Почина the Iron Lady - Маргарет Тачер

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Не ве сфаќам како се радувате на смрт на човек, кој никако не ви направи лично на вас зло...Овие па фудбалскиве фанови посебно, родени Англичани... :facepalm:

Не викам дека била сјајна, ама кој и да е, глупо е да се радуваш на смрт...

Само она има гревови така?
Само она не е безгрешна?
Ти како човек немаш гревови?
А и сите останати што гледам се радуваат што умрела... Совршени сте така? Од дома, пред компјутер. Водете држава, па после ве молам со такви реторики.

Грешела, но и работела. Успеа да ја трансформира цела Британија во модерна држава, која почна да оди кон сериозна криза. И беше жена на позиција која ретко која жена можела да ја има во тоа време.

Од неа може само да се учи, а гревовите не сте вие тука должни да и ги опростувате или не. За тоа си има кој да и ги прости или осуди.

А ти лично ја знаеш заднината?
Од каде знаеш што се криело и дали и како покажала сила?
Од тоа што го рекле нејзините противници?
Тоа што се деси таму е трагедија, но не е Маргарет Тачер лично виновна за тоа.
Искочи се на виделина прошлиот септември што се се случувало на кобниот ден и не само за тоа. Ајде да оставиме тоа што таа праела во Британија, нејзините делувања на регионов како и на актерот што го вика Саладин се само уште еден голем факт за мешањето во манџи каде што не треба.

Не ве сфаќам како се радувате на смрт на човек, кој никако не ви направи лично на вас зло...Овие па фудбалскиве фанови посебно, родени Англичани... :facepalm:

Не викам дека била сјајна, ама кој и да е, глупо е да се радуваш на смрт...
Тука на форумов сите воделе држави, па знаат све како треба и како треба да се постапи.
Треба на еден ден да ги поставиме на лидерска позиција па да видиме што ќе сработат.
Не ми се прави муабет, но либералниот капитализам што она и Актерот го протежираа еве на што ги сведе неврзаните држави.
На што ги сведе?
Ајде кажи ми. Баш ме интересира.
Либералниот капитализам за све ви е крив.
Треба бе ко комунистите, дојди собери цела земја на луѓе кои си ја заработиле, во името на “еднаквоста“. Туку така одземи им се што имаат и се за што работеле, пошто срамота е тој што работи да има, а тој што џаболебари да седи така.

Тука на форумов сите воделе држави, па знаат све како треба и како треба да се постапи.
Треба на еден ден да ги поставиме на лидерска позиција па да видиме што ќе сработат.

На што ги сведе?
Треба бе ко комунистите, дојди собери цела земја на луѓе кои си ја заработиле, во името на “еднаквоста“. Туку така одземи им се што имаат и се за што работеле, пошто срамота е тој што работи да има, а тој што џаболебари да седи така.

Така, а не да го ругаат Пол Пот. Виделе овие форумџииве што значи да се биде преЦедник на држава, па да се радуваат на смртта на Пол Пот? Оти, милиони луѓе низ светот славеа кога цркна професорот по историја.

тачер им згреши на многу луѓе, индиректно и/или директно. На многу повеќе него Пол Пот.

Полош од нејзиниот либерализам е овој либерализам, жалопојките за смртта на една од најнегативните личности на модерното доба.

Ама види, кај знаеме ние, комунситите се криви, Тачер убаво си работеше. Заедно со Реган...
Ко Енди Кол и Двајт Јорк беа успешни.

Само она има гревови така?
Само она не е безгрешна?
Ти како човек немаш гревови?
А и сите останати што гледам се радуваат што умрела... Совршени сте така? Од дома, пред компјутер. Водете држава, па после ве молам со такви реторики.

Грешела, но и работела. Успеа да ја трансформира цела Британија во модерна држава, која почна да оди кон сериозна криза. И беше жена на позиција која ретко која жена можела да ја има во тоа време.

Од неа може само да се учи, а гревовите не сте вие тука должни да и ги опростувате или не. За тоа си има кој да и ги прости или осуди.

А ти лично ја знаеш заднината?
Од каде знаеш што се криело и дали и како покажала сила?
Од тоа што го рекле нејзините противници?
Тоа што се деси таму е трагедија, но не е Маргарет Тачер лично виновна за тоа.

Знаеш какви масакри имаше по Африка под нејзина команда и под команда на нејзиниот син? Знаеш како платениците што беа под нејзина команда сечеа раце и палеа села за дијаманти?
Малце ви е познато тоа или оние у Африка кој ги ебе, битно ја воздигнала Британија.

Искочи се на виделина прошлиот септември што се се случувало на кобниот ден и не само за тоа. Ајде да оставиме тоа што таа праела во Британија, нејзините делувања на регионов како и на актерот што го вика Саладин се само уште еден голем факт за мешањето во манџи каде што не треба.
Мешање кај што не треба ?
На Фолкландите каде што живеат британци и на референдуми секој пат гласаат за да бидат дел од Британија ,каде што Аргентинците упаднаа и кажаа дека е нивно ?
На балканот каде што требаше само да седи и да гледа како едни напаѓаат и убиваат ?
Во Бритнанија која ја извади од гомна ?

Да не беше таа б од Британија денес немаше да има,а не да е светска сила.

Она беше лидер. Сите лидери се обидуваат да влијаат и доминираат.
Таа беше премиер до 1992, така да таа не е крива што Балканот сам реши да се потепа меѓу себе. Тоа тие што се мешаа после, тоа е веќе друг муабет.
А тоа што излегло на виделина сега е баш значи дека е точно, секој може да лажира и пушти муабети.
Секој може да зборува што сака, лидерите прават грешки, ама да реформираш држава од корен и притоа да бидеш на власт повеќе од деценија значи дека те бивало. Сигурно тие што ја гласале не биле дебили, туку знаеле зошто ја гласаат. И тоа жена. Во време кога жените не ни работеле толку, камо ли да имаат толку високи функции.
Постигнала нешто во животот, тоа е она што треба да се цени.

Што има улога Тачер во тоа ?

Ја бранеше полицијата која не успеа да направи ред на стадионот во Шефилд. Загинаа 96 навивачи на Ливерпул а за тоа ги обвинуваше хулиганите, како уринирале врз жртвите, ги ограбувале и слично. 23 години подоцна (лани) се испостави дека сето тоа било лага а „железната“ госпоЖа, не најде за сходно да се извини. Затоа, ќе се повторам, нека скапува во пекол. Не е ова само за нас, навивачите на Ливерпул, дали живееме во Англија или Македонија. Не знам некој погоре спомна и за нас, како балканци, за нејзините гомненици на балканот, како ги има брането етничките.

Уште еднаш, нека скапува во пеколот.

Röddást и Crazy in Love...гледам, пукавте од мака кога го убија Бин Ладен, зошто нели и тој бил човек.

Немој да ми глумите миротворци.

Вие ја жалите за нејзе. Јас за единствено нешто што жалам е тоа што не беше осудена за нејзините кукавички постапки. Да си ја заштити полицијата, самобендисано ѓубре.

Ние не сме знаеле како е да се води држава, вие знаете.

На што ги сведе?
Прво ај коа спомна комунистички но не си целосно во право пошо во последата деценија на опстојувањето на југославија како единствена држава беше социјализмот. Исто како и германија (дел од неа, де). Комунизмот беше повеќе присутен во СССР.
Друго, еве ти поголема класна разделба за оние кои заработуваат со своја мака. Нели?

Знаеш какви масакри имаше по Африка под нејзина команда и под команда на нејзиниот син? Знаеш како платениците за што беа под нејзина команда сечеа раце и палеа села за дијаманти?
Малце ви е познато тоа или оние у Африка кој ги ебе, битно ја воздигнала Британија.
Јас не реков дека била совршена. Африка за жал е континент кој е уништен не само заради Британија, туку и заради останатите европски сили. Тоа е сосема друг муабет. Јас ја критикувам иако ја почитувам, не се согласував во се со неа, но не можам да прифатам плукање по некој што постигнал нешто, водел држава.

Јас не реков дека била совршена. Африка за жал е континент кој е уништен не само заради Британија, туку и заради останатите европски сили. Тоа е сосема друг муабет. Јас ја критикувам иако ја почитувам, не се согласував во се со неа, но не можам да прифатам плукање по некој што постигнал нешто, водел држава.
Значи го поштуваш и Хитлер ? :)))))

Вие ја жалите за нејзе. Јас за единствено нешто што жалам е тоа што не беше осудена за нејзините кукавички постапки. Да си ја заштити полицијата, самобендисано ѓубре.

Ние не сме знаеле како е да се води држава, вие знаете.
Кукавички ?
Не постои нешто кукавично во животот на Тачер.Па дури и застањнувањето на страна на полицијата наспорти поголемиот дел од народот е се само не кукавички.Имала и погрешни чекори и некои погрешни ставови (иако повеќето и се правилни),но барем ги бранела и се држела до нив.
--- надополнето: 8 април 2013 во 15:19 ---
Значи го поштуваш и Хитлер ? :)))))
Споредбата е смешна.....
:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom