Романите на Мир-Јам

Член од
21 март 2013
Мислења
28
Поени од реакции
23
Милица Јаковљевић (1887-1952) е една српска писателка која по својата смрт доживеала голем успех со нејзините романи
  • Рањени Орао
  • То је било једне ноћи на Јадрану
  • Непобедиво срце
  • Отмица мушкарца
  • Грех њене мајке
  • У словеначким горама
  • Самац у браку
  • Мала супруга
  • Изданци Шумадије
Рањени Орао, Непобедиво Срце, Грех њене мајке 2009-2010 се снимани и како филм.

Мене лично многу ми се допаднаа сите а најмногу Самац у браку. Доколку некој ги прочитал или сака ете нека праша или сподели мислење.

Јас ги гледав сериите Рањени орао,Грех њене мајке ми се допаднаа.Ни покажа тажни но интересни животни приказни и не врати во едно време во историјата и ни покажа како се живеело и одвивале настаните и обичаите во тоа време.Баш ме интересира дали била инспирирана од вистински настани и дали се или ќе се снимаат и останатите.

Мислам дека насловот би требало да биде Мир Јам...

Мир-Јам stands for Турбо-фолк литература. Една почнав на времето, недочитана ја оставив. Не ми правеа мерак коа читав љубиќи као спаркс. Сеа па ич.

„Непобедиво срце“ и „Самац у браку“ ги имам читано кога бев седмо одделение и колку што се сеќавам, беа романи за на плажа.
Нејзините романи се книги за на плажа и многу се подобри од денешните љубовни бест-селери.

пс: Не сум видела комплет од нејзините дела во кој ја има книгата „Грех њене маме“. Земена е и никогаш не е вратена :)

Знам серии дека направија, и што сум видел вкупно 15 минути од сите серии - фората е девојка која сите опсесивно ја сакаат до степен на силување ама таа сака некој детинест.
Оваа Мир Јам или како и да е, ваљда била многу тажна особа...

Jas gi imam site knigi sto postojat od Mir-Jam doma, majka mi na vremeto gi kupila. Mir-Jam i bila omilena pisatelka sea mi popolnuvaat raft vo mojata domasna biblioteka

Многу битна особа од мојот живот стварно не требала да ја чита Мирјам... :mad:
Иначе од сериите иам погледнато по некоја епизода, ама ко да ги иам сите изгледано. За книгите појма неам какви се, ама од сериите некако и неам баш желба да ги читам.

Многу битна особа од мојот живот стварно не требала да ја чита Мирјам... :mad:
Иначе од сериите иам погледнато по некоја епизода, ама ко да ги иам сите изгледано. За книгите појма неам какви се, ама од сериите некако и неам баш желба да ги читам.

А која е таа особа? Дали некоја случка од книгата влијаела на некоја нејзина одлука која тебе не ти се допадна ни малку ? :)

Мајка ми ко била млада била најголема фраерка затоа што го имала целиот комплет книги од неа и сите ги позајмувале од неа за на крај да не и остане ниту една.
Ама битно со која и да е возрасна жена да зборуваш за Мир Јам сите се целите :love: и :place:.
Јас не би ја читала.

Мајка ми ко била млада била најголема фраерка затоа што го имала целиот комплет книги од неа и сите ги позајмувале од неа за на крај да не и остане ниту една.
Ама битно со која и да е возрасна жена да зборуваш за Мир Јам сите се целите :love: и :place:.
Јас не би ја читала.

Па слично почна и кај мене. Баба ми и мајка ми ги читале толку многу што некогаш и до 4 сабајле оти секогаш сакале да дознаат што ќе се деси понатаму. И така и мене ме заразија и јас за роденден лани летото оние кои не ги најдов до Македонија по книжарите ми ги порачаа од интернет. Сега едни ги имам на српски други на македонски. Ама да се пофалам Грех њене Мајке ја имам оргиналот оти таа и останала на баба од 1977 година :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom