Која е најдобрата работа во Македонија?

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.855
Најдобрата работа во РМ е работа кај близок Роднина...И тоа со основно образование или евентуално 3 години средно со просек (2,22)...

2-3 часа Работно време (клати врата земај плата), солење памет на сите други којшто се НЕРОДНИНИ на Газдата, и постојано лечење комплекси и фрустрации на нив...

Плата 400-500 евра...

Член од
3 ноември 2007
Мислења
189
Поени од реакции
58
Најдобрата работа во РМ е работа кај близок Роднина...И тоа со основно образование или евентуално 3 години средно со просек (2,22)...

2-3 часа Работно време (клати врата земај плата), солење памет на сите други којшто се НЕРОДНИНИ на Газдата, и постојано лечење комплекси и фрустрации на нив...

Плата 400-500 евра...
Не сум сигурен за ова. Ако се работи за приватна фирма на близок роднина, тој никогаш не би вработил близок само за да седи и зема плата. Секој приватник гледа да има профит а не да вработува роднини кои само ќе земаат плата без да ја заработат истата

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.831
momentalno nadobrata rabota e onaa koja platata ja zimas do 5 vo mesecot kade sto gazdata ili direktorot ne ti vrsi pritisok i kade sto mozes da prezivees cel mesec kako covek a ne kako pitac so platata sto ke ti ja dade

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.855
Не сум сигурен за ова. Ако се работи за приватна фирма на близок роднина, тој никогаш не би вработил близок само за да седи и зема плата. Секој приватник гледа да има профит а не да вработува роднини кои само ќе земаат плата без да ја заработат истата
Oд искуство јас ова ти го кажувам дека така е.
Имам работано долго време во 2 фирми. Сите што беа Роднини на Газдата само си седеа. И кога сакаа си идаа на работа кога сакаа си заминуваа...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
бог да чува... никад...ке останеш со прекарот СЛУЖБЕНИК до крај на живот... и ке се фалиш како ти дошол овој или оној на шалтер или во канцеларија и толку... напредок НУЛА, надградба лична НУЛА, единствен успех ти е да станеш шеф за едно 10-20 години шалтерување по канцеларии и зголемена плата за 20% за цел животен век и тоа ако ДОБРО ЛИЖЕШ Г’З НА ДИРЕКТОРИТЕ кои се мењаат со секоја политичка гарнитура што се мења на власт...
значи јас за мене си зборам, дека ова е неприфатлива работа за мене...
Ситуација рикнува програматорот од машина за перење стара 12 години кинеска Нео :icon_lol:. На административецот не му се купува нова, програматор нема, мајстор да поправи уште потешко. Човекот кој што работи со такви работи и ги има сите тендери за тоа наоѓа мајстор да ја поправи машината за едно пиво, и мајсторот не сака да земи пари :icon_lol:. Па сега ти види како се заштедуваат пари со некупување на нова машина :icon_lol:.

Така да не е само шалтерот луѓето контактите што одат со него се многу поважни.

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229

Плата 400-500 евра...
Ова е проблемот у општеството, југословенскиот лежерен и мрзлив стил на размислување се провлекува и 20 и кусур години по умирањето на таа квази држава, ама менталитетот е уште тука..... многу се чести овие муабети и многу ми се гади од истите! Никој (од ваквите) не се труди да постигне нешто у животот, туку повеќе да може да се шлепа некако, да го пушти мозокот на пасење, што ќе ти е мозок ако имаш плата од 400 евра, нели? Мислиш дека е многу 400 евра? Размисли уште еднаш!
Башка и не ти е апла југословенсково размислување, затоа што чим роднината ја држи фирмата, значи имаш и капиталистички елементи, ова твоево би требало да важи за у државна фирма, ама таму ќе ти се растури цел концепт што иде понатаму, а и нема многу државни фирми у мк.
-----------------------------
У врска со темава, сметам дека најдобра работа во македонија, што ми паѓа во моментов на памет е да бидеш по некоја струка вешт специјалист, од типот (доктор-специјалист) и да си отвориш приватна ординација или градежник - приватно биро, правник - канцеларија... тоа е работата добра, сам себе газда, кадарен, обучен, ако немаш проблеми со урбаната мафија би требало да биде супер.

A

andrea85

Гостин
Најдобра работа во државна администрација клати врата земај плата или пак само свој газда. Друго нема. Колку и да е добра ќе се утепуваш од работа а напредок во кариера ке биде еден напред две назад...

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.855
Најдобра работа во нашата земја во ПРИВАТЕН СЕКТОР во поголемите фирми што е платена до скоро 400 евра е да си мајстор на поправки/одржавање...Времето си го поминуваш со шетање низ погон со рацете в џеб или зад газ, прозевање, муабетење/хахара хихири со колегите, спиење во работилницата со рацете скрстени ко санкир мртовец и по малце скришно пивкање на ракивче во работилницата... Пак башка да си шеф на сите четворица мајстори - уште полесно...

Е сега евентуално некој од колегите ако пријави дефект само тогаш имаш работа...А и за некој работи за поправка ако им речеш абе воопшто не се замараат...

Барем ова е мое лично искуство од повеќе места јас каде што имам работано...

Е сега проблемот е што обичниот работник треба да дупи да мати непрекинато па дури и со норма за да има висока плата за нив...

Член од
1 декември 2021
Мислења
23
Поени од реакции
51
Политичар е најдобрата работа у Македонија.

Kajgana Shop

На врв Bottom