па кактуси наместо седишта. МОЖЕ И НАТАМУ ДА СЕ МРДНЕТЕ.

За ЈСП-цките работи - Кристијан Ристовски (fb.com/rokerot)

Peterson15

A TryHard
Член од
20 мај 2012
Мислења
169
Поени од реакции
188
За 90 минути? Па у ЈСП дур стигнеш од едно до друго место знае да фати и половина час.+ човек да има предавања, + измеѓу кафе или што и да е активност.... Зашо многукратна карта би важела за 90 минути? Човек три автобуси не може да смени за 90 минути ако сака уопште да се симне од автобус и да заврши некоја обврска којашо му е далеку од дома, а не па успат да се врати со автобус...:confused:

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Во последно време повеќе ме иритираат средовечни лица кои остро ги напаѓаат пензионерите. Сфаќам еднаш да му кажеш на човек дека не треба да прави гужва оти му се прави ќејф, ама периодично да го повторуваш истиот муабет.. дали ти фали нешто во главата? „Од овие пензионери човек не може на работа да стигне“. Истиот по 1 минута: „Од овие пензионери човек не може на работа да стигне, само гужва прават“. По 1 минута, пак истиот: „Начекале, па зашле. Од нив човек да не може на работа да оди...“.

Kajgana Shop

На врв Bottom