Game of Thrones

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Стигнав и јас до трета сезона. Ау, тибам серијата. Ќе паднам испитов, за годинава не се секирам. Да знаев, не ни почињав.

Најјак момент од вторава сезона, Кучето кон соборците: - Aко не видам крв на вашиот меч, ќе ви ги силувам подоцна труповите.
Oh Lord :pos:
Браво браво, се гордеам со тебе. :P

G

Geezer

Гостин
Браво браво, се гордеам со тебе. :P

Tуку, почна да ме нервира малце почетоков на третава. Што знам. Се напнав, Арија цело време поминува незабележано, сега безвезе, Кучево ја позна и гарант ќе ја вратат назад во Кралебран.
И оваа дивјачкава што е со Брен, гарант има некоја улога, сеуште ја чуваат. Чудна е секогаш кога ќе спомне Брен за неговите сонови и гавранот со три очи, вели дека не сака да слуша. И ме интересира кој го малтретира Теон...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Tуку, почна да ме нервира малце почетоков на третава. Што знам. Се напнав, Арија цело време поминува незабележано, сега безвезе, Кучево ја позна и гарант ќе ја вратат назад во Кралебран.
И оваа дивјачкава што е со Брен, гарант има некоја улога, сеуште ја чуваат. Чудна е секогаш кога ќе спомне Брен за неговите сонови и гавранот со три очи, вели дека не сака да слуша. И ме интересира кој го малтретира Теон...
Нема што да ја врати, коа и самиот избега од таму. Повеќе може да и помогне, бидејќи во основа The Hound е онака nice guy, и помогна на Санса исто.

G

Geezer

Гостин
Нема што да ја врати, коа и самиот избега од таму. Повеќе може да и помогне, бидејќи во основа The Hound е онака nice guy, и помогна на Санса исто.

Не можеш да знаеш, ќе преќутеше крај краева. Не заебавај, ништо не е предвидливо во серијата. Умре Дрого на безвезен начин, а од него сите очекувавме да го покори светот, да им ваѓа јазици на луѓево, да собере јака војска...
И помогна на Санса по дејство на алкохол, а и ја манијачи од порано :icon_lol:

Beric Dondarrion јузерот ти е ваков, претпоставувам дека ги имаш читано книгите, м? Зошто овој Берик на двапати само се појави, не остави некој впечаток досега.

И не ми замерајте, под импресии сум, за помалку од една недела до трета сезона, што е многу многу е :D

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Не можеш да знаеш, ќе преќутеше крај краева. Не заебавај, ништо не е предвидливо во серијата. Умре Дрого на безвезен начин, а од него сите очекувавме да го покори светот, да им ваѓа јазици на луѓево, да собере јака војска...
И помогна на Санса по дејство на алкохол, а и ја манијачи од порано :icon_lol:

И не ми замерајте, под импресии сум, за помалку од една недела до трета сезона, што е многу многу е :D
Земи Брејкинг Бед сега (ако не си ја гледал) за една недела, ќе те среди :icon_lol:

А од кај знаеш дали овие ќе и помогнат на Арија или ќе ја вратат?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Како да ја вратат во КЛ?
Па овие кои го заробија Клегејн (и Арја исто), убаво истакнаа во серијава, кои се, што се и за кого се борат.

Дивјаците живеат со и веруваат во нештата кои јужно од ѕидот одамна ги сметаат за исчезнати, па дури и измслени.

И ме интересира кој го малтретира Теон...
И тоа можеш да го заклучиш од вторава епизода.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
А од кај знаеш дали овие ќе и помогнат на Арија или ќе ја вратат?
Па рекоа кои се и што се, рекоа дека ќе ги пуштат децата и штотуку ги пуштија, кога се појави заробениот Шандор.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Па рекоа кои се и што се, рекоа дека ќе ги пуштат децата и штотуку ги пуштија, кога се појави заробениот Шандор.
Да де, него го прашував дека викаше дека лошо ќе заврши за Арија.

G

Geezer

Гостин
Како да ја вратат во КЛ?
Па овие кои го заробија Клегејн (и Арја исто), убаво истакнаа во серијава, кои се, што се и за кого се борат.

Дивјаците живеат со и веруваат во нештата кои јужно од ѕидот одамна ги сметаат за исчезнати, па дури и измслени.

И тоа можеш да го заклучиш од вторава епизода.

7 епизоди изгледав вчера, не приметив баш дека истакнаа, затоа и прашав. За Теон претпоставувам, ама ќе почекам до наредна :)

Донев Не ми се свиѓа таа, гледав минатото лето, не е по мој вкус.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Доколку немаш поима што се случува во книгите, со сигурност би можел да заклучиш од епизодава?
Па можеш да насетиш.

Нели неколку пати Руз соопшти, низ сезониве, дека неговиот вонбрачен син интервенира кај Винтерфел. Види ги дијалозите на Руз и Роб и Кејтлин, у втора и трета сезона.
Види ги знамињата на војските. Кога Болтоновите поминуваат, накај Риверан и на мостот, на самиот крај од втора епизода. Неколку пати е споменат одраниот човек, како грб на куќата Болтон. На знамињата има одран човек, заврзан на две греди во форма на Икс.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Е сепак не сум навлезен во толку детално анализирање, многу полесно е доколку ги имаш читано книгите. Вака не треба ни еден детал да ти избега и се сам да си поврзуваш. :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Само што се симна,

Game.of.Thrones.2011.S01.1080p.BluRay.DTS.x264-ESiR

Full HD (1920x1080) Blu-ray rips of season 1.

Comes with 5.1 audio for the episodes, along with secondary 2.0 audio commentary tracks for seven episodes.

Includes 11 subtitles tracks: English (forced, for the non-English dialogue in the show), English (full dialogue subtitles), French, Spanish, Portuguese, Polish, Dutch, Danish, Finnish, Norwegian, Swedish

No extras besides the audio commentaries are included - Buy the Blu-ray box yourself if you want them! This show is definitely worth it.

WOHOOOOOOOOOOOO!!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Е сепак не сум навлезен во толку детално анализирање, многу полесно е доколку ги имаш читано книгите. Вака не треба ни еден детал да ти избега и се сам да си поврзуваш. :)
Се сложувам со тоа дека тие кои не ги читале книгите ќе мораат прилично студиозно да пратат многу детаљи од серијава, за да им бидат комплетно јасни некои работи.

Kajgana Shop

На врв Bottom