Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Сигурно не јадиш доволно. Нема брз бавен метаболизам, мали се разликите во метаболизмот за да неможеш да качиш тежина или пак да неможеш да ослабиш. Пресметај си колку калории ти се потребни според дневните активности и оди + 500-700 ккал над нормалата па ќе видиме дали неможеш да се поправиш. Колку сакаш прави кардио ако пресметаш колку трошиш и со кардиото и со другите активности и да појачаш на исхраната гарантирано ќе крениш некое килце.
епа ај молимте кажи ми преку што да ги внесам 4500 калории дневно за да се здебелам 2 кила месечно според калкулаторов

епа ај молимте кажи ми преку што да ги внесам 4500 калории дневно за да се здебелам 2 кила месечно според калкулаторов
Да ти скратам маките малку. Еве ти "лесна храна" која не те заситува многу, се јаде за 1-2 мин. и плус ако додадеш и една лажица Несквик, ќе добиеш вкусен оброк кој ќе ти надополни 715 калории. Овој оброк ќе те чини 28 денари:

150гр. овесни снегулки + 330мл. млеко = 715 калории

И колку за споредба:

130гр Mutant Mass гејнер во кој има 525 калории, ќе те чини 72 ден. (доколку го купиш најголемото и најисплатливо пакување од 6.8кг)

Koj gejner mislite deka e podobar i zosto ? Biotech Hyper Mass 5000 ili Mutant Mass???? fala odnapred :D

Од кај ја доби таа бројка жити се?
Нешто си помешал баби и жаби...
За да добиеш пола кг мускул ти се потребни 3500 калории повеќе неделно се друго ќе ти иде во масти...

Ме мрзи да ти пресметувам колку калории ти се потребни али ако ти се потребни 4500 ккал еве ти храна со која ќе ги надокнадиш
Кикиритки , било кои семиња, мајонез кога веќе ти се потребни калории овие ти се најкалорични работи во сооднос на парите. Мавни 200 гр кикиритки денес то ти се 36 денари а тука имаш преку 1500ккал. Наутро 150гр овесни како што ти пишале погоре + млеко (3.2 не земај од нискомасното) или пак јогурт + ленено семе ете ти добар калориски оброк. Ти кажувам од искуство, имај само желба да јадиш не е тешко да ги внесиш 4500ккал. кај мене е секогаш проблемот кога треба да живеам на малку 1300-1500ккал и кога освен варен стек, варени јајца, туна со исцедено масло од неа и по малку салата не внесувам ништо друго.

Ќе ти се згади животот ако јадеш по 150гр овес со толку малку млеко :D
Погусти ги јадам. :D Незнам точно колку грама се овесните снегулки, но ставам 15 супени лажици (heaping).

Ме мрзи да ти пресметувам колку калории ти се потребни али ако ти се потребни 4500 ккал еве ти храна со која ќе ги надокнадиш
Кикиритки , било кои семиња, мајонез кога веќе ти се потребни калории овие ти се најкалорични работи во сооднос на парите. Мавни 200 гр кикиритки денес то ти се 36 денари а тука имаш преку 1500ккал. Наутро 150гр овесни како што ти пишале погоре + млеко (3.2 не земај од нискомасното) или пак јогурт + ленено семе ете ти добар калориски оброк. Ти кажувам од искуство, имај само желба да јадиш не е тешко да ги внесиш 4500ккал. кај мене е секогаш проблемот кога треба да живеам на малку 1300-1500ккал и кога освен варен стек, варени јајца, туна со исцедено масло од неа и по малку салата не внесувам ништо друго.
Мајонезот јади го после тренинг :))))))
Исто моеш и по една ракиена чашка зејтин пред главните оброци...

Мајонезот јади го после тренинг :))))))
Исто моеш и по една ракиена чашка зејтин пред главните оброци...
Абе ај ако си попаметен дај му совет преку што да внеси калории. Ти кажува дека му треба да внеси калории и да се поправи, кога е таков случај нема многу простор за да избира, бидејќи се знае колкави се финансиите кај нас. Кој има пари по 15 000 да дава месецо за исхрана? А на толку калории кои ги троши со стек, јајца, урда, туни и такви работи треба доста пари. За шегаџии сите не има и за сеир терање, ако јас му кажувам погрешно можи да му кажиш твое мислење и ако си толку паметен дај му совет.
А инаку по една ракиена чашка тестостерон да пиеш ако ти отишле годините џабе ти е...

Доколку би пиел по 2 дози веј дневно, освен една веднаш после тренинг, другата кога е најдобро да се пие? Пред или после тренинг?
Си пишува во упатството на секој протеин како и кога треба да се пие пошто не се сите протеини исти...

Доколку би пиел по 2 дози веј дневно, освен една веднаш после тренинг, другата кога е најдобро да се пие? Пред или после тренинг?
Бирај или веднаш по станување за да го прекинеш катаболизмот, или пред спиење ако немаш внесено некој протеински орбок за да обезедиш градивни елементи на мсукулите за време на сон

Од кај ја доби таа бројка жити се?
Нешто си помешал баби и жаби...
За да добиеш пола кг мускул ти се потребни 3500 калории повеќе неделно се друго ќе ти иде во масти...

ако си активен како може да ти иде во масти....а ова го викаат калкулаторите заокружив на 4500 некои викаат 4600 некои 4400.....
--- надополнето: 1 април 2013 во 01:57 ---

од овие работи само мајјонез и семиња не јадам другото секој ден го внесувам изгледа треба да зимам поголеми оброци

ако си активен како може да ти иде во масти....а ова го викаат калкулаторите заокружив на 4500 некои викаат 4600 некои 4400.....
--- надополнето: 1 април 2013 во 01:57 ---

од овие работи само мајјонез и семиња не јадам другото секој ден го внесувам изгледа треба да зимам поголеми оброци
Ок чим така викаш секој ден трошиш некаде по 2000 калории и трчаш 2 часа секој ден...

Ок чим така викаш секој ден трошиш некаде по 2000 калории и трчаш 2 часа секој ден...

2 часа трчање се 2000 калории ондак трошам 3500....искрено 2-2 ипол саати ми е тренинг плус 1 саат во теретана тоа ти е 3 саати интезивен тренинг ....другиот ден од денот сум на работа ..келнер 4-5 саати одење лево десно .....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom