Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
не е проблемот што ќе оди Милан во ЛШ, а Фио во ЛЕ, друго е проблемот.
Милан после катастрофалниот старт беше 13 на табелата, изгуби од Фио 1-3, изгуби од Самдорија и од ред други бош екипи. Тимот беше раштимана банда, не се знаеше кај се тера. Чоекот на кој се очекуваше Пато пак се повредуваше.. итн итн.. Тогаш блесна Шарави и тимот почна да се враќа во форма и нагоре да оди. После нова година дојде Балотели и до денеска Милан си газеше. Денеска Милан си играше рутинирано до првото полувреме. Во второ полувреме виде и самиот што се случи.. Милан беше поразен од судиите буквално.
Ако ја видиш играта на Фиорентина целата игра им се базираше на: фати топка подај/нафрли на Гуардадо. Една серозно обработена шанса немаа, онаква шанса да речиш браво.
Башка тоа Шиљо направи неколку грешки, Балотели исчезна на натреваров, Ночерино:facepalm: , Шарави го искршија од мавање. Милан играше без идеа исто како на почетокот од сезоната.
Во второ полувреме ни Фиорентина беа добри, ни Милан, и тогаш истапија судии и го решија напреваров.
После напреварот Барселона со Челзи покатастрофално судење немам видено.
* неможеш да речиш дека беше заради црвениот врз Шарави па да се компензира, оти после го убија Шарави и ништо не судеа.
притоа 1 пенал гратис за Фиорентина
и 2 недосудени за Милан...
Не дека ме интересира, ако сакате и 5 ги направете недосудени за Милан, ама ова врз Абате што го спомна беше помалку пенал од оној првиот на Фиорентина кој го досуди Таљлавенто :D

* фаулот врз Абате (можеби ќе речиш не се дава пенал за таков контакт, ама ако размислиш и ако видиш како го даде првиот пенал за Фиорентина)
* раката во 92 минута

против
*првиот пенал не беше пенал, никој не ни го допре, самиот си изгуби рамнотежа
2 фаула во 2ро врз Шарави не ги свирна и двата беа за жолт
- За Абате најди ми видео нема да коментирам оти не го видов
- Раката е премногу пипава работа за судење. Според правилата ова се смета за биена толка затоа што е премногу блиску и не е намерна игра со рака. Во секој случај ова е оставено на судијата да оцени што било. Единствен аргумент овде ти е да дискутираме колку била природна поозицијата на раката. Поискусните играчи обично во шеснајстерец си ги чуваат рацете прилепени и задгрб за да не му даваат причина на судијата да свири. Во секој случај правилото вика не е пенал ама мислам судијата можи да свири ако било ептен критично (во случајов не одеше топката дирек в гол)
- првиот пенал Љаич беше истуркан од назад така да не планирам да се расправа.
- не ги броев сите стартови над шарави ама од еден шо видов играчот доби црвен наместо жолт. Ама гледајќи по твојата објективност немам ни потреба да гледам за да ми го сменат мислењето (освен можеби ако ми го смениш мислењето со видеото од Абате :cool: )

п.с. дисклејмер: кој и да тепаше во мечов баш ми беше гајле. Милан и онака не ни е конкурент сезонава, гнасите од навивачи на виола со нивното понашање не ми даваат ама ич причина да им го поддржувам тимот против ривалите, а ако треба да бирам претставник на италија во лш поарно тој да е Милан отколку било која друга екипа. :rolleyes:
--- надополнето: 7 април 2013 во 16:04 ---
Сутлијаш горе има слика од 93 минута , чиста игра со рака и чист пенал за Милан беше тоа, да бидеме реални...
читај ми го претходниот пост
--- надополнето: 7 април 2013 во 16:05 ---
jb7ubz.jpg

гледај од кое растојание шутира

пошто кога монотливо влечеше а љаич беше у иста ситуација тогаш нема црвен
--- надополнето: 7 април 2013 во 15:14 ---

џабе му се на милан 2 гола кога се дрва
пред лаич беше мексес така лаич немаше празен простор пред него..и од лакт до влечење за дрес има разлика...

Чист пенал е ова. Као суза.

Гнидиве Палермо на крај ќе изборат опстанок маме им нивна , се исплатеше мењањето тренери :icon_lol:

абе Монтоливо се радуваше на голот ? фановите на Фиорентина го исвиркуваа ? :)

Најлошо од се е тоа што Таљавенто го ставаат во групата на најдобри судии во Италија. :facepalm: На сите утакмици кои што ги имам гледано кога тој суди мора да има по некоја грешка што е срамна дури и за судија од 3та Македноска лига,а со тоа се создава и тензија помеѓу играчите.Конкретно на Милан му упропастува втора многу важна утакмици и да сум на местото на Берлускони ќе барам овој судија веќе да не суди утакмици каде што ќе игра Милан.Лани на една од најважните утакмици на Милан (ако не и најважната) тој и неговите помошници не видоа чист гол на Мунтари во ситуација кога топката беше барем половина метар зад гол линијата на Буфон,а денес со Фиорентина досуди еден пенал за домашните без никаков контакт и подоцна не досуди чист како солза пенал за Милан.

абе Монтоливо се радуваше на голот ? фановите на Фиорентина го исвиркуваа ? :)

Не да го исвиркуваа, нон стоп кога ќе ја имаше топката во нозе цел стадион свиреше, дури и неколку грешки што никогаш не ги прави направи во додавање, но волгавно беше ок, плус најдобар беше на терен.

Aj be nemojte da kenjate mnogu koga crveniot sto go dobi Tomovic bese poklon.Montolivo vlecese u situacija 1 na 3, Ljajic ako ja dedese desno topkata ke bese 99% gol i na kraj Montolivo dobiva zut samo.Posle pravi faul vrz Borja i toa za zut karton faul, sudijata ne sudi nisto.I nemojte mnogu da mudruvate da se pravite pametni, so 10 igraci majmuni ve napravija, a Ljajic kako mali decinja tie 5-6 goveda gi izraboti.

Местачиве Палермо никаде ги немаше цела сезона сега почнаа да собираат бодови. Класични поклони добија од Рома и Сампдорија. :D Со Џенова ќе има тешка борба за опстанок. :D

пред лаич беше мексес така лаич немаше празен простор пред него..и од лакт до влечење за дрес има разлика...

лактот беше ненамерен трчаа по топката шарави беше поназад и налета на лакт а влечењето на дрес беше намерно (пошто ненамерно влечење за дрес нема логика), требаше по правила монтоливо да добие црвен а томовиќ жут, како и да е цело време со играч повеќе милан неможеше да победи

Не ми се верува еј, овие Палермо немаа победа од Ноември, сега нанижаа две по ред и ќе спасуваат гз. Абе сигурно Зампарини има нешто замешано прсти во ФИГЦ

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom