На Арја пак и залепија лик од истокот. Овој чинам беше Торос од Myr, а Myr беше еден од free cities. Плус нели „газдава“ на овој Торос му е
Beric Dondarrion , a oвој беше пријател со
Eddard Stark така што мислам дека и покрај тоа што Клигејн ја отрки, Арја е во „пријателски“ раце и не е во опасност.
Не ми текнува како Торос е поврзан со Berric. Знам дека Berric беше близок со Едард бидејќи овој во прва сезона го прати во Riverrun да го испита малтретирањето на жителите од страна на Грегор, ама потоа повеќе не го ни спомнаа. За Торос ми текнува само дека се борел од страната на Роберт, Едард и Тајвин против Болтон Грејџој. Ми се чини дека во прва сезона Џејми спомнуваше некаква си огнена стрела. Е сега, појма немам како завршил во Brotherhood Without Banners, ама имам чувство дека ќе и` се најде на Арија.
И мене ми е малку глупо да правам теории колку да не ми се смеат оние кои ги читале книгите, ама ај.
Моја теорија е дека Теон е киднапиран од копилето на Болтон. Некако целата куќа ми беше премногу присутна во епизодата, а и X-от, или што и да беше тоа на нивните знамиња, си го поврзав со X-от на кој беше врзан Теон. Плус и очигледно некој лаже во целава ситуација бидејќи во писмото кое му стигна на Роб пишуваше дека копилето стигнало во Винтерфел откако си отишле Железњаците, иако знаеме дека пред да си отидат некој веќе имаше пред замокот и ги заебаваше со трубата. Исто и во шпицата Винтерфел е целиот запален освен дрвото на Старите Богови, што ме тера да мислам дека пироманите се од Северот, бидејќи другите веруваат во Седумте Богови, а Железните острови во Удавениот Бог. Ако е стварно така, тогаш не знам што му е финтата на Болтон.
Што се однесува до останатиот дел од епизодата, Марџери дефинитивно ми станува се` поомилена, Олена ме потсеќа на Меги Смит во Downton Abbey, авантурите на Бриен и Џејми се одлични, Џорџен и Мира Рид сега-засега ми се чудни, Џофри е поодвратен од секогаш, а Серсеј дури започнувам да ја жалам. Знам, до мене е.
Епизодата беше одлична. Самото тоа што до последен момент не ни приметив дека Калиси е отсутна кажува многу.
ova stana jasno deka 10 epizodi po sezona se premalku za 1000 strani kniga obicno toa odi ako knigata ima pomalku dejstvija filmot e prosiren so cel poveke da ja dolovi prikaznata vie samo kratele kratele i serijava ja napraile isto ko mene vo nedela od sabajle kako so imam dupki vo memorijata taka serijava ima dupki vo sodrzinata tuku da pocnam jas da si citam od HBO nema fajde prelosa obrabotka na taka dobra prikazna koga bi mozelo nekoj od producentite na hari poter da ja prevzemi ova ke stanese svetski blogbaster ot tipot na hari i od tipot na LOR sega ke si ostani edna prosecna serija polna so nebitnosti zaradi da ne se potrosat pari ne e prikazana ni edna bitka kako treba se nekoj od nekogo bega itn itn itn zalosno HBO unisti blogbasteri koi ke gi cekavme ednas godisno ama ke vredea vaka nema nisto
Како тоа десет часа ти се малку за обработка на една т.е. пола книга, а блокбастер од 2 и нешто часа ти е доволно?