Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Брааааааааааааат , Бентеке Шиков неможеше да го помине шо ќе ни е таков играч ?? Башка играме со мали,технички спремни и брзи напаѓачи кај во таква формација може да игра труп како Бентеке?
Не е се само да е мал, нас ни треба напаѓач со нос за гол, а и добро би било да имаме еден корпулентен напаѓач, и по мене добро би било да е Бентеке, или пак Бони кој патем е и поефтина солуција
--- надополнето: 5 април 2013 во 15:58 ---
Патем мојата долгогодишна желба Алдервајлет (или како и да се чита) стоперот на Ајакс наводно бил желба на Роџерс....одсекогаш сум сакал да го видам него во црвениот дрес....цената околу 7 мил фунти

Ја иам чувство дека ако Вила испадне ќе тргнеме по Бентеке. Многу добар и очигледен потег би било...

Цк, не... На лето мислам дека воопшто нема ни да купувамe напаѓач со оглед на тоа што дури и сега имаме дилеми за кој да игра напред. Ги имаме Suarez, Sturridge, Borini, па и младите Yesil и Morgan да се борат за една една позиција т.е. во врвот на нападот. Бидејќи Coutinho веќе си ја направи негова левата крилна позиција единствено место каде што ќе треба засилување во нападот е десната страна. Sturridge и Borini можат да играт таму, но не мислам дека таа е замислата на Rodgers. Истотака Downing нема да си оди ќе ни треба некој и на клупата кој може да игра и лево и десно. Затоа мислам дека Rodgers на лето ќе ја засили одбраната и средниот ред но истотака не очекувам да се дадат многу пари освен ако се планира Eriksen ;).

http://www.liverpoolecho.co.uk/live...e-of-player-for-liverpool-fc-100252-33121363/

Бааги се шушка околу него...

Така да за прашањето околу Carroll, 100% ќе биде продаден...

Бај бај Керол, се убаво, успех и далеко ти лепа куќа.
Шо не го шитнат и Борини, не за друго, на други нека им грее клупа повреден. Џабе плата. Колку и да беше благонадежен :)

Ериксен? Мојт, мојт!
Само киксерска одбрана да се појача!!

Цк, не... На лето мислам дека воопшто нема ни да купувамe напаѓач со оглед на тоа што дури и сега имаме дилеми за кој да игра напред. Ги имаме Suarez, Sturridge, Borini, па и младите Yesil и Morgan да се борат за една една позиција т.е. во врвот на нападот. Бидејќи Coutinho веќе си ја направи негова левата крилна позиција единствено место каде што ќе треба засилување во нападот е десната страна. Sturridge и Borini можат да играт таму, но не мислам дека таа е замислата на Rodgers. Истотака Downing нема да си оди ќе ни треба некој и на клупата кој може да игра и лево и десно. Затоа мислам дека Rodgers на лето ќе ја засили одбраната и средниот ред но истотака не очекувам да се дадат многу пари освен ако се планира Eriksen ;).

http://www.liverpoolecho.co.uk/live...e-of-player-for-liverpool-fc-100252-33121363/

Бааги се шушка околу него...

Така да за прашањето околу Carroll, 100% ќе биде продаден...
Многу е јасно оти повеќе акцент ќе се стави на средината, ама примарен дел ќе биди одбрана...освен 10ка (би сакал да биди тоа Ериксен), па Суарез да игра најистурен или false 9, па Стариџ да се бори за прв тим, пошто не е играч во кој треба да се крстиме, во одбраната ќе ни требаат коренити промени...од Кара до Шкртел (се надевам оти Агер нема да го чепнат)....лично сакам Шкртел да остани ако ја крени формата, а Коатес и Кара, да бидат заменети со Ешли Вилијамс и Алдередндлиабфурвег (незнам како се вика точно :D), тоа е стоперот од Ајакс....

Основно што Роџерс треба да направи летово е да го убеди Суарез дека Ливерпул ќе атакува наредна сезона на ЛШ по секоја цена.Неговото останување ќе ни биде најголемо засилување пошто ако отиде он ни Ериксен ни свети Ериксен не не вадат..

А ако го убеди е тогаш главно треба да се атакува како што кажува Ливерпул на некое десно крилце a Холандија е право место за пазар летово.Покрај Ериксен тука се и играчи како Wijnaldum,Chadli,Mertens,Lens.. па и Бабел кој лично да сум би го вратил на 7 натпревари има 3 гола годинава,многу ми е криво за него а ќе биде топ за ротирање со Даунинг и Кутињо..

1.Основно што Роџерс треба да направи летово е да го убеди Суарез дека Ливерпул ќе атакува наредна сезона на ЛШ по секоја цена.Неговото останување ќе ни биде најголемо засилување пошто ако отиде он ни Ериксен ни свети Ериксен не не вадат..

2. А ако го убеди е тогаш главно треба да се атакува како што кажува Ливерпул на некое десно крилце a Холандија е право место за пазар летово.Покрај Ериксен тука се и играчи како Wijnaldum,Chadli,Mertens,Lens.. па и Бабел кој лично да сум би го вратил на 7 натпревари има 3 гола годинава,многу ми е криво за него а ќе биде топ за ротирање со Даунинг и Кутињо..

1. Како ќе го убеди? Може да го убеди само со донесување на квалитетни играчи во Ливерпул што значи и повеќе пари ќе ви требаат за тоа.

2. Без навреда, но вие фановите на кое ниво паднавте со желбите за нови играчи :facepalm:

1. Како ќе го убеди? Може да го убеди само со донесување на квалитетни играчи во Ливерпул што значи и повеќе пари ќе ви требаат за тоа.

2. Без навреда, но вие фановите на кое ниво паднавте со желбите за нови играчи :facepalm:

Нема навреда.... секој клуб има транзиција.
Исто како вас пред 4-5 години кога се радувавте на Масимо Одо..... или пак Боровски како појачување на средината.

Единствено прашање во вакви моменти е колку долго трае оваа транзиција!
--- надополнето: 6 април 2013 во 08:29 ---
Основно што Роџерс треба да направи летово е да го убеди Суарез дека Ливерпул ќе атакува наредна сезона на ЛШ по секоја цена.Неговото останување ќе ни биде најголемо засилување пошто ако отиде он ни Ериксен ни свети Ериксен не не вадат..

А ако го убеди е тогаш главно треба да се атакува како што кажува Ливерпул на некое десно крилце a Холандија е право место за пазар летово.Покрај Ериксен тука се и играчи како Wijnaldum,Chadli,Mertens,Lens.. па и Бабел кој лично да сум би го вратил на 7 натпревари има 3 гола годинава,многу ми е криво за него а ќе биде топ за ротирање со Даунинг и Кутињо..

Брааат.... Чадли дознав дека е играч кога ги прочитав составите што играле во Белгија .:P

Не без заебанции.... одбраната мора да се консолидира.
Мора да се донесе Лидер со особините на Кара. Очигледно е дека на Агер му одговара да игра заедно со искусен играч..... и таков мора да се бара!

Кога би бирал.....би го одбрал ова!

oZRA3T5.png

Знам дека Даунинг забележува една константно добра игра, но сепак јас би го играл таму Кутињо со чести ротации на левата страна каде би бил Суарез.
Мислам дека мора да нападнеме силно ако сакаме нешто од овој натрпевар.
ВестХем се цврста екипа, колку повеќе би одминувало времето толку потешко би било за нас да дадеме гол.
Затоа мора да се тргне од првата минута во напад.

Со овој состав би добиле креативност голема.... но и Суарез би го избегнал Диаме кој повеќе ќе си има занимација со Стариџ одколку со Саурез.
Исто така ротацијата би се искористила за тоа да се проба на кого ќе му оди највеќе против Демел.... играч кој според мене е еден од најцврстите бекови во ПЛ.

Ako му тргне на Суарез денес, ни Демел ни ДемБел нема дс променат. А Суарез одамна не дал гол (u ramki na статистика е, горна граница :)) па да се надеваме.

Кога сме лај цврста одбрана, мора, ама мора да се прекине со килави и ефтини киксови.
Од кога паметам за себе има некоја фалинка таму. Не увек, ама дме примале низ историјата ептен пацерски голови, но сме терале и победувале. Годинава тие неколку каммаркет ефтини кискови не коштаат игра за четврто!

Ах маматаааааа!!!

Не чекајтњ утре реферат! Избори! Јебига. Цел ден. Тос ме плаши, ни ракија :) ни опул и ТВ!

Hold the Fort and lend them luck!!
And don't let them walk alone!!

Ako му тргне на Суарез денес, ни Демел ни ДемБел нема дс променат. А Суарез одамна не дал гол (u ramki na статистика е, горна граница :)) па да се надеваме.

Кога сме лај цврста одбрана, мора, ама мора да се прекине со килави и ефтини киксови.
Од кога паметам за себе има некоја фалинка таму. Не увек, ама дме примале низ историјата ептен пацерски голови, но сме терале и победувале. Годинава тие неколку каммаркет ефтини кискови не коштаат игра за четврто!

Ах маматаааааа!!!

Не чекајтњ утре реферат! Избори! Јебига. Цел ден. Тос ме плаши, ни ракија :) ни опул и ТВ!

Hold the Fort and lend them luck!!
And don't let them walk alone!!
Чекај. Утре играме, не денес. Ако утре играме, а утре нема победничка ракија.... како ќе тепа Ливерпул бе еј, не заебавај!

Нема навреда.... секој клуб има транзиција.
Исто како вас пред 4-5 години кога се радувавте на Масимо Одо..... или пак Боровски како појачување на средината.

Единствено прашање во вакви моменти е колку долго трае оваа транзиција!
--- надополнето: 6 април 2013 во 08:29 ---

Брааат.... Чадли дознав дека е играч кога ги прочитав составите што играле во Белгија .:P

Не без заебанции.... одбраната мора да се консолидира.
Мора да се донесе Лидер со особините на Кара. Очигледно е дека на Агер му одговара да игра заедно со искусен играч..... и таков мора да се бара!

Конечно да се слагаме ти и јас во нешто:)

Одбраната да, мора да се донесе некој али тој некој мора да биде искусен т.е на години како Агер 28-29.. ама кој ,таквите се ретки и би барале добра сума за да дојдат..

А млади има за извоз, пример оној Деде од Бразил некој копиљ го форсираат,демек како Тијаго Силва бил..

Има многу опции само за играчи од Свонси и Виган неќам да слушам..:)
--- надополнето: 6 април 2013 во 12:03 ---

Ќе го убеди со зачувување на костурот на тимот што значи НЕ продавање на Реина,Шкртел итн а со носење на Ериксен и 1-2 ца други кој ќе му додадат квалитет на тимот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom