PayPal конечно достапен во Србија

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
poprvo Severna Koreja ke dobie paypal ,nego nie ovde vo MK

Во меѓувреме, Благица Андреева од МИОА изјави „PayPal бараше Народна банка да ја промени регулативата македонски граѓанин да може да има сметка во странство. НБР донесе исклучок во таа одлука. Доколку станува збор за финансиско споредување, како PayPal, македонски корисник може да отвори сметка во странство на која може да има до 2.5000 евра/месечно. Но, PayPal е тој што прави проценки на пазарот, и таа одлука останува целосно во рацете на фирмата која е во приватна сопственост“, што само ги потврдува нашите претходни проценки, дека остануваме на милост и немилост на PayPal.

Народна банка на Македонија, овие регулативи ги направи пред две недели и тоа веста ја слушнав само на Алфа телевизија во вестите и никаде на друго место, ја нема ниту по сајтовиве за информации.

Србија направи измени на работењето на Народна банка на Србија уште лани, така да можете да претпоставите кога ќе дојди Пеј пал кај нас.

Македонија била мал пазар
па Сан Марино е 10 пати помал пазар од нас и има Paypal
овие од владата мислат дека сите сме земјоделци и не се разбираме од интернет.

A што ќе ви е пејпал? За на Ебеј? Колку што знам секаде може да се плаќа со Мастер Кард и слични картички.

Не може секаде со картичка. Еве на пример на некои места може да се плаќа само преку вакви сервиси за плаќање како PayPal, MoneyBookers, Google Checkout и сл... Среќа што Google Checkout и MoneyBookers функционираат кај нас. Ама имам сретнато и сајтови на кои може само со PayPal да се плаќа, мада ретко е ова.

Оти сте такви хејтери? Па кај нас секоја година доаѓа PayPal, некогаш дури и по 2 пати годишно! Во Америка знаете колку пати дојде PayPal? Еднаш! :)

А да, и да ги поткрепам моите тврдења со факти...

11.04.2013 http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=6DE39E6ADCD24A47911F143312552D97
21.09.2012 http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=6B68DC534EE67D4EBB7869DFDA1F0C73
19.09.2012 http://www.vecer.com.mk/?ItemID=24293892BB839C4FA3F45F3FFE80A7A7
03.02.2012 http://www.vecer.com.mk/?ItemID=51B960F03D534946B002DE710F209571
17.11.2010 http://www.vecer.com.mk/?ItemID=D1FB6559762F9641967C3FE15A29D7BF

Hint: "PayPal site:vecer.com.mk" на Google

Не може секаде со картичка. Еве на пример на некои места може да се плаќа само преку вакви сервиси за плаќање како PayPal, MoneyBookers, Google Checkout и сл... Среќа што Google Checkout и MoneyBookers функционираат кај нас. Ама имам сретнато и сајтови на кои може само со PayPal да се плаќа, мада ретко е ова.
Toa mi e muabtot mene sega za sega ne mi se slucilo da nemozam da platam poradi sto nema paypal...spored toa me cudi sto e tolkava frka za paypal koga ne pravi nekoja razlika barem ne golema dali imalo ili ne. Duri i na vremeto znam deka karticki od TNB funkciniraa na paypal... obicno plakjam so karticki ponekogas i so wire transfer ako e poeftino...so paypal samo ednas sum koristel i funkcinirase so visa electron na tnb.

Toa mi e muabtot mene sega za sega ne mi se slucilo da nemozam da platam poradi sto nema paypal...spored toa me cudi sto e tolkava frka za paypal koga ne pravi nekoja razlika barem ne golema dali imalo ili ne.
Дека тебе не ти притребало не гледаш фрка? Може би и си во право.... Кога работат Кинези, Американци Руси а тоа е голем пазар кои го користат. За тебе нема голема фрка научен си ти тука у гетово да си живееш. Освен тоа што пејпал прави плаќања го штити и купувачот и продавачот од измами. Затоа е најпопуларен.

Пред некое време требаше да пратам пари на личност у странство преку PayPal. Јас реков дека PayPal не е достапен во мојата земја и дека можам да пратам пари преку MoneyBookers. На тоа добив одговор од таа особа дека првпат слуша за MoneyBookers. Значи цел свет користи PayPal, само ние тука мораме да се задоволиме со треторазредни слични сајтови кои скоро никој не ги знае дека постојат.

Дека тебе не ти притребало не гледаш фрка? Може би и си во право.... Кога работат Кинези, Американци Руси а тоа е голем пазар кои го користат. За тебе нема голема фрка научен си ти тука у гетово да си живееш. Освен тоа што пејпал прави плаќања го штити и купувачот и продавачот од измами. Затоа е најпопуларен.
Груба проценка ми е дека сум плаќал 50-100 пати на нет и само еднаш имам користено пејпал...од моето искуство не гледам значајна потреба од него. Никад не ми се десило да неможам да платам поради пејпал.

Груба проценка ми е дека сум плаќал 50-100 пати на нет и само еднаш имам користено пејпал...од моето искуство не гледам значајна потреба од него. Никад не ми се десило да неможам да платам поради пејпал.
Немораш ич да го користиш. Јас скоро секој ден го коритам и сега? Што сакаш да кажеш дека не е потребен?

Немораш ич да го користиш. Јас скоро секој ден го коритам и сега? Што сакаш да кажеш дека не е потребен?
За мене не е потребен јас користам директ дебит и понекогаш вајер трансфер...пајпал мани букерс итн не користам. Така да за мене е комплетно непотребен...го гледам на сајтови ама...додуше и на многу места го нема...мислам дека е поедноставно и поефтино директно плаќање одколку преку пејпал.

За мене не е потребен јас користам директ дебит и понекогаш вајер трансфер...пајпал мани букерс итн не користам. Така да за мене е комплетно непотребен...го гледам на сајтови ама...додуше и на многу места го нема...мислам дека е поедноставно и поефтино директно плаќање одколку преку пејпал.
Со директно плаќање немаш никаква заштита. Пари не добиваш назад во никој случај. Плаќај си и понатака... додека не здоболи неможеш да знаеш што е Buyer protection.

Со директно плаќање немаш никаква заштита. Пари не добиваш назад во никој случај. Плаќај си и понатака... додека не здоболи неможеш да знаеш што е Buyer protection.
Јас обично купувам од сериозни фирми...а луѓето со кој комуницирам не користат пејпал сите сакаат директ пејмент. Сум го гледал пеј пал ама обично на „посумљиви“ сајтови така да го асоцирам со малку понесериозни фирми тие што се саглам обично немат пејпал. А друго нешто тие што имаат пејпал доста е веројатно да имаат и мани букерс и слични. Така да...не гледам сериозна корист од пејпал. Само тие од ебеј го форсираат пејпал дека е нивен други тешко дека ќе ти се случи да неможеш да купиш поради тоа што нема пејпал. ОК е ај да не се повторувам за мене пејпал е речиси бескорисен и ништо сериозно не менува дали има или нема во МК. Чао

Toa mi e muabtot mene sega za sega ne mi se slucilo da nemozam da platam poradi sto nema paypal...spored toa me cudi sto e tolkava frka za paypal koga ne pravi nekoja razlika barem ne golema dali imalo ili ne. Duri i na vremeto znam deka karticki od TNB funkciniraa na paypal... obicno plakjam so karticki ponekogas i so wire transfer ako e poeftino...so paypal samo ednas sum koristel i funkcinirase so visa electron na tnb.

Абе не ми треба Пај пал да трошам пари, туку за да заработувам, само изгледа никој му го нема кажано тоа на овие во Владава.

Моја претпоставка е дека ако влези пејпал да можи да примаме пари, ќе влегуваат повеќе пари во Македонија од колку сите странски инвестиции на годишно ниво.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom