Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Па и не баш, најверојатно ќе има да се докаже паскалов индетитет или вандермондов идентитен или некои други формули со комбинаторен доказ, а за матрици може многу да не заглават ако ни дадат докази од типот формулата за детерминанти со минори....
Па финтата е што немаме ниеден доказ со матрици на ауд. решавано, не би требало такви да се паднат. А иначе комбинаторниот доказ влегува во задачи според мене, не е теорија :D

^^Ептен. Убедена бев дека ќе положам пошо го знаев материјалот, ко стигнав на колоквиум се попарив.
Гледам сеа по групиве се зборува за намалување на бодовна скала, нешо шо било за да има положени.

Треба испод нула да ја спуштат за да положам. Станав си отидов кога ги видов задачите. :D

Да не зборам дека поштено си не зезнаа за инверторот каде што ни рекоа дека може да има само еден влез, па беше невозможен да се реши, за тоа дека ако случајно ги напишеме и комбинаторниот и алегебарскиот доказ ќе ни дадат нула поени на двата без разлика дали ни се точни... На крајот комбинаториката испадна полесна од буловата алгебра....

за инверторот едвај ми текна што е финтата, ама многу време изгубив во него

за инверторот едвај ми текна што е финтата, ама многу време изгубив во него
Абе кога ќе видиш не беше многу сложено, една нула решваше се во мојот случај, ама кому да му текне кога ќе ти речат прима само икс како влез :D

Јас не ни разбрав шо требаше кај инверторот искрено,не ја ни решив, кај матриците ептен заебани троцифрени,четрицифрени бројки ми дојдоја ( па упм ако веќе не можит калкулатор нека напрает некој полесни ), булова дафак со 4 променливи ко ја проширив ми дојде функција од три реда не знаев од кај да почнам днф да барам. И комбинаторика шо ништо не чепнав да решавам,само читнав, се решив. И ај сеа.

Кај што има сила нема правдина, се обидував да се помирам со тоа 30 мин од кога ги видов задачите па после тоа решавав со нетолку голема мотивација.
Чисто информативно асс, Билјана Тојтовска ги креирала овие испитни.

Ne znam za vas, ali mene ne mi bese tolku tesko, uspeav da resam se :). Samo malku poveke vezbanje i se ke bide vo red ;)

Кај што има сила нема правдина, се обидував да се помирам со тоа 30 мин од кога ги видов задачите па после тоа решавав со нетолку голема мотивација.
Чисто информативно асс, Билјана Тојтовска ги креирала овие испитни.

Мислам дека не беше Тојтовска, пошо мене ме чуваше и за грешките шо беа во колоквиумот се консултираше на телефон,баш на едно место кај шо имаше -- вика не знам шо сакала да напише со ова,почекајте да се јавам.
Кој и да беше не заеба поштено. :)

Да не ги има некој напишано сите формули што ни требаат по АОК?

Мислам дека не беше Тојтовска, пошо мене ме чуваше и за грешките шо беа во колоквиумот се консултираше на телефон,баш на едно место кај шо имаше -- вика не знам шо сакала да напише со ова,почекајте да се јавам.
Кој и да беше не заеба поштено. :)
Јас така слушнав дека Тојтоска била , но изгледа ова можеби колективно го спремале :) , however we will survive ...

Туку да те прашам за АОК , дали знаеш до која старана треба да се учи за прв колоквиум од базата што ја постира Toneh

Туку да те прашам за АОК , дали знаеш до која старана треба да се учи за прв колоквиум од базата што ја постира Toneh
Измешани се прашањата до 63 прашање негде учи све, после каде видиш нешто поврзано со материјал...

Абе а на етест шо се прашањана заебани? :D
И едно прашање, NBCD код е уствари бинарно претставување?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom