Иднината во Европската Унија и Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Givgilija
  • Време на започнување Време на започнување
Ова со Римското царство и Византија и границата е без историски основ. Нема историска основост али фактите и околностите се други,така јас ги гледам се гледа разликата.
Јас Македонија ја гледам каде што е веќе илјадници години.
Онаа на Гане Тодоровски " Колку сме, толку сме, токму сме" и тука сме , али види на кое дереџе стигнаме. Иницијатива и иновативност треба. Менталитетот е на незадоволно ниво.

Демек ако не не уништат има шанси пак да се воздигнеме на високото ниво ? Сите тие списи и свети книги се докази за постоењето на овој народ и неговата богата историја. Но дали нешто би помогнале ? Мислам не. Затоа ниту се плашат од нас, ниту се борат да не уништат, туку само да не искористат колку што може повеќе.

Сепак едно поробување од калибарот на турското може многу да помогне во обединување на нашиот народ и подигање на свеста па ништо чудно ако се врати и тоа време.

Ако нешто западот го уништуваше тоа беше правото и прво славие на блискиот исток, денешна турција, балканот и поголемиот дел од европа, учење кое се надгради над митраизмот, духовното учење на белазгите, венетите, македонците, словените. Исус Назарениот.
Процесот на уништување не е завршен, ќе заврши со падот на РаСија.
Возгиднувањето е возможно само преку осознавање на вистината.

Ако нешто западот го уништуваше тоа беше правото и прво славие на блискиот исток, денешна турција, балканот и поголемиот дел од европа, учење кое се надгради над митраизмот, духовното учење на белазгите, венетите, македонците, словените. Исус Назарениот.
Процесот на уништување не е завршен, ќе заврши со падот на РаСија.
Возгиднувањето е возможно само преку осознавање на вистината.
Уфф тешок си, ама во РаСија пробаа и кога беа на колена со Јелцин не им успеа. Не заборави дека Руската Федерација е држава со најголема територија на планетава, ресурси и богатства глава боле. Они се враќаат на големо на сцената. Треба да станеме поблиски со нив.Прагматичност треба луѓе а не да дозволувате човекојадци да водат големи општини па и бил добар " Manager" пасивноста убива.

Кризата во еврозоната ќе заврши со војни

„Не знам кој со кого ќе се бори, но, прилично сум убеден дека во следните неколку години ќе видите ерупција на војни и тоа не само мали“, изјавил на неодамнешна конференција Бас, основачот на „Hyman Kapital Management“во Далас.

http://mkd-news.com/krizata-vo-evrozonata-ke-zavrshi-so-vojna/

„Не знам кој со кого ќе се бори, но, прилично сум убеден дека во следните неколку години ќе видите ерупција на војни и тоа не само мали“, изјавил на неодамнешна конференција Бас, основачот на „Hyman Kapital Management“во Далас.
Вистинското име на таа организација е Hayman Capital Management, а името на основачот Бас е Kyle Bass
Еве што забележила Википедија за него:
http://en.wikipedia.org/wiki/Kyle_Bass

Јас не би во Европска Унија, не за другото кој ќе дава 1 евро за 1-на пиперка незнам

60 pence se tri piperki, ne preteruvaj sega i ti. :)
Додека нив влеземе ќе го донесат законот за еднаквост на цени во ЕУ со законот за добивање на плата во друга држава според просекот во твојата родна земја и кога ќе видиш со балканска плата, живееш европски живот

Кризата во еврозоната ќе заврши со војни

http://mkd-news.com/krizata-vo-evrozonata-ke-zavrshi-so-vojna/
Преди да се стаса до вакво сценарио, многу повероватно е Германиja да напушти еврозоната и да си врати марката или да се создаде еврозона на две брзини и да бидат изолирани држави како Грциja,Кипар,Шпаниja и така натаму...

Јас не би во Европска Унија, не за другото кој ќе дава 1 евро за 1-на пиперка незнам
Па 1 евро за 1 пиперка во Германија каде што нема п од пиперка е нормално.....:pos:
Нив да не им е ЕУ и по 5 евра пиперка ќе плаќаат......

Па 1 евро за 1 пиперка во Германија каде што нема п од пиперка е нормално.....:pos:
Нив да не им е ЕУ и по 5 евра пиперка ќе плаќаат......
Па види вака, ќе ги кажат дека нашите пиперки не чинат оти не се по евро стандардите и сакаш неќеш ќе треба да купуваш од тие по ЕУ стандардите.
Тоа што Брисел ќе го каже е закон и мора да се почитува, исто како на времето во Југославија

Xei5v85.jpg

Македонија треба најмногу да се ориентира кон:
1. Русија
2. Кина
3. Украина
4. Белорусија
5. Турција
6. Бразил
7. Индија
8. Германија

Па потоа нека биде ЕУ, па САД па Израел...

ЕУ официјално од вечерва се повлекува од посредништвото помеѓу Србија и Косово,а според аналитичарите новите посредници ќе бидат дипломатите на САД, мене ми се чини дека Србија и Косово не ќе можат да се договорат уште мноооогуууу години чим се мешат американците поново, така да по се изгледа дека Косово во иднина ќе се подели односно со поделба ќе заврши, но што со МКД? Кога унапред се знае дека доколку се подели Косово ситуацијата ќе се рефлектира и во Западна Македонија, каде што македонските албанци ќе се бунтоваат и ќе бидат подржани од соседите,а можеби и од САД.. МКД како може да се одбрани?-НИКАКО МКД секој ден живее со ризик заради Косово, а внатрешните албанци по полека ја рушат македонската државност со непочитување на македонското знаме,јазик,култура итн, едноставно владата на Скопје нема никаква контрола во Западна Македонија,например во Тетово,Гостивар,Струга,Дебар,а сега веќе и во Кичево, и замислете со сите овие негативности едвај се одржува соживотот во МКД со подршка на САД и ЕУ, и замислете од сите овие работи плус да се подели и Косово, што ќе биде со МКД? Единствена алтернатива за МКД е да се реши спорот со Грција,и МКД да влезе во НАТО што е можно побрзо за да се спаси од евентуална поделба. Така што иднината на МКД зависи од самите политичари, како ќе ги одиграт потезите така и ќе се гради европската иднина на МКД...

гледај си ја ти педерска гејлада, им даде училишта на албански јазик, а Македонците ги игнорира.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom