Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во меѓувреме, Благица Андреева од МИОА изјави „PayPal бараше Народна банка да ја промени регулативата македонски граѓанин да може да има сметка во странство. НБР донесе исклучок во таа одлука. Доколку станува збор за финансиско споредување, како PayPal, македонски корисник може да отвори сметка во странство на која може да има до 2.5000 евра/месечно. Но, PayPal е тој што прави проценки на пазарот, и таа одлука останува целосно во рацете на фирмата која е во приватна сопственост“, што само ги потврдува нашите претходни проценки, дека остануваме на милост и немилост на PayPal.
A што ќе ви е пејпал? За на Ебеј? Колку што знам секаде може да се плаќа со Мастер Кард и слични картички.
Toa mi e muabtot mene sega za sega ne mi se slucilo da nemozam da platam poradi sto nema paypal...spored toa me cudi sto e tolkava frka za paypal koga ne pravi nekoja razlika barem ne golema dali imalo ili ne. Duri i na vremeto znam deka karticki od TNB funkciniraa na paypal... obicno plakjam so karticki ponekogas i so wire transfer ako e poeftino...so paypal samo ednas sum koristel i funkcinirase so visa electron na tnb.Не може секаде со картичка. Еве на пример на некои места може да се плаќа само преку вакви сервиси за плаќање како PayPal, MoneyBookers, Google Checkout и сл... Среќа што Google Checkout и MoneyBookers функционираат кај нас. Ама имам сретнато и сајтови на кои може само со PayPal да се плаќа, мада ретко е ова.
Дека тебе не ти притребало не гледаш фрка? Може би и си во право.... Кога работат Кинези, Американци Руси а тоа е голем пазар кои го користат. За тебе нема голема фрка научен си ти тука у гетово да си живееш. Освен тоа што пејпал прави плаќања го штити и купувачот и продавачот од измами. Затоа е најпопуларен.Toa mi e muabtot mene sega za sega ne mi se slucilo da nemozam da platam poradi sto nema paypal...spored toa me cudi sto e tolkava frka za paypal koga ne pravi nekoja razlika barem ne golema dali imalo ili ne.
Груба проценка ми е дека сум плаќал 50-100 пати на нет и само еднаш имам користено пејпал...од моето искуство не гледам значајна потреба од него. Никад не ми се десило да неможам да платам поради пејпал.Дека тебе не ти притребало не гледаш фрка? Може би и си во право.... Кога работат Кинези, Американци Руси а тоа е голем пазар кои го користат. За тебе нема голема фрка научен си ти тука у гетово да си живееш. Освен тоа што пејпал прави плаќања го штити и купувачот и продавачот од измами. Затоа е најпопуларен.
Немораш ич да го користиш. Јас скоро секој ден го коритам и сега? Што сакаш да кажеш дека не е потребен?Груба проценка ми е дека сум плаќал 50-100 пати на нет и само еднаш имам користено пејпал...од моето искуство не гледам значајна потреба од него. Никад не ми се десило да неможам да платам поради пејпал.
За мене не е потребен јас користам директ дебит и понекогаш вајер трансфер...пајпал мани букерс итн не користам. Така да за мене е комплетно непотребен...го гледам на сајтови ама...додуше и на многу места го нема...мислам дека е поедноставно и поефтино директно плаќање одколку преку пејпал.Немораш ич да го користиш. Јас скоро секој ден го коритам и сега? Што сакаш да кажеш дека не е потребен?
Со директно плаќање немаш никаква заштита. Пари не добиваш назад во никој случај. Плаќај си и понатака... додека не здоболи неможеш да знаеш што е Buyer protection.За мене не е потребен јас користам директ дебит и понекогаш вајер трансфер...пајпал мани букерс итн не користам. Така да за мене е комплетно непотребен...го гледам на сајтови ама...додуше и на многу места го нема...мислам дека е поедноставно и поефтино директно плаќање одколку преку пејпал.
Јас обично купувам од сериозни фирми...а луѓето со кој комуницирам не користат пејпал сите сакаат директ пејмент. Сум го гледал пеј пал ама обично на „посумљиви“ сајтови така да го асоцирам со малку понесериозни фирми тие што се саглам обично немат пејпал. А друго нешто тие што имаат пејпал доста е веројатно да имаат и мани букерс и слични. Така да...не гледам сериозна корист од пејпал. Само тие од ебеј го форсираат пејпал дека е нивен други тешко дека ќе ти се случи да неможеш да купиш поради тоа што нема пејпал. ОК е ај да не се повторувам за мене пејпал е речиси бескорисен и ништо сериозно не менува дали има или нема во МК. ЧаоСо директно плаќање немаш никаква заштита. Пари не добиваш назад во никој случај. Плаќај си и понатака... додека не здоболи неможеш да знаеш што е Buyer protection.
Toa mi e muabtot mene sega za sega ne mi se slucilo da nemozam da platam poradi sto nema paypal...spored toa me cudi sto e tolkava frka za paypal koga ne pravi nekoja razlika barem ne golema dali imalo ili ne. Duri i na vremeto znam deka karticki od TNB funkciniraa na paypal... obicno plakjam so karticki ponekogas i so wire transfer ako e poeftino...so paypal samo ednas sum koristel i funkcinirase so visa electron na tnb.