АРМ во трка по пари за модерно оружје

• Креатор на темата Креатор на темата demjan lacky
  • Време на започнување Време на започнување

Дали мислите дека оваа постапка е оправдана

• да

Гласови: 32 55,2%
  • не

Гласови: 26 44,8%

• Вкупно гласачи
    58
и со тоа оружје и без тоа нашата војска е смешна

Со УЧК министер очекувам и сите воени објекти во игротеки да се претворат, а воените лица во кловнови....функционирањето на АРМ во оваа форма е бесцелно, безпредметно, да не кажам залудно...

Kako sakate da imame silna drzava koa 9 od gornite 10 clena ja narekoa ciganska,banana I neznam sto.. .Drzavata e mnogu ubava medjutoa narodot e gnil.. I drzavata see saka I ceni kakva I da e I narodot e toj sto ja pravi silna ili slaba a posto pogolem Del see pick. I prodadeni toa e. Eve mene npr bi miss bilo zal da si ja navreduvam drzavata zatoa sto si go vredjam semejstvoto, domot predcite I idnite generacii.. .

Kako sakate da imame silna drzava koa 9 od gornite 10 clena ja narekoa ciganska,banana I neznam sto.. .Drzavata e mnogu ubava medjutoa narodot e gnil.. I drzavata see saka I ceni kakva I da e I narodot e toj sto ja pravi silna ili slaba a posto pogolem Del see pick. I prodadeni toa e. Eve mene npr bi miss bilo zal da si ja navreduvam drzavata zatoa sto si go vredjam semejstvoto, domot predcite I idnite generacii.. .

И што треба да правиме да ја фалиме државата што политичарите ја уништија? Не е народот гнил народот си е ок само лошо е тоа што премногу власт даваат на политичарите и за ништо не се бунат (исклучок администрацијата во општината,таму ако влезам уште еден пат ќе треба со калаш да одам и со закани да си завршам работа што може да се заврши за 2минути без да ме шетат 5-6 месеци минимум и на крајо да ми ги изгубат документите). Еве на пример бугарија, грција народот ги бира ама и народот ги трга политичарите од власт, кај нас од коа победат на избори ништо не ги интересира и само гледат да си наполнат џебовите што повеќе може,а народот само гледа и за жал дури и ракоплеска. Никогаш не треба да им се дава целосна власт на овие наши политичари затоа што тоа го злоупотребуваат.
Еве види колку е добра оваа наша држава на ниво на европа.
2. Кој народ? Еве може да кажам за штип дека многу голем број извадија бугарско држвјанство, лани имаше и флаери од некоја бугарска политичка партија не знам која беше за време на некој избори во бугарија...

Ти малце не ме разбра мене, хм?
Војска, гобално, никаде да нема. Поимот војна да биде поим од некогаш, некаде, во историјата.

А не ние да немаме војска. Денес мораме. Можеби, еден ден, некогаш, ќе ни се смеат.
Се надевам дека ќе ни се смеат.
Тоа ќе се случи само кога човекот ќе престане да постои за жал.

Абе ако не грабна 99% од државиве во светот салами че не напра не туку кажувајте арм марм, спец. единици нешто шо делат иначе за нигде сме

ете ни ги министерот крвта негова терористчка ,да му се врати се на неговите најмили што правеше во 2001
а ова што го прави сега со оружјето е се испланирано кога ке кренат они пак пушка на нас
Capture.PNG
најново е ова

а бе што се секирате за да имаме силна армија треба да имаме најмалку 20 милиони жители,а не 2 милиончиња затоа нека си проддаде оружја ионака се застарени и понатаму пак ќе купиме само прашање е време ;)

И што треба да правиме да ја фалиме државата што политичарите ја уништија? Не е народот гнил народот си е ок само лошо е тоа што премногу власт даваат на политичарите и за ништо не се бунат (исклучок администрацијата во општината,таму ако влезам уште еден пат ќе треба со калаш да одам и со закани да си завршам работа што може да се заврши за 2минути без да ме шетат 5-6 месеци минимум и на крајо да ми ги изгубат документите). Еве на пример бугарија, грција народот ги бира ама и народот ги трга политичарите од власт, кај нас од коа победат на избори ништо не ги интересира и само гледат да си наполнат џебовите што повеќе може,а народот само гледа и за жал дури и ракоплеска. Никогаш не треба да им се дава целосна власт на овие наши политичари затоа што тоа го злоупотребуваат.
Еве види колку е добра оваа наша држава на ниво на европа.
2. Кој народ? Еве може да кажам за штип дека многу голем број извадија бугарско држвјанство, лани имаше и флаери од некоја бугарска политичка партија не знам која беше за време на некој избори во бугарија...
Vlasta e nase ogledalo. Drzavata e narodot a politicarite see del od nas isto kako I fudbalerite I kosarkarite I neznam sto. Problem e sto nie nasata nesposobnost ja Opravduvame so politicarite. ..Pred 2 meseca sedam u edno drustvo u kafana I eden srboman pocna da pluka po drzavata, stana eden moj prijatel I go fati za vrat I go tresna od zemja I si prodolzi kako nisto da new bilo samo kazamuabet ako plukas po drzavata plukas po mene. .. I sea ne mi see verue sto naprai ama momentot ni ostanati vrezan-taka see saka drzava.

Одбрана - Прв македонски воен форум сподели линк.
Вчера

Спрема она што го пишува во текстот, АРМ дефинитивно ќе ја загуби својата „ударна тупаница„ од својот арсенал. Се продаваат БМ-21 Град, хаубиците од 105мм, 128мм, и 122мм, оклопни транспортери, ПВО опрема итн.

Со продавањето на БМ-21 Град и хаубиците од голем калибар, АРМ драстично ја осакатува моќта на артилеријата, една од најважните компоненти во армијата, а со оглед на нивната старост сигурно нема да е во можност да купи нивна адекватна замена.
Средства за армијата со сигурност во државата има, но волјата е онаа која недостига.
--- надополнето: 1 април 2013 во 22:09 ---
ете ни ги министерот крвта негова терористчка ,да му се врати се на неговите најмили што правеше во 2001
а ова што го прави сега со оружјето е се испланирано кога ке кренат они пак пушка на нас
Прегледај го приврзокот 61283
најново е ова
па има коментари дека тоа биле леопард 1 .... ако се тие стварно не ни се потребни

Abe koja sofisticirana oprema vojskata ide so iskinata uniforma. ...

Мое мислење дека ова е намерен потег да се ослаби армијата. И кога ќе го продадаме тоа на што ќе останеме на 30 тенка:facepalm: После продажбата на сухоите ова ќе биде втор најглуп потег. Инаку да имавме којзнае колку оружје да продаваме ама ние и така сме тенки со оружје ќе сме продавале. Со тие пари што ќе ги соберат нема да можат ни 2 асални тенка да купат, а да не правам муабет за С-400 системи итн , кој чинат 100 пати поскапо од парите што ќе ги добијат од продажба на старо оружје. А тоа оружје чим на Македонија не и чини на кој ќе го продава на Африканци? Па и во Африка имаат подобро вооружување од нашата армија. Инаку и да имаме најдобро оружје пак ќе ја изгубиме војната како во 2001, а оружјето ќе го чуваме по касарни. Џабе е темава сварно.

suhoite se vo makedonija samo treba da se napravi remont (REDOVEN SERVIS) ako skoro nekoj letal ke gi vidi vo hangarot od desna strana

Прегледај го приврзокот 61283
најново е ова

Не за џабе германците ги даваат бесплатно.Ѓавол ипол коштаат за одржување.Грците 300 им имаа купено и голем дел ги немаат извадено од касарни и немаат ни доволно муниција за сите.

Америка дели на сите страни Абрамси али после иди искористи ги за тренинг еднаш.Само за гориво трошоците државниот буџет ќе го банкротираат.Нашиве војници чизми немаат да им купат не па модерно оружје.

Сите пари идат за полицијата дека стоката треба да се држи мирна,војската е неважна зошто и така сите влади во околината работат за исти газди.

Државата не е убава....
Државата не е ни моето семејство,ни домот,не е ни моите ниви и станови......ништо од тоа не е државата.
Државата е власта,државата е нејзиното уредување,законите,границите,војската,полицијата итн.......тоа е државата.А ништо од тоа не и чини....
Затоа секој има целосно право да ја плука.

Државата не е убава....
Државата не е ни моето семејство,ни домот,не е ни моите ниви и станови......ништо од тоа не е државата.
Државата е власта,државата е нејзиното уредување,законите,границите,војската,полицијата итн.......тоа е државата.А ништо од тоа не и чини....
Затоа секој има целосно право да ја плука.
Da be a policajcite politicarite vojnicite slucajno od Jupiter da ne padnale tuka.....Mislis deka Izrael e jak zatoa sto ima sekogas dobra vlada I zakoni ili zatoa sto izraelcite see hrabri gordi pametni I pred see patrioti?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom