Почина the Iron Lady - Маргарет Тачер

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Мило ми е. Мене од осмолетка два пати ме избркаа (префрлуваа во друго) а средно завршив вонредно, со три години беше, мене 5 ми требаа.

Е сега, да се навратиме на муабетот, каде реков јас дека сум против судење? Едноставно, првиот пост ми беше дека таа треба да скапува во пеколот за тоа што го има направено. Без разлика дали е виновна (а е виновна) за една човечка жртва, за 96 или за 6234.

Капиши?
Наброј ми бар 1 што не треба да скапува ?

Мило ми е. Мене од осмолетка два пати ме избркаа (префрлуваа во друго) а средно завршив вонредно, со три години беше, мене 5 ми требаа.

Е сега, да се навратиме на муабетот, каде реков јас дека сум против судење? Едноставно, првиот пост ми беше дека таа треба да скапува во пеколот за тоа што го има направено. Без разлика дали е виновна (а е виновна) за една човечка жртва, за 96 или за 6234.

Капиши?

Мерак ми е коа ќе видам вакви мислења на форумов, најискрено. Ајде нека гори, шо ја ебеш. SKAUZER FOR LIFE UJAAA. -.-

Капиши?
--- надополнето: 8 април 2013 во 15:39 ---

Не е кукавички да кажеш извини, поготово не кога ќе докажат дека си згрешил. Кукавички е да се правиш сенилен, кукавички е да се криеш и да потонеш под земја. Затоа што таа се праеше „на Тошо“ и си тераше по свое, ќе се повторам, жалам само затоа што не дочека пресуда на нејзина глава. За ништо повеќе.

Да се ПРАВИШ сенилен?
Жената како прво со години страдаше од деменција, така да сум сигурна дека не ГЛУМЕЛА сенилност...
Сега излезе и дека глумела сенилност и болест...

Африка во времето на колонијализмот била 100 пати посигурно место за живеење од сега кога денес самите африканци си ги водат банана државите.
Дури и ако нешто е изградено во Африка - изградено е од колонизаторите и во нивна ера.

Белгиската валст во Конго - е таа матер им еба,ама британците ни проближно не биле.

Уште малку ќе испадне дека британциве биле миротворни и благородни мисионери. Најголемата империја на сите времиња... била добра со африканците?

Најголем дел од Африканскиот континент сеуште не може да се соземе, а и никогаш нема, само заради владеењето на добротворната мисија наречена Бритиш емпаер.

Него, не е крива Тачер за тоа. Како што напоменав претходно, за разлика од експертите со knjizicu, Тачер не го фати колонизаторскиот период. Таа продолжи да касапи во период кога сите колонии требаше да бидат ослободени и потпомогнати, за целото нивни требење низ историјата.

И ден денес, тоа не се случува.
На тие банана државите... на власт се нивни полтрони.
Не знам како може да браниш политичка појава ко Тачер

и Реган, и тој добар беше?

Наброј ми бар 1 што не треба да скапува ?

Ќе ми дадеш тесен круг од кои треба да избирам или онака, од 7 милијарди треба да бирам?
--- надополнето: 8 април 2013 во 15:43 ---
Да се ПРАВИШ сенилен?
Жената како прво со години страдаше од деменција, така да сум сигурна дека не ГЛУМЕЛА сенилност...
Сега излезе и дека глумела сенилност и болест...

Глумела, балтерот нејзин ми има кажано. Немам факултет али имам инсајдерски информации. Знаеш, ние уличарите повеќе успеваме од учените.

Не а што има врска тоа што сме фанови на англиски екипи? Не го негираме успехот нејзин со Британија бре, разберете. Убаво тоа што си ја направила државата ама за тоа нека си ја жалат Британци. Ама кога ќе видиш па ни тие не ја сакаат, успех изграден врз експлоатации.

Ви кажуваме наше да кажам "искуство". Цела Британија дозна под нејзини наредби што правела полицијата. Не дека не знаеа што се крие под тепих, туку се сплотија за да дознае и светот. И замислете, го скрила фактот дека 40 жртви можеле да бидат спасени, ама ги оставиле да умрат. 96 е поубава бројка :vozbud:

Леле колку комуњари има на форумот. Плукаат по Реган и Тачер двете личности што ги дигнаа на нозе своите земји. А за Надворешна трговија и либерална економија , какви дупки има на форумот па уште и се прават паметни. А најинтересно најразвиените земјите во светот се капиталистичките земји. И после Македонија не ја бивало па кај ќе ја биде пола од форумот имат социјалистички mind set Тито од гроб да се врати пола ќе се свршат во ѓаки пола ќе ги навлажнат ѓаќичките. Луѓе од 20-30 години . Страшно

Ќе ми дадеш тесен круг од кои треба да избирам или онака, од 7 милијарди треба да бирам?
--- надополнето: 8 април 2013 во 15:43 ---

Глумела, балтерот нејзин ми има кажано. Немам факултет али имам инсајдерски информации. Знаеш, ние уличарите повеќе успеваме од учените.

Да бе, гарант сабајлево не ни починала, дури и немала ни мозочен удар, туку отишла да живее на Малдивите.

Да бе, гарант сабајлево не ни починала, дури и немала ни мозочен удар, туку отишла да живее на Малдивите.

За жал починала. Ќе се повторам, за жал (You know what i mean).
--- надополнето: 8 април 2013 во 15:52 ---
Не а што има врска тоа што сме фанови на англиски екипи? Не го негираме успехот нејзин со Британија бре, разберете. Убаво тоа што си ја направила државата ама за тоа нека си ја жалат Британци. Ама кога ќе видиш па ни тие не ја сакаат, успех изграден врз експлоатации.

Ви кажуваме наше да кажам "искуство". Цела Британија дозна под нејзини наредби што правела полицијата. Не дека не знаеа што се крие под тепих, туку се сплотија за да дознае и светот. И замислете, го скрила фактот дека 40 жртви можеле да бидат спасени, ама ги оставиле да умрат. 96 е поубава бројка :vozbud:

Ама Џену бе, она сенилна била. Стара, изнемоштена. Ти текнува на приказната на фејсбук што вртеше, со изнемоштената старица и таксистот. Последната вожња што му била во текот на вечерта и бабето без да му наплати го однел до старачки дома.

Тачер да ти било тоа бабе.

Уште малку ќе испадне дека британциве биле миротворни и благородни мисионери. Најголемата империја на сите времиња... била добра со африканците?

Најголем дел од Африканскиот континент сеуште не може да се соземе, а и никогаш нема, само заради владеењето на добротворната мисија наречена Бритиш емпаер.

Него, не е крива Тачер за тоа. Како што напоменав претходно, за разлика од експертите со knjizicu, Тачер не го фати колонизаторскиот период. Таа продолжи да касапи во период кога сите колонии требаше да бидат ослободени и потпомогнати, за целото нивни требење низ историјата.

И ден денес, тоа не се случува.
На тие банана државите... на власт се нивни полтрони.
Не знам како може да браниш политичка појава ко Тачер

и Реган, и тој добар беше?
Африка за време на колонијализмот = релативно сигурен и сиромашен континент
Африка после колонијализмот = најопасниот и најсиромашниот континетн.

Кој к е Африка за Британија или некој друг во Европа да ги помага бе ?Секој си гледа за својот двор да му биде подобар.
Да беа малце поспобосни самите африканци низ историјата, европјеците ќе беа колониите,а афркинаците колонизатори.Само ете испадна европеецот да е најспособен и воено најуспешен и да го контролира цел свет (и таа Африка и тоа 100 пати подобро него самите африканци).

Леле колку комуњари има на форумот. Плукаат по Реган и Тачер двете личности што ги дигнаа на нозе своите земји. А за Надворешна трговија и либерална економија , какви дупки има на форумот па уште и се прават паметни. А најинтересно најразвиените земјите во светот се капиталистичките земји. И после Македонија не ја бивало па кај ќе ја биде пола од форумот имат социјалистички mind set Тито од гроб да се врати пола ќе се свршат во ѓаки пола ќе ги навлажнат ѓаќичките. Луѓе од 20-30 години . Страшно

Сфаќаш кој и зошто плука по Тачер?

...во најмала рака.
споредбата е блага. Зошто Тачер инсистираше на воздушна воена интервенција на балканот врз Србија. Доколку е причината да се заштити невиното бошњачко и албанско население од србите, нонсенс е. Етничко чистење во СФРЈ постои од страна на албанците одамна, но госпоѓата реагира единствено ако некој одговори на такво етничко насилство. Ова е говор на М. Тачер во 1993 за Босна каде за неа (типична пропаганда, како и за Македонија) единствени жртви се чини се муслиманите.

Instead of opposing the acquisition of territory by force, the United Nations and the democracies have dispatched humanitarian assistance to Bosnia. But welcome as it is, this will not stop the massacres or halt the ethnic cleansing. Humanitarian aid will not protect the besieged children of Bosnia from being herded into Muslim ghettos or orphaned or maimed or slaughtered. ...

Воопшто како еден од главните фактори во НАТО и на балканот се нема воопшто осврнато на етничките чистења од муслиманите во Босна и албанците во Косово кон српското и друго население. А за "проблемите" на муслиманите е подготвена и инсистира да се бомбардира цела Србија (требаше и Македонија ако продолжевме...).

Ете и за нејзините ставови кон африканците и нивната борба за слобода. Ставови од кои Камерон пробува да се дистанцира.

By Janet Daley
12:01AM BST 28 Aug 2006
Cameron rebuts Thatcher's view of Mandela
David Cameron made another break with his party's past yesterday when he declared that Margaret Thatcher had been wrong to describe Nelson Mandela and the African National Congress as terrorists during the struggle against apartheid in the 1980s.
The Tory leader also took a swipe at her famous - or to some infamous - remark that there was "no such thing as society". He said there was such a thing as society, but it should not be confused with the state.

Кон некои ликови од тоа наше лошо минато немам почит. Не се радувам што починале, но немам почит.

Африка за време на колонијализмот = релативно сигурен и сиромашен континент
Африка после колонијализмот = најопасниот и најсиромашниот континетн.

Кој к е Африка за Британија или некој друг во Европа да ги помага бе ?Секој си гледа за својот двор да му биде подобар.
Да беа малце поспобосни самите африканци низ историјата, европјеците ќе беа колониите,а афркинаците колонизатори.Само ете испадна европеецот да е најспособен и воено најуспешен и да го контролира цел свет (и таа Африка и тоа 100 пати подобро него самите африканци).

Камо да беше како што викаш во болдот. Светот ќе беше далеку подобро место за живеење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom