Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Бабилон го има и фри за проба ,али исти е како гугл транслејт. Е сега платената верзија незнам каква е,сигурно е подобра,пошто ако е иста не вреди да се купи.
ај објасни како тоа со word си направил превод? некако не ми е јасно? тесаурус користеше?
И пингајте ме и мене, сакам да знам![]()
И ја сакам да знам. Ми треба многу.
Еуфрате брате, да постоеше таков програм не би постоеле преведувачи.![]()
Братко, на ова време се може да се најде..![]()
Во последната верзија десен клик на текстот па на translate и од десно се отвара листа на јазици и опции за превод. Јас избрав превод на цел документ кој го дава во браузер. Не е идеално ама во најголем дел е коректно преведено така што бара не преголеми човечки интервенции, во секој случај беше многу побрзо отколку рачно да преведував реченица по реченица.
И гугл транслејт не е лош за светскиве јазици (како гратис опција) ако не те мрзи да правиш рачна корекција.
Пробав со гратис Бабилон и полош ми беше преводот отколку во ворд и г.транслате.
Тоа е главното![]()
барем нека има Англиски-Бразилски и обратно..Англиски-Шпански и обратно, Англиски-Германски, Англиски-Француски, итн...Многу ми е итно..Фала однапред..
Абе за Бразилски тешко, за Аргентински, Чилеански евентуално Екваториал-Гвинејски се наоѓа...![]()