Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Дали е нормално после 5 години разделеност, никаков контакт, менување девојки и луди проводи,се уште да ја сакаш бившата? или во сите жени да ја гледаш неа....мамицата у....:D
јас радо би плеснал пак женки кои ги клецкав и пред 25 години

Член од
4 март 2009
Мислења
604
Поени од реакции
442
Дали е нормално после 5 години разделеност, никаков контакт, менување девојки и луди проводи,се уште да ја сакаш бившата? или во сите жени да ја гледаш неа....мамицата у....:D
Нормално е,зошто не би било?Сега си созреал,и претпоставувам од искуството што си го собрал за тие 5 години ти станало јасно дека таа била вистинската,дека само со неа си се чуствувал убаво и си бил среќен,без разлика какви биле другите девојки со кои си бил.Тоа мене ми се случи,јас 4 години се трудев да ја заборавам,имав прекрасни девојки после неа,дури можеби физички и карактерно подобри,но никоја не успеа да ја замени,таа имаше нешто посебно,тешко за објаснување е тоа:).Мој совет е да ја побараш,освен ако таа веќе нема некој друг.Поздрав,ти посакувам среќа;)

Член од
21 март 2013
Мислења
28
Поени од реакции
23
Не ги сака двајцата. Го сака првиот само затоа што тој бил мажјакот кој ја натерал без таа да сака да ја боцни. За вториот повеќе си мисли дека го сака, или желба и е да го сака бидејќи ете бил добар/мирен/ ја сакал, па повеќе ти иди тоа ,,љубов" од сожалување што е далеку од чиста љубов. Нека си најди некој трет близок на тој првиот.

ДОБРО Е.ДЕНЕС ПОВТОРНО МИ НЕДОСТИГА ДЕЧКО МИ. А ДРУГИОТ ЌЕ ГО ЗАБОРАВАМ !

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Kaко бе така :) Денеска ти недостигал, а претходно цело време послабо.
Стави го прстот на глава и размисли што понатаму. Пробај искрено да го почитуваш тоа што го прават за тебе. Другиот си ја завршил работата што си ја завршил.......

Член од
9 ноември 2009
Мислења
326
Поени од реакции
56
Нормалмо е. Тоа е тоа, ќе ја сакаш уште многу време

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
Ми треба еден совет ако можете да ми помогнете.
Значи ми се свиѓа една девојка вејке еден месец,но вчера додека бевме излезени конечно останавме малце сами и ги искажав чуствата , на што таа ги прифати и ми кажа дека истото тоа го чуствувала и за мене но има еден проблем кој таа ми го кажа , а тоа е дека и смета сто сме различна вера (јас муслиман а она христијанка) е сега незнам дали да се потрудам да го прескокне тоа зашто од моја страна тоа не ми смета или на тој начин ке ја повредам? И ако имате некој совет или искуства што ми препорачувате . Однапред фала многу

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Значи ми се свиѓа една девојка вејке еден месец,но вчера додека бевме излезени конечно останавме малце сами и ги искажав чуствата , на што таа ги прифати и ми кажа дека истото тоа го чуствувала и за мене но има еден проблем кој таа ми го кажа , а тоа е дека и смета сто сме различна вера (јас муслиман а она христијанка) е сега незнам дали да се потрудам да го прескокне тоа зашто од моја страна тоа не ми смета или на тој начин ке ја повредам? И ако имате некој совет или искуства што ми препорачувате . Однапред фала многу
Заебана работа. Е сега дали нејзе лично и смета или има страв дека ќе се дознае дека дечко и е друга вера (роднини приатели) Ако и е нејзин личен страв - а ти не си верски фанатик, тоа се решава со разговор, дружење, прашања и одговори. Најчесто стравот е од непознато или погрешно сфатено. Значи да ја убедиш дека верата не те прави ни полош ни подобар. Дека си чоовек кој ја сака разбира и почитува.
Ако е проблемот во средината (нејзини родители, приатели - то е потешко. Истото би требало да го направиш со сите нив, да те запознат нејзините блики како човек не како верник Живееме во тензични меѓуетнички меѓуверски ситуации, и вакви реакции се очекувани колку и да се најчесто непотребни и бессмислени. Али ако се роди вистинска искрена љубов меѓу вас - се ќе биде после полесно.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Нека не го прескокне - нека се соочи со тоа.

Религијата се нарекува ислам или христијанство или будизам или што и да е, додека *верата* е она во што човек верува. Ако ти веруваш дека таа ти се допаѓа, таа ти се допаѓа. Ако таа верува дека е проблем што сте од различна религија, тоа значи дека религијата повеќе ѝ се допаѓа отколку ти.

Тоа може да е поради страв од околината и реакциите што можеби би ги имало. Сепак, околината нема никакви ингеренции врз чувствата на човекот - само врз неговите реакции. Со други зборови, ако ти нејзе *не* ѝ се допаѓаш, тоа нее поради различните религии или што и да е. Ако ти *ѝ* се допаѓаш, ѝ се допаѓаш без разлика на религиите. Разликите може да ви направат проблеми, односно потешкотии во иднина, но на вас е да одлучите дали тие потешкотии вредат за да истраете заедно.

Од твоја страна гледам дека немаш проблем да се нафатиш на потешкотиите. Разговарај со неа дали таа сè уште инсистира да има проблем за нафаќање со потешкотиите. Ако има, веројатно ќе ти биде проблем самото тоа да ја привлечеш кон себе и треба да размислиш дали да продолжиш понатаму. А можеби ќе испадне дека и таа сака да се соочи со потешкотиите, зашто повеќе ѝ значиш ти отколку нешто што некојси напишал пред околу 1500 години.

Како и да е, разговарајте. Комуницирајте. Многу.

Поздрав и со лесно.

П

Пепси_

Гостин
Од што го сакаш се свирна со друг на провод,замисли од шо го сакаш многу да се омажиш за друг некој богат не намерно......

шо ви стават во тоа апчињата цццц

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Живееме во многу дебилно и уназадено општество. Закоравено и заостанато. И ништо нема да се промени во блиска иднина. Јазот на религиите е многу тежок. АКО се одлучете и решите да продолжите заедно очекувајте дека притисокот ке биде голем, тежок и долг. Ако можете против сите ништо нема да ви претставува проблем.
Од мене имате благослов.

Еден форумџија имаше еднаш напишано на една слична тема, да се задржи оригиналноста истото ке го напишам, го запомнив речиси целиот текст оти ме воодушеви и милјарда пати го прочитав:
'Иднината не знам што ми носи, т.е. не знам која ми ја носи, но само едно се надевам, дека тоа ке биде мојата поубава половина. Да биде 'Јас' ама женско. А тоа дали ке биде нигерка, шиптарка, каурка, ѓупка или бушманка,ич не ме засега. Можеби ке им смета малце на комшиите, може ке му смета многу на дедо ми од село, може ќе пукне некоја од инает што многу ме сакала...но, тоа е тоа,на крај јас сум тој кој решава како и со кого ке си го поминам животот!'-Кажано хирушки прецизно.

И уште еден совет-разговарај со неа најотворено што може за ситуацијата.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.046
Поени од реакции
2.135
Имам еден мал проблем, или може да се каже дека сум во некоја заблуда, али несакам овде да се изјаснам, доколку некој е расположен за дискусија и за мал совет, го молам да ми се обрати во порака.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Не ја тинтри многу. Знае кој си и што си. Ако и чини, добро. Ако не, пак добро.
Секое чудо е за 3 дена. Има еден куп „проблематични“ врски што не им се о ќејф на роднини, пријатели етцетера, па пак опстануваат. Различната вероисповед не е доволо добра причина за да ти даде корпа.

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
Секое чудо е за 3 дена. Има еден куп „проблематични“ врски што не им се о ќејф на роднини, пријатели етцетера, па пак опстануваат. Различната вероисповед не е доволо добра причина за да ти даде корпа.
Znaci zenskava ne mi dade korpa mi kaza deka i se sivigam i jas nejze posle toa pominavme dolg period od vecerta sami i resivme za toj problem da odeme na kafe denovive da razgovarame no mene malce mi e nezgodno da razgovaram vo vrska so religiite za da ne ja povredam na nekoj nacin , znaci zenskata ispadna fer i mi dade do znaenje deka treba da razgovarame . Inaku za clenovite pogore so mi odgovorija fala vi mnogu , mi pomognavte . Od moja strana nema nikakov problem za religijata zatoa sto se druzam isklucivo so hristijani takvo drustvo imam , i podolgo vreme se znaeme vo posledno vreme pocna i taa zenska da izleguva so nas e sega si mislam deka nem e znae dovolno . Kako i da e fala vi na mislenjata so mi gi dadovte .
--- надополнето: 13 април 2013 во 14:07 ---
Znaci zenskava ne mi dade korpa mi kaza deka i se sivigam i jas nejze posle toa pominavme dolg period od vecerta sami i resivme za toj problem da odeme na kafe denovive da razgovarame no mene malce mi e nezgodno da razgovaram vo vrska so religiite za da ne ja povredam na nekoj nacin , znaci zenskata ispadna fer i mi dade do znaenje deka treba da razgovarame . Inaku za clenovite pogore so mi odgovorija fala vi mnogu , mi pomognavte . Od moja strana nema nikakov problem za religijata zatoa sto se druzam isklucivo so hristijani takvo drustvo imam , i podolgo vreme se znaeme vo posledno vreme pocna i taa zenska da izleguva so nas e sega si mislam deka nem e znae dovolno . Kako i da e fala vi na mislenjata so mi gi dadovte .

B

babsyy

Гостин
Имај предвид дека девојката освен што ти дала до знаење дека и се допаѓаш, ти потенцирала дека и вашата различна верска припадност не и е минорен проблем.Тоа што ти си подготвен да се залагаш (хипотетички) и спротивставиш на притисокот на најблиските во име на љубовта, не значи дека и таа би го направила истото при првата препрека која што би и ја поставиле нејзините. Најверојатно ќе има проблем од нивна страна, бидејќи воспитанието најчесто доаѓа од дома, оттука нивните размислувања влијаат и на нејзините. Најлоша можна одлука во моментов е да се согласиш на тајна врска. Најпрво разговарајте со родителите, кога веќе и двајцата сте свесни за вашите чувства. Доколку навистина те сака нема да потпадне под ничиј притисок и ќе биде подготвена да се соочи со сите критики што ќе следат потоа, затоа што за да опстане ваква врска треба многу љубов и храброст за соочување со натамошните можни проблеми и влијанија од другите. Во случај да не е подготвена за ова, не се обидувај ништо да промениш. Главата горе, и барај девојка која во тебе ќе гледа пред се човек, а не (не)верник, кој само поради различната религија (и видување на работите) не е достоен за неа.

Kajgana Shop

На врв Bottom