Чувствата на мажите за разлика од понежниот пол

JuveFan

Џабарлак
Член од
11 мај 2006
Мислења
918
Поени од реакции
7
Сите знаеме дека мажот е она нештото што ја брани неговата љубов, што ги прави сите работи за да ја искажи неговата маженственост во овај мизерен свет. Чест на исклучоци (оние кој се геј) не ја покажуваат таа страна на мажот. Сепак оваа тема не ја отворам за тоа дали кажуваме дека сме водечка сила, туку ја отворам за тоа како ги перципираат нештата мажите. Разговарав со еден човек од туѓина и имав можност да читнам едно мало книџуле за тоа како одат работите кај силната страна. Сите нешта што треба да ги пати една жена во нејзиниот живот зборувам за менструација, првиот секс, породување и сите нешта што преостануваат. Поради тие нешта женскиот пол не ги перципира сите нешта што ја опкружуваат (не зборувам за тоа дека се глупи и не сФаќаат, има многу паметни женски) како студ, топлина, болка итн итн. Мажот тие работи некаде околу 20% повеќе ги чувствува, со тоа што еве еден пример да кажиме: Да можеше еден маж да се породи, последици од тоа ќе беше смрт или лудница. Оваа тема е напишана за сите млади момички кои мислат дека мажите немаат чувства, и за она да видам што мислите вие, поради тоа што јас кога читав едноставно се вчудоневидив од овие работи :)

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Зошто е темава во здравје?

Океј, ја преместив ... не ја ставив во Љубов и Секс дека мислам посоодветно место и е тука ...

JuveFan

Џабарлак
Член од
11 мај 2006
Мислења
918
Поени од реакции
7
Не знаев каде да ја ставам, каде што мислите вие дека треба да стои можите да ја ставите ама сепак јас мислам дека има некои работи кои кажуваат за здравствената состојба за они нешта кои не опкружуваат:toe:
Сепак од вас ќе биде донесена последната одлука за тоа каде ќе стои темата

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Психички и филозофски муабети ми се мене посоодветни некако ... иако се работи за повеќе наведени здравствени "проблеми" кај жените, не знам што би општеле околу тоа ... но да не оптоваруваме ... ќе видиме според дискусијата како ќе се разврзе темата, па ќе ја префрламе пак ако треба:)

п.с. Исто мислам и дека треба поконкретно да објасниш за што треба да дискутираме ... нема ни прашање ни ништо во постот ... дефинирај малку појасно ...:)

*P|nK_G|rL*

~Pretty in Pink~
Член од
21 мај 2006
Мислења
761
Поени од реакции
5
Јас мислам дека и машките и женските чуствуваат на еден ист начин, само што мажите го прикриваат поемоционалниот дел на чуствата. Сепак кај кого како. Кај некого тоа е повеќе изразено, а кај некого помалку.

JuveFan

Џабарлак
Член од
11 мај 2006
Мислења
918
Поени од реакции
7
Ако одам на толку буквални работи ќе треба да имам многу голем пост со тоа што мислам дека секој кој ќе го виде ќе си речи: Не го читам ова многу големо е :). Па темата треба да се состои како јас што си имам замислено со тоа колку верувате од тоа јас што го напишав за дека мажите можат повеќе да чуствуваат од жените. Тие работи и објаснувања и некои несфатливи нешта на кои јас ќе треба да објаснам т.е. ќе се потрудам да објаснам што можам побуквално.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
JuveFan напиша:
Ако одам на толку буквални работи ќе треба да имам многу голем пост со тоа што мислам дека секој кој ќе го виде ќе си речи: Не го читам ова многу големо е :). Па темата треба да се состои како јас што си имам замислено со тоа колку верувате од тоа јас што го напишав за дека мажите можат повеќе да чуствуваат од жените. Тие работи и објаснувања и некои несфатливи нешта на кои јас ќе треба да објаснам т.е. ќе се потрудам да објаснам што можам побуквално.
Ако, нека е голем постот ... тука таков е подфорумот и тие што сакаат да реплицираат читаат ... баш ме интересира мене, така да слободно напиши ... :)

JuveFan

Џабарлак
Член од
11 мај 2006
Мислења
918
Поени од реакции
7
Суштината на сите работи кажани започнуваат со почетокот...
Работите што ги перцепираме како болка, топлина, студ и сите други нешта што постојат.
20% зголемена е перцепцијата на машкиот организам за разлика од на женскиот организам. Тие нешта што жената ги доживува секој месец (менструација), пороѓај, и првиот секс се нештата кои се казна. А казната на мажот е тоа подобро да ги перцепира горенаведените работи. Не велам за тоа дека љубовта можат мажите повеќе да ја чуствуваат од жените, за тие работи немаше во тоа книџулето што го читав. Примери имаше за тоа дека женска кога ќе излезе во зимна време со минич, мажите се чудат како не му студи, а на нас мажите во тие моменти ние многу ладно. Другиот пример беше за тоа колку големи болки перцепира жената за време на пороњај, сепак има исклучоци со тоа што некои имаат починато за време на функцијата, но работата е тоа ако еден маж би можел да ја има таа функицја (пороѓај) последица од тоа нешто би била смрт или завршување во некоја психопатска установа. Со едноставни зборови кажано мажите имаат поголем процент на перцепција од жените:zlo:

M

MIL

Гостин
Maz kako maz moze da e mazest i seto toa ama e picka u dusa i koa ke se zaljubi ne baraj nisto od nego togas se gleda u devojkata duri i svojot zivot , e za da se odljubi ... ke mu treba vreme i vreme i vreme dusata i srceto ke mu znae samo

Член од
14 јануари 2013
Мислења
14
Поени од реакции
10
Zenite imaat duplo poveke nervni zavrsetoci(receptori) na cm2 od mazite , sto znaci deka se duplo pocuvstvitelni na stud i bolka . a toa so idat so kratki suknji u zima i so trpat bolka samo dokazuva deka se poizdrzlivi

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Zenite imaat duplo poveke nervni zavrsetoci(receptori) na cm2 od mazite , sto znaci deka se duplo pocuvstvitelni na stud i bolka . a toa so idat so kratki suknji u zima i so trpat bolka samo dokazuva deka se poizdrzlivi
Можеби тоа што трпат болка е затоа што ја сакаат болката:confused:
Oбрати се чедо на темава (http://forum.kajgana.com/threads/Мазохизам.37157/ ) ако веќе сакаш да полемизираш околу тој феномен :)

Член од
7 април 2013
Мислења
206
Поени од реакции
329
Мажите се бесчувстителни,најчесто емоционални инвалиди кои сакаат по цел ден да се излежаваат на каучот и да гледаат фудбал пиејќи пиво.Зарем човек со чувство би сакал да го прави тоа?

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Мажите се бесчувстителни,најчесто емоционални инвалиди кои сакаат по цел ден да се излежаваат на каучот и да гледаат фудбал пиејќи пиво.Зарем човек со чувство би сакал да го прави тоа?
Ги направи мажите подоле од ѓубре...А што?Денешниве жени не гледаат фудбал и не пијат пиво?Денешните жени знаат да се однесуваат исто така лошо.And that's fact.
Или сето ова го кажа бидејки си налетала на некој кој не ти посветил доволно внимание ?
Дали постои некој закон кој што забранува мажите да не гледаат спорт и да пијат пиво а да не знам за него?

Член од
14 февруари 2013
Мислења
584
Поени од реакции
704
Како прво ниту еден пол не заслужува да се споредува со ѓубре и слични погрдни зборови.
Тие две фрази највеќе ме иритираат:..

- Сите мажи се исти
- Сите жени се исти

Зошто?
Сите сме машки и женски, но ниту еден од нас не е ист.
Сите сме различни битија со различни карактери и различни цели.
Точно е - има расипани девојки, ама има и расипани машки.
Но што друго? Има и фини момци, и фини девојки.
Тоа не значи дека сите припадници на машкиот пол и на женскиот пол се исти.
Со горенаведените 2 фрази всушност се алудира на некој погрден збор со кој се навредува цел машки и женски пол, што значи дека навредата ја трпат и фините момци и фините девојки што е сосема некоректно и не-фер.

Инаку секако дека и ние момците чувствуваме нешто. Не сме од дрво, и ние имаме чувства. Некој ги искажува помалку, некој повеќе. Како и кај машкиот пол, така и кај женскиот. Еднаквоста во постапките е забележлива на двете страни, само треба да се смени перспективата и гледната точка на работите. :)

A

andrea85

Гостин
е добро де , некогаш и јас не сум баш чувствителна, сакам после работа да се излежавам на кауч и да одмарам , да гледам некое филмче...па жена сум...и да сакам да го оравам тоа не ретко :P

Kajgana Shop

На врв Bottom