Така изјавија денеска од Министерството откако во Србија и на официјалната страна на Пеј Пал беше кажано дека во Србија од денеска почнува да работи.Прва средно бев кога беа у завршна фаза, сега уште малце ќе дипломирам.
Најпосле ќе ги средат законите за да можи Пеј пал да работи кај нас?Така изјавија денеска од Министерството откако во Србија и на официјалната страна на Пеј Пал беше кажано дека во Србија од денеска почнува да работи.
Оп после во пошта на се ќе стават царина/данок што ти ја знам што и исто ќе се фаќа.Ако има пејпал во македонија многу ќе се намали купувањето од продавници во македонија а со тоа нема и данок за државата . Пример еве ситните делови што се за телефони некои додатоци на пејпал се по 1-2 долари овде кај нас по 400-1000 денари не е мала разликата на тие 500 денари 18% ддв иде 90 денари од една маска пример за телефон , а што има на интернет патики дупло поефтини отколку овде , друга облека , таблети , и други работи никој нема да купува од продавниците во македонија , повеќе ми се исплаќа да платам 3 скрин протектори за телефонов од на ибеј за 2 долари и да ги почекам 20 дена отколку да платам 300 денари за еден во мобилара .
Царина на гифт не се зема . 100% сум сигурен дека нема да не има нас на пејпал .Оп после во пошта на се ќе стават царина/данок што ти ја знам што и исто ќе се фаќа.
Целава работа и изјавата прееска од зам.мин.за информатичко општество може да се долови само со фразата на Кили "Ма немој да ме јебеш"!!!
Неисплатлив пазар и мала земја така? Еве ја листата подоле на земји кои имаат paypal:
https://www.paypal.com/cy/cgi-bin/webscr?cmd=_display-approved-signup-countries-outside
па да му е**м има острови кои се упм негде во Азија и Океанија или што ти знам каде па пак го имаат сервисов.
Точно но ако евентуално станува збор за некоја ситна работа и испраќачот го наведе тоа.Царина на гифт не се зема . 100% сум сигурен дека нема да не има нас на пејпал .
Пеј Пал наскоро влегува во Македонија
10/04/2013 // Пред 16 часа // ЕКОНОМИЈА // Коментирај
Според најавите на заменик- министерката за информатичко општество и администрација, Марта Арсовска Томовска, Пеј Пал наскоро доаѓа и во Македонија.
Пред неколку дена од страна на српскиот министер за трговија и телекомуникации, Расим Љајиќ беше најавено влегувањето на Пеј Пал во Србија.
Според Арсовска Томовска, со оглед на тоа што ние сме мал пазар, постои можност тој да се покрие преку Србија која наскоро влегува во овој систем за купување преку Интернет.
„Последниве две години сме во директни комуникации со Пеј Пал и се чека само момент. Континуирана е информацијата дека треба да донесат одлука за влегување во регионот“, рече Арсовска Томовска.
http://faktor.mk/archives/41674