Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
абе платена е ама кога ја зимаш од интернет ја наоѓаш за free, од google play се плаќа некој 2-3 долари.. Изгледа не ме сфати и би требало да можеш да одиш во settings-about-check for software update
Нема......:unsure:
--- надополнето: 4 април 2013 во 20:31 ---
Иначе и предходно пробав така, зошто на Галаксито така се прави апдејт - до душа наместено ми е автоматски да се апдејтира, но и ако сакам сама да проверам можам преку About.

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Нема......:unsure:
--- надополнето: 4 април 2013 во 20:31 ---
Иначе и предходно пробав така, зошто на Галаксито така се прави апдејт - до душа наместено ми е автоматски да се апдејтира, но и ако сакам сама да проверам можам преку About.
што направи со swift key? симни си ја за безпари од нет многу добра тастатура е

Член од
5 август 2011
Мислења
100
Поени од реакции
2
Здраво денеска си купив Vip droid xl никако не можам да ставам слика на контакт, сликата ја ставам но кога ѕвонам или ми ѕвонат сликата не се појавува на екран. Помош Фала :)

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Да ми беше за платена верзија, ќе купев Киндл и немаше со ништо да се замарам :)
Нештово го купив екстра ефтино, некои 70 долари. Ама па не очекував волку срање, мислам..
Постои ли начин да се апдејтува андроидот?
Линк по пп за даунлоад на шифткеј

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Дечки дали знае некој што апликација треба да инсталирам на телефонот Samsung galaxy s2 за да не ми излегува сино квадратче на видеата на пример на страната на кајгана и на сите други страни. Пред да го апдејтувам се супер си беше можев на секоја веб страна да ги гледам видеата, а сега неможам ми го покажува тоа.

M

Mamba.

Гостин
Шо и да симнам право на телефонот се симнува..се праве ли некако да ги симнува на мемориската?

оти у телефонот имам 20 мб слободно и неможам ништо да симнам

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Дечки дали знае некој што апликација треба да инсталирам на телефонот Samsung galaxy s2 за да не ми излегува сино квадратче на видеата на пример на страната на кајгана и на сите други страни. Пред да го апдејтувам се супер си беше можев на секоја веб страна да ги гледам видеата, а сега неможам ми го покажува тоа.
На google ads мислиш? Инсталирај adblock , побарај на маркетот.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Постои некој (заобиколен*) начин да се избришат некои апликации ама што се во телефонот уште од купување? Пример SportyPal Pro, воопшто не ми треба а зафаќа 4 мб.
Друго, Google Services сама ми се инсталира секој ден. Секој ден ја бришам и пак ке изникне од негде. Може некако да се блокира? И таа има 3 ипол мб, па не се малце 8 мб за две апликации. :)

*Заобиколен - Дали е можно погорното ама без рутирање на телефонот? Стандардното бришење за SportyPal Pro e оневозможено.

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
тешко друже, тешко. и јас имам такви апликации кои прашина ми фаќаат :(

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Која понова верзија на андроид можам да ја инсталирам на Sony Ericsson X10 ? :)

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Шо и да симнам право на телефонот се симнува..се праве ли некако да ги симнува на мемориската?

оти у телефонот имам 20 мб слободно и неможам ништо да симнам
Settings > Applications > притисни на апликацијата која ја имаш спуштено и потоа имаш опција move to sd card .
--- надополнето: 11 април 2013 во 16:06 ---
Постои некој (заобиколен*) начин да се избришат некои апликации ама што се во телефонот уште од купување? Пример SportyPal Pro, воопшто не ми треба а зафаќа 4 мб.
Друго, Google Services сама ми се инсталира секој ден. Секој ден ја бришам и пак ке изникне од негде. Може некако да се блокира? И таа има 3 ипол мб, па не се малце 8 мб за две апликации. :)

*Заобиколен - Дали е можно погорното ама без рутирање на телефонот? Стандардното бришење за SportyPal Pro e оневозможено.
Види тие апликации кои не ти се потребни дали имаат опција disable .

Ако нема таква опција мавај clear data и clear cache за да не се преоптоварува телефонот со дополнителни мегабајти.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Како да направам апликациите по дифолт да ми се симнуваат во Internal storage, а не phone memory. Една по една ги префрлам насекое, ама дали има начин автоматски таму да се симнува? (немам рут)​

Kajgana Shop

На врв Bottom