N
Nicky Santoro
Гостин
Прилеп - Градско(плетвар) најопасно место со мн жртви.Иако има пуштено уште една лента сепак е опасно место,а претходно беше хорори особено во утринските часови + магла
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не знам како е гужвата на лето но битно има асфалт, секако не се вози брзо, има место за узминувајне.
Човеците ного брзо возат там, иако знаците са 50-60... Сите до еден возат со неприлагодена брзина, точно заради 3тата лента.Прилеп - Градско(плетвар) најопасно место со мн жртви.Иако има пуштено уште една лента сепак е опасно место,а претходно беше хорори особено во утринските часови + магла
Нема врска ова те лажеле. А и темава не е за духови и мистерии.јас знам за еден пат не автопат патот е од населбата ченто за накај селото брњарци и арачиново.на тој пат се иммат случено многу сообраќајки излетуваат од пат во еденците излетувале преку мост колите сами им се извртуваат (од старите како што кажувале викаат дека на тој пат во не знам која светска војна имало закопувано живи германции и на тој пат малце покасно дури некогаш и во лето имало многу магла и се појавувало невеста со две мали деца и во случај да те запрела морал да ја качиш ако не виккат дека ќе си се истумбал или слично. истоа така ретко имало неко дрвце слива на патот само тоа било и кога ќе стигнеш до доа дрвце колата одма снемувала цела струја во колата и се гаси скроз...не знам колку е точно ама од луѓе и слушања ми станува верно некакотоа еако добијам слика ќе ја објавам
јебига малце ја утнав тоа еНема врска ова те лажеле. А и темава не е за духови и мистерии.
И јас имам слушанато еден мој другар кажуваше дека кога идел по истоиов пат кој го кажуваш ти му изгаснала колата и се обидувал да ја запали али безуспешно али од кога ја истуркале колата едно 150 метри без проблем запалила а инаку се работи за нова колајас знам за еден пат не автопат патот е од населбата ченто за накај селото брњарци и арачиново.на тој пат се иммат случено многу сообраќајки излетуваат од пат во еденците излетувале преку мост колите сами им се извртуваат (од старите како што кажувале викаат дека на тој пат во не знам која светска војна имало закопувано живи германции и на тој пат малце покасно дури некогаш и во лето имало многу магла и се појавувало невеста со две мали деца и во случај да те запрела морал да ја качиш ако не виккат дека ќе си се истумбал или слично. истоа така ретко имало неко дрвце слива на патот само тоа било и кога ќе стигнеш до доа дрвце колата одма снемувала цела струја во колата и се гаси скроз...не знам колку е точно ама од луѓе и слушања ми станува верно некакотоа еако добијам слика ќе ја објавам
Ako moze da se narece pat. Toa e beter kozja pateka. Moze da pustat dobitok tamu da se seta slobodno.После Виница,према Берово,тој некако ми стои за најлош пат по кој се имам возено,јака нагорнина е,тесен пат.Ем по ноќе одев,по киша,штознам,некако тој ми се чини за најлош.Ама убава е таа водата,од тоа чешмичето.
Обезбедивме дополнителни 42 милиона евра од Европската банка за обнова и развој. Парите се веќе одобрени за изградба на делницата Градско-Прилеп, изјави вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески при денешната посета на Прилеп, пренесе МИА.
Според Ставрески, изградбата на делницата Градско-Прилеп која го опфаќа најпроблематичниот дел кај Фариш и Дреновската клисура ќе почне наредната година.
– Во следните 5-6 месеци ќе трае процесот на експропријација и веднаш потоа се распишува тендер за градба. Очекувам при крајот на летото и почетокот на есента 2015 година да почне градбата на делницата. Ќе има по две ленти во двата правци со вкупна ширина од 12 метри. Еден дел ќе биде проширување, а оној најлошиот дел ќе биде целосно нова патна делница, рече Ставрески.