Почина the Iron Lady - Маргарет Тачер

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Епа еве за да се разликува од Хитлер, можела да го спречи експлоатирањето, нели? Што ако биле одамна колониите? Не предизвика светска војна затоа што не мораше а тоа е зошто имаше мал милион освоени колонии пред неа.
Па она ли ги нареди тие работи? Кои ти се споредбиве еј?
Од каде ти знаеш што можела/ не можела да спречи?
Не сте против кралицата која е официјален владетел и монарх пред се на тие колонии и која се шушка дека го нареди убиството на Дајана, него Тачерка е проблемот.
Ајде, ајде...
Ако, ако мислете си што сакате, доволно ми беа муабетиве за денес.
--- надополнето: 8 април 2013 во 15:31 ---
Тачер не го зафати колонијалното доба. Туку деколонизаторскиот период. Се останато, потпаѓа под вината на Тачер.

не знам шо ве учеле на факултет
Не не учеле ништо.

Malcolm van den Сабаховић Човек што ставил слика на профил од знаме на СССР , збори за Маргарет Тачер каква била. Иди уби се. на Гулаг Советскиот логог каде што комунистите ги праќаа сите што не мислеа како нив умреа над 3 милиони луѓе. И ти најде да јадеш бурек за Маргарет Тачер.

Па знам, нели вие покренавте иницијатива заедно со GEFAIRTBP (Give everyone free and independent right to be prosecuted) за фер и демократско судење.

Ти и крејзи знаете од факултет. Од каде знаеш ние останатите од каде и колку знаеме? Дали од факултет, дали од роднини и пријатели, дали од самоукост?

Или не, вие на факултет, само двајца студираат во рок од 20 години.

Политички студии студиравме иначе. Ама нема везе тоа. И дури ако сме за праведно судење на сите. Од кога е проблемот да бидеш кон страна кон законите на државата а не на дивјачките закони? Од кога е лошо да не почитуваш закони? Всушност ако не си за тоа правото за фер и демократко судење, тогаш даваш и слобода за убивање, зашто нели ќе нема судење.

Зошто? :) оваа експлоатираше во Африка, овој Евреите :) не е до толку смешно баш, и тој имаше замисла за своја Германија, и оваа имаше. Само оваа не ни пробаа да ја утепаат :)
Хитлер не експлоатираше - Хитрел имаше јасен план за истребување.
Споредуваш 50 милиони мртви во војна што ја почна Хитлер и неговите масакри над евреите со Тачер ?
Политиката на Хитлер на расната супериорност на гермнаците со приватизацијата на Тачер ?
Постои кукавичко. Знаеш што е кукавичко. Кога премиерот на ВБ после 23 години ќе каже дека си згрешил а тебе „железната“ те нема никаде да се произнесеш. Тоа е кукавички.

Имала погрешни чекори, еден од тие е тоа за кое што јас зборам. Затоа, јас нема да и посакам да почива во мир туку напротив. Сите 96 да ја пречекаат каде што ќе отиде.
Ако не е скроз отидена со паметот таа железната,а и ако не осеќа потреба да се извини и нема грижа зашто да го прави тоа ? Баш тоа е кукавички,да кажеш извини колку ради-реда или да се правда на 88 години кога не може ни до вц сама да отиде.
Си тераше по своето без разлика на тоа што нејзините противници ќе кажат.

Malcolm van den Сабаховић Човек што ставил слика на профил од знаме на СССР , збори за Маргарет Тачер каква била. Иди уби се. на Гулаг Советскиот логог каде што комунистите ги праќаа сите што не мислам како нив умреа над 3 милиони луѓе. И ти најде да јадеш бурек за Маргарет Тачер.
А овој Лион па среќа знае кого го цитира. Битно аватар имал таков.

Политички студии студиравме иначе. Ама нема везе тоа. И дури ако сме за праведно судење на сите. Од кога е проблемот да бидеш кон страна кон законите на државата а не на дивјачките закони? Од кога е лошо да не почитуваш закони? Всушност ако не си за тоа правото за фер и демократко судење, тогаш даваш и слобода за убивање, зашто нели ќе нема судење.
Ма не сме студирале ништо.
Шо не кажеш дека тука така ни ги дадоа дипломите, дури и не полагавме. Ајде да си бидеме искрени...:pos:
Бранко е крив е смешно, не е смешно Тачер е крива за све...
Ох...:pos:

Па она ли ги нареди тие работи? Кои ти се споредбиве еј?
Од каде ти знаеш што можела/ не можела да спречи?
Не сте против кралицата која е официјален владетел и монарх пред се на тие колонии и која се шушка дека го нареди убиството на Дајана, него Тачерка е проблемот.
Ајде, ајде...
Ако, ако мислете си што сакате, доволно ми беа муабетиве за денес.
--- надополнето: 8 април 2013 во 15:31 ---

Не не учеле ништо.
Сме и против Елизабета де. Ама тоа не е темата на муабет, тачер е. :)

Шо не кажеш дека тука така ни ги дадоа дипломите, дури и не полагавме. Ајде да си бидеме искрени...:pos:

Ама гледај тие навиваат за англиски екипи, повеќе знаат!!!!!111

Глупа ми е дискусијава, сериозно. Нема поента...

Јас лично немам никакво мислење за неа, затоа што не сум живеел во УК во тие времиња, ама од муабети меѓу англичани, никој не ја сака.Најомразен премиер од сите до сега, единствено Тони Блер сега и припарува по малку, поради тоа што се држи како пијан за бандера дека Ирак правично го нападнале.

Бранко е крив е смешно, не е смешно Тачер е крива за све...
Ох...:pos:

Од аргументите досега положени, ништо чудно тоа и да е вистина.

За Тачер не знам скоро ништо. Нема да се правам паметен. Прв пат прочитав и за инцидентот во 1989 година. Знам само за немирите на Фокландските острови. Тоа е се. Отишла, џабе е да и се суди сега.

Епа еве за да се разликува од Хитлер, можела да го спречи експлоатирањето, нели? Што ако биле одамна колониите? Не предизвика светска војна затоа што не мораше а тоа е зошто имаше мал милион освоени колонии пред неа.

Мислам јасно е, прашајте кого сакате Британец, таа е најлошиот премиер на Британија, ви кажа и gade кој живее таму што мислат тие за неа.
Африка во времето на колонијализмот била 100 пати посигурно место за живеење од сега кога денес самите африканци си ги водат банана државите.
Дури и ако нешто е изградено во Африка - изградено е од колонизаторите и во нивна ера.

Белгиската валст во Конго - е таа матер им еба,ама британците ни проближно не биле.

Мило ми е. Мене од осмолетка два пати ме избркаа (префрлуваа во друго) а средно завршив вонредно, со три години беше, мене 5 ми требаа.

Е сега, да се навратиме на муабетот, каде реков јас дека сум против судење? Едноставно, првиот пост ми беше дека таа треба да скапува во пеколот за тоа што го има направено. Без разлика дали е виновна (а е виновна) за една човечка жртва, за 96 или за 6234.

Капиши?
--- надополнето: 8 април 2013 во 15:39 ---
Ако не е скроз отидена со паметот таа железната,а и ако не осеќа потреба да се извини и нема грижа зашто да го прави тоа ? Баш тоа е кукавички,да кажеш извини колку ради-реда или да се правда на 88 години кога не може ни до вц сама да отиде.
Си тераше по своето без разлика на тоа што нејзините противници ќе кажат.

Не е кукавички да кажеш извини, поготово не кога ќе докажат дека си згрешил. Кукавички е да се правиш сенилен, кукавички е да се криеш и да потонеш под земја. Затоа што таа се праеше „на Тошо“ и си тераше по свое, ќе се повторам, жалам само затоа што не дочека пресуда на нејзина глава. За ништо повеќе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom