Како да спречам крварење на непца кога ги четкам забите? Не е од силно четкање сигурно.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Купи си парадонтакс паста за заби и со неа четкај после максимум 5-6 дена ќе се среди. Воспалени ти се од незнам кој причини, ова е медицинска паста и 100 пати подобра од сите останати.Како да спречам крварење на непца кога ги четкам забите? Не е од силно четкање сигурно.
Земај витамин Ц некое време и нема да крварат при четкање.Како да спречам крварење на непца кога ги четкам забите? Не е од силно четкање сигурно.
Еве ти дел од табелата за чекање во државните, па ти види... Ако немаш некој да те протне со врски, би ти препорачала да одиш во некоја ПЗУ. Др Дамјановски во Мегамед е одличен, другите не ги знам какви се, можеби некој друг член може да ти каже искуство со другите.Дали знаете зошто има толкава разлика во цените на магнетна резонанца на екстремитети во приватниве установи?
И колку се чека на државно... ама реално?
продолжи со четкањето, и после тоа исплакни ги со алкохол, некоја медицински лек за плакнење, или чај од жалфија.. по 2-3 дена ке престане крварењето.Како да спречам крварење на непца кога ги четкам забите? Не е од силно четкање сигурно.
Најдобар лек против потење под пазувите? Некој добар антиперспирант? Нешто што може да се најде во нашите аптеки?
П.С имам проблеми со потењето, се потам и кога е ладно надвор..wtf?
Да потполно истиот проблем го имам и јас ај кажете некое чаре??
Земај редовно витамин Ц, или мачкај ги гингивите со Гингивал Ц масте и нема да ти крварат.Како да спречам крварење на непца кога ги четкам забите? Не е од силно четкање сигурно.
Не е страшно од голем напор (кога го дуваш носот) ти пукнуваат некои капилари или пак имаш некоја мала повреда на лигавицата од носот, но како и да е нема место за паника.Последниов период повремено кога ќе го издувам носот, во секретот од носот (мрсулите де) има траги на крв.. особено некогаш насабајле. Може ли нешто серизоно да е?
Секако ќе идам на лекар, ама еве и тука.
Дали е нормално да можеш да го видиш пулсот во врат коа се гледаш во огледало ?
Да точно треба да одиш во фонд за здравство, да понесеш здравствена книшка (им треба копија од страната каде што имаш печат од кој ти е матичниот лекар) и таму ќе ти дадат да пополниш некој формулар дека сакаш да го смениш матичниот и толку. Ќе ти побараат и да им кажеш кај кој доктор сакаш да се префрлиш, но јас не сум од Ск па не би знаела кого да ти препорачам.Ајде малку хелппп!Имам некои проблеми со нозете.Долго долго време не сум бил настинат и поим немав и кој ми е матичен лекар.Пребарав во книшката и отидов кај докторката но таа да ти починала уште пред 1 година.Бог да ја прости докторкава....Не успеав ниту еднаш да ја посетам,додека беше жива
.Е сега спомнав и погоре имам некој проблем кој ме влече еве веќе месец.Докторот кој е примен наместо мојата докторка е неискусен, па таа терапија која што ми ја препорача воопшто не ми помогна.
.Сметам дека треба да направам некои испитувања,за да се осигурам дека се е во ред,но тој ми вели дека нема потреба.Поради тоа би сакал да си го сменам матичниот.Кои работи треба да ги направам?Другари ми рекоа дека требало да појдам до фонд за здравство и таму да направам промена.Дали е ова точно???
Исто така ќе ве замолам да ми кажете некој доктор,може и тој што ви е матичен,ако сте задоволни од него.Работата е да биде учтив и да е разбран и се разбира да ги познава малку повеќе работите т.е да знае навистина кај да ме упати,а не како овој сега да ме испраќа на Марс.Да биде од околината на Центар т.е Аеродром,Кисела Вода,Капиштец или околината.Значи ако сте задоволни од вашиот матичен.Ако сметате дека знае да ги препознава симтомите ве молам препорачајте ми.Може и преку приватно пораче.Благодарност однапред....
Во растојание помало од месец дена во вкупно три наврати имам проблеми со желудникот,во вид на стегање,печење,чувство на надуеност,црна и разредена столица,непријатен мирис од устата кога пождригнувам.Сето тоа трае по 2-3 дена .
Првиот пат кога ми се јави имав јадено за прв пат од еден италијански производител мисиркино месо,кое беше доста евтино па си реков можеби до месото е и не обратив многу внимание.
Вториот пат кога ми се јавија проблемите имав јадено спањаќ и чадена риба(знам дека е никаква комбинација,но тоа ми беше при рака,не ми е толку важен вкусот на оброкот колку што самата калориска и хранлива вредност).Повторно не се загрижив многу,си мислев дека е до комбинацијата која сум ја внел.
Третиот пат кога ми се јавија проблемите,поточно завчера вечерта имав јадено грав попладнето и пред легнување смоки,две мали чоколатца и една чаша Кока-кола.Само што легнав ме фати треска,нозете ми беа толку ладни што мислев дека имам вреќа мраз врз нив.Не можев да заспијам цела вечер,за да утрото повратам во 5-6 наврати на работа и морав да си одам дома.Потоа цел ден ме мачеше желудникот,поинтензивно од кога било,повторно истиот непријатен мирис при подригнување,ретка столица.Вчера цел ден имав температура,денес немам но желудникот ми тлее сеуште.Болката и непријатното чувство реагираат на Ranital,20-30 минути после перорално земање.
Во разговор со татко ми дознавам дека тој на моја возраст имал гастритис,после чие повлекување се јавува чир на дванаесетпалечно црево.
Дали е можно да се работи за гастрит според горе-опишаното?Зошто тогаш качив температура ако се работи за гастрит или е само коинциденција?И што ми е најважно,како се дијагностицира гастритот,исклучиво преку гастроскопија или има и други неинвазивни методи?
Најверојатно ти поминало веќе, но за нареден пат...Ефридол прашачиња, поефикасен, побрзо делувачки и појак од наклофенот. Едно прашаче=10 ден.Ја сецнав кичмата на тренинг ,се загреав и не чуствував многу ама пичкаму мајчина сега кине ЕПТЕН олкава болка никогаш не сум чуствувал се напив наклофен ,утре ако не ми биде подобро некој антибиотик да ми шибнат...нешто друго што можам да превземам ? До понеделник треба како нов да бидам.
Од ова што си пишал не ми се верува дека е гастрит, пре би рекла осетлив желудник на храна која бавно се вари. Гадењето и повраќањето, пропратени со температура, се типични знаци на тровање со храна. Од ова што си го внел најверојатно чоколатцата биле со поминат рок. Доколку се најдеш во ваква ситуација нареден пат земи активен јаглен и доколку чувствуваш грчеви во стомакот земи и спазмекс меѓутоа 2 часа пред или после земањето на активниопт јаглен.
Болката што ја чувствуваш во желудникот е резултат на зголеменото лачење на HCl кое настанува како резултат на тоа што твојот желудник се "мачи" да ја свари храната која си ја внел. Нареден пат кога ќе јадеш грав или било која сруга храна која ти ствара гасови после храната напи се Еспумисан 2 капсули, ќе ги избегнеш гасовите и чувството на надуеност, а воедно и храната послесно ќе се свари кога ќе ги елиминираш меурите од гасови во желудникот и цревата.
П.С. Немој да пиеш Ранитал, ако веќе мораш нешто да земаш земи Нолпаза контрол, поефикасни, поделотворни, побезбедни...позз