u carsija 22 evra gram a karatno ne znam kolku stiga do 25гледам расправавте нешто и за злато кај што како го ценат , да ми каже некој иста цена за грам е во сите златари или ?? ако не кажете кој знае кај даваат највеќе
ja odnesov tenka alka iskoci ama ne znam kolku karati bese 6.5 grama 10.000 e ne mi teknuva u koja zlatara beseгледам расправавте нешто и за злато кај што како го ценат , да ми каже некој иста цена за грам е во сите златари или ?? ако не кажете кој знае кај даваат највеќе
Ваљда за "стандардно" 14 каратно , проверувам и на интернет според берза 22.5 евраu carsija 22 evra gram a karatno ne znam kolku stiga do 25
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 22:58 ---
ja odnesov tenka alka iskoci ama ne znam kolku karati bese 6.5 grama 10.000 e ne mi teknuva u koja zlatara bese
pa tolku e brat 22-23 preku sila ali mislam deka e dobro spored mene so mislis ti ?Ваљда за "стандардно" 14 каратно , проверувам и на интернет според берза 22.5 евра
Feb 24, 2013 Scrap Gold Prices
24K (pure, .999+) $50.80/gram
18 Karat $38.10/gram
14 Karat $29.63/gram
Basis: $1580.00/Troy Ounce
ne 3000eu,30000eu ke zemesabe imam vakvi 300 moneti dali vredat kaj da gi smenam da ne mi stojat doma mi trebaat hitno pari???? pomosh CHEKAM ODGOVOR AKO MOZHE DA GI SMENAM KADE E SEGA DA NE BIDE POSO NESHO CHITAM ITALIANA (DAN E BIDE ITALIJA) AKO IMA VREDNOST DA ZEMAM OD TIE PARI 3000 EVRA PRIMER BI IDEL I DO ITALIJA
pojma nemas maliРеална цена
1200 до 1500 денари
80 $ хахах а за другите цени немам коментар едно е да гледаш во каталог друго е да знаеш што зборуваш , вредноста на оваа монета е околу 1500 денари односно вредноста е во среброто нумизматичка вредност може да има само ако е нова во најдобар калитет .
5-20% од каталог помали цени реални хахахах овие монети што се нудат односно ги има кај нас се 80% поевтини од каталошките цени . Ова со 2013 ти е добро демек има промена во цената во најновиот каталог , зошто нема повеќе 5 динара да се купи? мора да има некоја причина зошто би имало промена на цената .
40 para,kakvi mangiri kakvi bakraciНекое инфо за парава