Game of Thrones

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Да да неговите војници го онесвестија, ама што се случи во меѓувреме со него мислам дека ништо не кажаа.
Плус Винтерфел беше запален на крајот, и тоа не го објаснија баш. Ваљда ќе дознаеме.

H

HoT IcE

Гостин
Чилајте људи, не брзајте со претпоставки, сигурен сум дека во една од следните епизоди ќе се даде објаснување, затоа што во два наврати го дадоа во кадар Теон, значи има нешто битно околу него и мачењето. По мене, мислам дека татко му е зад тоа, нели го мразеше он.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Прејака епизода,Маргарет е премногу заебана,ке го изигра 300 копиљов,сакам да пати ми иде ептен на живци :)
Ајра го наеба,братството без застава ке ја зароби и ке бара откуп највероатно кога дознаа дека е Старк.
А со Теон и на мене ми е тоа прилично нејасно,мислев дека го онесвестија онака ради курташак пошто збори цело време и глуми некој опасен лидер,но имало многу повеке од тоа,ке ни стане јасно наредната епизода.
Џејми изглеа се врака пак назад во зандана,но Брајан-а не е за потценување како и да е,може да ги сјебе лугето на,не ми текнува баш као се викаше фракцијата :D

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Теон го тестира татко му колку е верен, да знај колку да му верува и колку да му кажува понатаму. Ама пичето се ќе исплука за да се спаси.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
^ Зошто да не брзаме со претпоставки, па тоа е финтата и интересното. Иако е глупо на некој начин заради овие што ги читале книгите па ни се смеат на некои претпоставки али кур ти чуе. :D

На Арја пак и залепија лик од истокот. Овој чинам беше Торос од Myr, а Myr беше еден од free cities. Плус нели „газдава“ на овој Торос му е Beric Dondarrion , a oвој беше пријател со Eddard Stark така што мислам дека и покрај тоа што Клигејн ја отрки, Арја е во „пријателски“ раце и не е во опасност.

Плус, прашање до читачиве, секако сакам одговор без понатамошен спојлер. :D

Нели Арја и останативе се некаде кај Riverrun, а баш Роб и мајка му тргнаа натаму сеа. Не барам одоговор дали ќе се сретнат фала богу, туку дали сум во право дека беа блиску територијално во епизодава? :)

Како и да ја свртиме, дејствово е толку преголемо што не ни може сите „учесници“, оние поглавните да се склопат во само една епизода. Затоа we want more !!!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Инсајд инфо од книгите на оваа тема никако.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Нели Арја и останативе се некаде кај Riverrun, а баш Роб и мајка му тргнаа натаму сеа. Не барам одоговор дали ќе се сретнат фала богу, туку дали сум во право дека беа блиску територијално во епизодава? :)
Па да може да се каже дека се блиску, моментално се моткаат јужно од Riverrun во Riverlands, територијата која подпаѓа под House Tully. Ма да после војната хаос е низ цел Westeros и овие Brotherhood Without Banners се движат често, не остануваат на исто место долго време. Дружината е нешто како Robin Hood.

За Theon гледајте ја серијата се објаснува понатаму што е и како е. Оваа сцена-две минатава епизода со него се само најава како и со другите ликови кој е жив и што се случува со нив. :)

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
prvive dve epizodi da bea edna epizoda ke bese top...

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
ova stana jasno deka 10 epizodi po sezona se premalku za 1000 strani kniga obicno toa odi ako knigata ima pomalku dejstvija filmot e prosiren so cel poveke da ja dolovi prikaznata vie samo kratele kratele i serijava ja napraile isto ko mene vo nedela od sabajle kako so imam dupki vo memorijata taka serijava ima dupki vo sodrzinata tuku da pocnam jas da si citam od HBO nema fajde prelosa obrabotka na taka dobra prikazna koga bi mozelo nekoj od producentite na hari poter da ja prevzemi ova ke stanese svetski blogbaster ot tipot na hari i od tipot na LOR sega ke si ostani edna prosecna serija polna so nebitnosti zaradi da ne se potrosat pari ne e prikazana ni edna bitka kako treba se nekoj od nekogo bega itn itn itn zalosno HBO unisti blogbasteri koi ke gi cekavme ednas godisno ama ke vredea vaka nema nisto

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
На Арја пак и залепија лик од истокот. Овој чинам беше Торос од Myr, а Myr беше еден од free cities. Плус нели „газдава“ на овој Торос му е Beric Dondarrion , a oвој беше пријател со Eddard Stark така што мислам дека и покрај тоа што Клигејн ја отрки, Арја е во „пријателски“ раце и не е во опасност.
Не ми текнува како Торос е поврзан со Berric. Знам дека Berric беше близок со Едард бидејќи овој во прва сезона го прати во Riverrun да го испита малтретирањето на жителите од страна на Грегор, ама потоа повеќе не го ни спомнаа. За Торос ми текнува само дека се борел од страната на Роберт, Едард и Тајвин против Болтон Грејџој. Ми се чини дека во прва сезона Џејми спомнуваше некаква си огнена стрела. Е сега, појма немам како завршил во Brotherhood Without Banners, ама имам чувство дека ќе и` се најде на Арија.

И мене ми е малку глупо да правам теории колку да не ми се смеат оние кои ги читале книгите, ама ај.

Моја теорија е дека Теон е киднапиран од копилето на Болтон. Некако целата куќа ми беше премногу присутна во епизодата, а и X-от, или што и да беше тоа на нивните знамиња, си го поврзав со X-от на кој беше врзан Теон. Плус и очигледно некој лаже во целава ситуација бидејќи во писмото кое му стигна на Роб пишуваше дека копилето стигнало во Винтерфел откако си отишле Железњаците, иако знаеме дека пред да си отидат некој веќе имаше пред замокот и ги заебаваше со трубата. Исто и во шпицата Винтерфел е целиот запален освен дрвото на Старите Богови, што ме тера да мислам дека пироманите се од Северот, бидејќи другите веруваат во Седумте Богови, а Железните острови во Удавениот Бог. Ако е стварно така, тогаш не знам што му е финтата на Болтон.

Што се однесува до останатиот дел од епизодата, Марџери дефинитивно ми станува се` поомилена, Олена ме потсеќа на Меги Смит во Downton Abbey, авантурите на Бриен и Џејми се одлични, Џорџен и Мира Рид сега-засега ми се чудни, Џофри е поодвратен од секогаш, а Серсеј дури започнувам да ја жалам. Знам, до мене е.

Епизодата беше одлична. Самото тоа што до последен момент не ни приметив дека Калиси е отсутна кажува многу.
ova stana jasno deka 10 epizodi po sezona se premalku za 1000 strani kniga obicno toa odi ako knigata ima pomalku dejstvija filmot e prosiren so cel poveke da ja dolovi prikaznata vie samo kratele kratele i serijava ja napraile isto ko mene vo nedela od sabajle kako so imam dupki vo memorijata taka serijava ima dupki vo sodrzinata tuku da pocnam jas da si citam od HBO nema fajde prelosa obrabotka na taka dobra prikazna koga bi mozelo nekoj od producentite na hari poter da ja prevzemi ova ke stanese svetski blogbaster ot tipot na hari i od tipot na LOR sega ke si ostani edna prosecna serija polna so nebitnosti zaradi da ne se potrosat pari ne e prikazana ni edna bitka kako treba se nekoj od nekogo bega itn itn itn zalosno HBO unisti blogbasteri koi ke gi cekavme ednas godisno ama ke vredea vaka nema nisto
Како тоа десет часа ти се малку за обработка на една т.е. пола книга, а блокбастер од 2 и нешто часа ти е доволно?

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Не ми текнува како Торос е поврзан со Berric. Знам дека Berric беше близок со Едард бидејќи овој во прва сезона го прати во Riverrun да го испита малтретирањето на жителите од страна на Грегор, ама потоа повеќе не го ни спомнаа. За Торос ми текнува само дека се борел од страната на Роберт, Едард и Тајвин против Болтон Грејџој. Ми се чини дека во прва сезона Џејми спомнуваше некаква си огнена стрела. Е сега, појма немам како завршил во Brotherhood Without Banners, ама имам чувство дека ќе и` се најде на Арија.
Thoros беше дел од групата предводена од Beric Dondarrion, ќе биде појасно кога ќе се развие тој дел од приказната со BWB. Не се работи за огнена стрела туку меч. Thoros користи трикови да ги измами своите противници со тоа што го пали својот меч и со тоа предизвикува страв и конфузија, на овој начин доаѓа до лесни победи.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
VLJ
И јас мислам дека Грејџој е киндапиран од Болтон. Од прва веднаш си поврзав дека е киднапиран од луѓе од Винтерфел заради униформите на тие што го мачеа, беа слични на Старк. Освен тоа, нели мотото на Болтонс е „Ја дереме кожата“, а овој нешто слично му правеше на Теон.

Е сеа оваа теорија малку ми ја измеша последната сцена, бидејќи нели Џејми и Бриен беа фатени од hunter-ите на Болтон, па ми беше премногу дека се активни овие на две страни.

Но сепак, нели и за нив пишува дека и покрај тоа што се лојални на Старк, се таинствени, така да логична ни е претпоставката дека го држат Теон. :D

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.760
Поени од реакции
52.730
Тие неговите го онесвестиа за да избегаат. Нели он сакаше да остане да се бори, иако знаеше дека немаат баш големи шанси за победа. Е сега ако не успеале да избегаат, ги фатиле и ги испоубиле сите освен Теон, добро. Но пак тоа не објаснува зошто беше запален Винтерфел. Јас мислам дека татко му го тестира.

Kajgana Shop

На врв Bottom