- Член од
- 17 февруари 2013
- Мислења
- 575
- Поени од реакции
- 481
Поентата ми е дали човек можит да се избори против своите мани?
Сакам кажам не знам речам е темава
Ај потруди се една сложена реченица во прашална форма да составиш па да го разбериме прашањево[/quo
Шо не ми ти е јасно?Сакам кажам не знам речам е темава
Ај потруди се една сложена реченица во прашална форма да составиш па да го разбериме прашањево
Според мене како ке реагираш во некоја ситуација многу зависи од твојот карактер .Прашањето што го поставуваш е тешко за "тумачење"
Кај најде "нзс" за карактер и судбина ? сосема два различни и неповрзани поими ти се
Ај вака
Карактерот твој е пресуден дали ќе си дебел или слаб, ќе имаш манекенка в кревет или слон ? или карактерот има било какво влијание врз судбината ? дали воопшто судбина постои ?
стварно не сваќам
Карактерот со тек на годините се менува ... така да ... шо знам збунет сум
"character is destiny" - многу позната изрека.Прашањето што го поставуваш е тешко за "тумачење"
Кај најде "нзс" за карактер и судбина ? сосема два различни и неповрзани поими ти се
Ај вака
Карактерот твој е пресуден дали ќе си дебел или слаб, ќе имаш манекенка в кревет или слон ? или карактерот има било какво влијание врз судбината ? дали воопшто судбина постои ?
стварно не сваќам
Карактерот со тек на годините се менува ... така да ... шо знам збунет сум
Да може, само потребна е огнена желба. Што значи ни малку не е лесно, но можно еПоентата ми е дали човек можит да се избори против своите мани?
може да ми го објасниш ова со пример, затоа што не го сфаќамНе може да ги промени или избрише, пошто би се појавиле нови мани, но може да најде начин како тие мани да ги претвори во свои робови.
Поентата е дека човекот треба да владее со своите карактеристики и своите мани, а не тие да владеат со него.
Така...Да може, само потребна е огнена желба. Што значи ни малку не е лесно, но можно е
Сум сменил некои навики за 180*, и за да го направам тоа бев до деветиот круг на пеколот и назад.
--- надополнето: 4 април 2013 во 23:31 ---
може да ми го објасниш ова со пример, затоа што не го сфаќам
Ok, ама ај да речеме мрзлив сум, за што ќе ја искористиме таа особинаТака...
Тврдоглав си?
Тогаш тврдоглавоста претворија во добра особина, со тоа што ќе бидеш тврдоглав кога станува збор за желбата да успееш, а нема да ја покажуваш кога не е моментот за тоа. Процена.
Мрзлив ќе бидеш кога ќе станува збор за трошење време за глупости. Пример ќе те мрзи да правиш работи и да трошиш енергија да се расправаш со луѓе кои не ти се битни, ниту ти значат. Ми ја сфаќаш поентата. Ти ќе си ги насочуваш маните, а не тие тебе.Ok, ама ај да речеме мрзлив сум, за што ќе ја искористиме таа особина
пример, во средно не учев, мрзлив бев, работна навика во минус. Сега на електро после 3 години јас единствено нешто што мислам кога ќе се вратам од факултет е да фатам да решавам задачи.
Каде ми е сега мрзливоста?
(btw мислам дека сум случај 1:99999999999999999 )
А може да знам дали е ова само твое мислење кое моментално го заклучи или си го изградила со тек на време или можеби е некоја теорија која е докажана со многу факти кои го потврдуваат тоа?Мрзлив ќе бидеш кога ќе станува збор за трошење време за глупости. Пример ќе те мрзи да правиш работи и да трошиш енергија да се расправаш со луѓе кои не ти се битни, ниту ти значат. Ми ја сфаќаш поентата. Ти ќе си ги насочуваш маните, а не тие тебе.
Ако на пример си арогантен малку, арогантен биди со оние кои се понашаат лошо со тебе, а не со оние на кои им значиш. И така натаму, можам до утре да давам примери.
Плус друго е средно, тинејџерство, хормони, нормално е да се помрзливи, се очекува тоа.