Креационизам наспроти еволуционизам

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување
Значи целиот пост ти е тотална грешка.....
Самиот почеток ти е грешен и нормално дека ќе донасаш погрешни заклучоци....
Брат, тие се закони на универзумот и никој не може да ги менува...
Проблемот е во тоа што не се трудите да ги разберете, не дака требе да се менуваат.
Гледаш, Исус го разбрал законот за 3 и рекол...1+1+1=3
без ддв.
Околу тоа дека мене поповите нема да ме разберат...да ти кажам право уопште не се секирам, и тие се заспани како тебе и само повтараат како папагали тоа што некој рекол пред 2 000 г без да ја разберат суштината на истото.
Kaде тоа Исус го рекол?

Што е атеизам, а што антитеизам Гурџи?

?

Атеизам, по ова што можам да видам на форумов, членовите го рамнат со Будизам, само што најголем дел од нив се заспани па не можат ни да го видат тоа.
Антитеизам.....такви и нема на форумов, или се ретки. На таквите свака част, го избрале својот пат и сами ќе си ги сносат последиците за тоа.
--- надополнето: 9 април 2013 во 11:20 ---
Kaде тоа Исус го рекол?

1 (Отец) +1 (Син) + 1 (Светиот Дух) = 1 (Бог)

Како библијата објаснува дека има кенгури само во Австралија.

На ист начин, како што има абориџини (или збришаните тасманијци..) само во Австралија а не и у Африка.

Према томе, штом откриеш како дошле абориџините во Австралија по еволутивен (???) пат, ќе откриеш како се нашле кенгурите само во Австралија а не и у Македонија.

На ист начин, како што има абориџини (или збришаните тасманијци..) само во Австралија а не и у Африка.

Према томе, штом откриеш како дошле абориџините во Австралија по еволутивен (???) пат, ќе откриеш како се нашле кенгурите само во Австралија а не и у Македонија.
Kако библиски тоа може да се појасни. Ете црквата не признава приоменливост на континенти , океани, еволуирање на животен свет. Науката може да понуди одговор на тоа прашање, ме интереситра дали и каков одговор може црквата да даде на тоа прашање?

Kако библиски тоа може да се појасни. Ете црквата не признава приоменливост на континенти , океани, еволуирање на животен свет. Науката може да понуди одговор на тоа прашање, ме интереситра дали и каков одговор може црквата да даде на тоа прашање?

Црквата и тоа како признава променливост на континентите, а тоа посебно се однесува на состојбата со Земјината површина после Потопот, кој радикално го променил пред потопниот Земјин изглед.

Откако праведниот Ное се истоварил, заедно со неговото пошироко семејство и по еден пар од животните, не е тешко да се претпостави на кој начин спасените луѓе и животните се населувале и раселувале по новообликуваната Земјина површина.

И не се во прашање само кенгурите, оти на ист начин можеш да се повикаш и на било кое друго битие, кое е ендемски застапено само на одредени места на Земјава.

Ајде, на пример, кажи ми, зашто во Австралија нема животни кои се природно присутни во Индија?

П.С:

Науката, да можеше да одговори, до се‘а ќе одговореше.

Црквата и тоа како признава променливост на континентите, а тоа посебно се однесува на состојбата со Земјината површина после Потопот, кој радикално го променил пред потопниот Земјин изглед.

Откако праведниот Ное се истоварил, заедно со неговото пошироко семејство и по еден пар од животните, не е тешко да се претпостави на кој начин спасените луѓе и животните се населувале и раселувале по новообликуваната Земјина површина.

И не се во прашање само кенгурите, оти на ист начин можеш да се повикаш и на било кое друго битие, кое е ендемски застапено само на одредени места на Земјава.

Ајде, на пример, кажи ми, зашто во Австралија нема животни кои се природно присутни во Индија?

П.С:

Науката, да можеше да одговори, до се‘а ќе одговореше.

Према црквата од кога се повлекле морињата и океаните по потопот, веќе немало менување на земјата (континети, мориња, океани) Ное се искрцал на новата земја. Онаква каква е и денес. И од таму кенгурите стигнале во Австралија. Велиш лесно е да претпоставиш, ете јас не знам како кенгурите од Арарат стигнале до австралија. Гледам на карта на светотт и не можам да им најдам можна патека.

Temava treba da se preimenuva vo "argumenti protiv crkovnoto tolkuvanje za nastanokot na ziviot svet na planetava" !

Према црквата од кога се повлекле морињата и океаните по потопот, веќе немало менување на земјата (континети, мориња, океани) Ное се искрцал на новата земја. Онаква каква е и денес. И од таму кенгурите стигнале во Австралија. Велиш лесно е да претпоставиш, ете јас не знам како кенгурите од Арарат стигнале до австралија. Гледам на карта на светотт и не можам да им најдам можна патека.
Знаеш кенгурите можат да скокаат и башка како избрани животни благословени од Бога, вечна му слава, успеале да го направат скокот од Арарат до Острелиа.
Него мене не ми е јасно оти Бог ги мрази диносаурусите.Шо толку ги згрешил па да им прави пиши-бриши.

Знаеш кенгурите можат да скокаат и башка како избрани животни благословени од Бога, вечна му слава, успеале да го направат скокот од Арарат до Острелиа.
Него мене не ми е јасно оти Бог ги мрази диносаурусите.Шо толку ги згрешил па да им прави пиши-бриши.
Диносаурси не постоеле, то е измислица на протестантите!

Према црквата од кога се повлекле морињата и океаните по потопот, веќе немало менување на земјата (континети, мориња, океани)

Не, тоа Ти го велиш...Дека Земјината површина е променлива, тоа е и ден-денес очигледен феномен.
--- надополнето: 9 април 2013 во 12:26 ---
Ное се искрцал на новата земја. Онаква каква е и денес.

Напротив: Земјата од Ноево време ни оддалеку не е иста со денешниот нејзин изгеед.
--- надополнето: 9 април 2013 во 12:28 ---
И од таму кенгурите стигнале во Австралија..

Не ги поедноставувај работите со намера да ме побиеш: не напишав дека кенгурите скокнале до Австралија од ридот Арарат, туку напишав дека и луѓето и животните почнале раселување и населување по целата тогашна Земја.
--- надополнето: 9 април 2013 во 12:29 ---
Велиш лесно е да претпоставиш, .

Да, лесно е, затоа што и Ное и животните немале (пре)голем избор, освен да го фатат патот под нозете...
--- надополнето: 9 април 2013 во 12:30 ---
Гледам на карта на светотт и не можам да им најдам можна патека.

Ти ја гледаш денешната Земја, а не попотопната.

П.С:

Дај ми научно толкување за тоа како абориџините изникнале во Австралија.

Не, тоа Ти го велиш...Дека Земјината површина е променлива, тоа е и ден-денес очигледен феномен.
--- надополнето: 9 април 2013 во 12:26 ---

Напротив: Земјата од Ноево време ни оддалеку не е иста со денешниот нејзин изгеед.
--- надополнето: 9 април 2013 во 12:28 ---

Де ги поедноставувај работите со намера да ме побиеш: не напишав дека кенгурите скокнале до Австралија од ридот Арарат, туку напишав дека и луѓето и животните почнале раселување и населување по целата тогашна Земја.
--- надополнето: 9 април 2013 во 12:29 ---

Да, лесно е, затоа што и Ное и животните немале (пре)голем избор, освен да го фатат патот под нозете...
--- надополнето: 9 април 2013 во 12:30 ---

Ти ја гледаш денешната Земја, а не попотопната.

ооо почна црквата да се повинува на научните докази ?!
се реформирате, значи имаме промена на континенти мориња и океани, имаме животни видови на едно место кои ги нема на друго, имаме разлики од животен вид од место до место, како што свти Дарвин увиде дека од остров до остров истите животни се разликуваат што го објјаснил со еволуција и прилагодуваат на специфични услови на живот. Имаме и различни раси на луше, имаме кинези, абориџани, пигмеи, масаи, индијанци, ариевци иако потекнуваат сите од Ное и неговите синови но некако со тек на време смениле раст, боја на кожа, облик на лице, усни, нос, коса.... имаме промени со тек на историјата.
Имаме еволуција (секако со божја благослов и допуштање) но имаме.

A kako ednokletocen organizam so svoite 500 geni skoknal u povekekletocen so nekolku iljadi geni :d

Bas me interesira to da go objasnite, da vidime kako sme ja razbrale evolucijata podetalno.

Prikaznata si bese edno mnozestvo prakletki i od nego se razgrani se i sesto,malkuda ja podrazglobime ne vkliucuvajki go "najsilniot" argument - dodaj X miloijardi godini.

А мене ме интересира дали имало топла вода и во времето на диносаурусите?
имало али немало проточни бојлери. Проточните бојлери се измислица на сатаната и секој кој се капи со топла вода од проточен бојлер ќе гори во пеколот (заедно со тој шо измислил бојлерот од прохром)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom