Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Сигурно не јадиш доволно. Нема брз бавен метаболизам, мали се разликите во метаболизмот за да неможеш да качиш тежина или пак да неможеш да ослабиш. Пресметај си колку калории ти се потребни според дневните активности и оди + 500-700 ккал над нормалата па ќе видиме дали неможеш да се поправиш. Колку сакаш прави кардио ако пресметаш колку трошиш и со кардиото и со другите активности и да појачаш на исхраната гарантирано ќе крениш некое килце.
--- надополнето: 29 март 2013 во 12:45 ---

Не си ги давај парите за топачи не се толку ефективни колку што се фалени. Премногу пари за мал ефект, а ако не ја средиш исхраната нема да има никаков ефект. Имаш други работи кои помагаат во топење на масти али исхраната со било која од нив мора да ти е средена. Исфрли ги јаглехидратите, намали калориски внес под нормалниот -500, поголем дел од калориите да ти се од протеинска храна и нема промашај. Ако те интересира нешто повеќе за топачи или такви работи во пп.

Ни Стефан не составил толку глупости во едно мислење до сега.

Метаболизмот е релативна работа, се знае дека човек што е активен троши повеќе од што не е.
Плус стоењето е активност и трошиш калории, нешто што се вика NEAT и тоа додава 10 проценти во калориски отсуство внес.
И јаглехидратире не се проблем за активните луѓе, пробај да имаш тежок тренинг без нив ќе се осеќаш како желка во споредба со одредено количество јаглехидрати.
ТЕХ на протеините е 25-30 проценти, јаглехидрати 6-8 проценти, масти 0-3, така кога си на режимот 1000 калории од масти се полоши од 1000 калории јаглехидрати.
Секако и комбинирање на интервалот тренинг е подобро од обичното кардио, заради адаптација на телото :-)

i sega znaj nekoj kaj da najdam lipo 6 i so pari e ? :D

ova ne tie protein. ova e gejner! :D
--- надополнето: 29 март 2013 во 00:10 ---

znaci ovoj protein go nema vo get ready veke dolgo vreme!!! daj kazi nekoj sto go ima :D i zasto ovoj all whey bi bil podobar od 100% whey professional?
Од лично искуство до сега сум ги користел двата и искрено да ти кажам што и да сум користел од сајтек или како и да се вика врска нема....http://www.napumpajse.com/shop/proteini/prostar-whey-2-3kg.aspx ова ти е добар избор а најдобар http://www.napumpajse.com/shop/proteini/isoflex-23-kg.aspx...Сега освен ако си спремен да платиш повеќе би ти препорачал Голд Стандард од Оптимум нутришн или пак Исо-100 кој ти е најчист протеин...Ја кога би одбирал од сите овие би го избрал ИСОФЛЕКС...

Ни Стефан не составил толку глупости во едно мислење до сега.
Абе не сакам да се расправам. Можи да си поискусен во оваа работа. Бавен и брз метаболизам Али ај ти дај ми пример за човек кој јади повеќе од тоа што троши и е слаб или пак некој кој јади помалку од тоа што троши и е дебел? Проста е математиката помалку внесуваш повеќе трошиш. На мене делува вака кога планирам да се чистам и да топам намалувам јх на минимум, ги внесувам до пладне најкасно и внесувам многу малку чисто колку за нормално работење на мозокот, покачувам на протеиниски внес. А тоа дека неможи да се поправи ако прави кардио да не спомнувам имиња но имам другар кој се занимава со атлетика и кој имаше мака со качување на тежина се додека не си пресмета и не почна да јади повеќе од тоа што троши па ене го сега од 68 на 76 за два и пол месеци. А за топачи можи да бидите кој сакате тука експерти али ги испробав и нека не си ги дава парите човекот за нив. Ги пиев овие http://www.supplementsplus.com.au/industries-global-poison-capsules-p-1298.html (беше најфалениот топач надвор од земјава во тој момент кога го зедов пред година и пол и многу поскап од суплементите кои се кај нас), Red Zone i Grenade. По погрешно давање на пари немааааааа.
Единствено нешта што делуваат Кленбутерол,ефедрин, салбутамол, Т3(ако најдите од каде да го земите во мк)
Нормалниот внес- погрешно сум се изразил го пишував во брзање мислев на калориски внес за одржување Maintenance

Да не барам околу метаболизмот од англиски еве нешто на македонски http://www.napumpajse.com/novosti.aspx?n=242 --- надополнето: 29 март 2013 во 18:22 ---

Прв фаул. - Хемија
Втор фаул - Не знаеш кои се ефектите на протеинче/креатинче
Трет фаул - Не си запознаен со дневните потреби од протеин и врска немаш дека сите моеш да ги задоволиш со исхрана

Џабе ќе ги фрлиш парите шо сам викаш дека ги “немаш“ и си краток со буџет.
Немаш ефект да имаш доволно, ќе се каеш.
Значи убаво си кажа дечкото вежба 6 месеци и не знае баш многу а вие место да се докажувате дека сте професионалци што и не верувам дека е така поубаво објаснете му што е целата поента на земањето креатин и протеин отколку да ги набројувате неговите грешки....

Абе не сакам да се расправам. Можи да си поискусен во оваа работа. Бавен и брз метаболизам Али ај ти дај ми пример за човек кој јади повеќе од тоа што троши и е слаб или пак некој кој јади помалку од тоа што троши и е дебел? Проста е математиката помалку внесуваш повеќе трошиш. На мене делува вака кога планирам да се чистам и да топам намалувам јх на минимум, ги внесувам до пладне најкасно и внесувам многу малку чисто колку за нормално работење на мозокот, покачувам на протеиниски внес. А тоа дека неможи да се поправи ако прави кардио да не спомнувам имиња но имам другар кој се занимава со атлетика и кој имаше мака со качување на тежина се додека не си пресмета и не почна да јади повеќе од тоа што троши па ене го сега од 68 на 76 за два и пол месеци. А за топачи можи да бидите кој сакате тука експерти али ги испробав и нека не си ги дава парите човекот за нив. Ги пиев овие http://www.supplementsplus.com.au/industries-global-poison-capsules-p-1298.html (беше најфалениот топач надвор од земјава во тој момент кога го зедов пред година и пол и многу поскап од суплементите кои се кај нас), Red Zone i Grenade. По погрешно давање на пари немааааааа.
Единствено нешта што делуваат Кленбутерол,ефедрин, салбутамол, Т3(ако најдите од каде да го земите во мк)
Нормалниот внес- погрешно сум се изразил го пишував во брзање мислев на калориски внес за одржување Maintenance

Да не барам околу метаболизмот од англиски еве нешто на македонски http://www.napumpajse.com/novosti.aspx?n=242 --- надополнето: 29 март 2013 во 18:22 ---

Дури и наликуваш на него. А те пипнат и ти кажат дека грешиш, се вооружаш со линкчиња од статии пишани низ интернетов и напаѓаш по секој што има спротивно мислење од твоето.

Краток и јасен контра-аргумент: тоа што незнаеш - не го прави.

Дури и наликуваш на него. А те пипнат и ти кажат дека грешиш, се вооружаш со линкчиња од статии пишани низ интернетов и напаѓаш по секој што има спротивно мислење од твоето.

Краток и јасен контра-аргумент: тоа што незнаеш - не го прави.
Ако не ме познаваш не ме споредувај со било кого.Линкот ти го поставив чисто како пример, инаку јас си гледам по мене или по луѓе кои ги познавам и кои се стварно влезени во овој спорт, ти кажав што имам пробано и не ми дало ефект ако сака да ме послуша некој ОК ако не нека си го купи ако има вишок на пари и слободно нека го пие, ако навистина грешам може да ме корегираш али споредби немора да правиш понатаму бабини деветини не ме интересираат и споредби кој, што и како. Тука гледам сите се учени и експерти али на прсти се бројат тие кои стварно се разбираат и направиле нешто. И ме интересира дали смее да се отвори тема или повторно ќе ми ја избришиш како порано ко ја направив за Deca Durabolin. Сите сме свесни и знаеме од што се расти и што има стварно ефект. Дајте да отвориме една тема каде што ќе се објаснат подетално и “стероидите“

Го има ли некој пиено Horse Power од Ултимејт да пише збор-два како е задоволен.... се мислам дали да го земам или подобра варијанта би ми било 5г AAKG + 4 таблети (2 дози) од ова http://www.gigasnutrition.com/images/ThermoSpeedExtreme120-OlimpTab.jpg

Ако не ме познаваш не ме споредувај со било кого.Линкот ти го поставив чисто како пример, инаку јас си гледам по мене или по луѓе кои ги познавам и кои се стварно влезени во овој спорт, ти кажав што имам пробано и не ми дало ефект ако сака да ме послуша некој ОК ако не нека си го купи ако има вишок на пари и слободно нека го пие, ако навистина грешам може да ме корегираш али споредби немора да правиш понатаму бабини деветини не ме интересираат и споредби кој, што и како. Тука гледам сите се учени и експерти али на прсти се бројат тие кои стварно се разбираат и направиле нешто. И ме интересира дали смее да се отвори тема или повторно ќе ми ја избришиш како порано ко ја направив за Deca Durabolin. Сите сме свесни и знаеме од што се расти и што има стварно ефект. Дајте да отвориме една тема каде што ќе се објаснат подетално и “стероидите“

Јас немам ништо против тема на која ќе се твори употребата на лекови во спортов.

Но, освен Бобан никој друг нема соодветно познавање од тој дел; па затоа не би дозволил никој да си „отиде“ оштетен, и утре низ муабет да каже дека советот кој него му предизвикал хормонално нарушување го прочитал на Кајгана.

Додека сум поставен како модератор на овој подфорум, тоа ќе биде едно од стрикните (не)пишани правила.

Не гледам зијан, доколку се одлучите на таков чекор, да се консултирате со лице кое е компетентно и има дозвола да дели такви совети, а не да барате по форуми каде секој може да пише се и сешто.

Јас немам ништо против тема на која ќе се твори употребата на лекови во спортов.

Но, освен Бобан никој друг нема соодветно познавање од тој дел; па затоа не би дозволил никој да си „отиде“ оштетен, и утре низ муабет да каже дека советот кој него му предизвикал хормонално нарушување го прочитал на Кајгана.

Додека сум поставен како модератор на овој подфорум, тоа ќе биде едно од стрикните (не)пишани правила.

Не гледам зијан, доколку се одлучите на таков чекор, да се консултирате со лице кое е компетентно и има дозвола да дели такви совети, а не да барате по форуми каде секој може да пише се и сешто.
Тука е и господинот Ѓороски, знам дека е најдобро упатен во дел, јас читам моментално од книги за биохемија и медицина и чисто низ муабети со луѓе кои ги користат подолго време но сум заинтересиран да научам нешто повеќе пред да почнам да земам лично, затоа и прашувам дали може да се отвори таква тема. Секако дека ако земам ќе се консултирам со лице кој е подобро запознаен со овие работи од мене но прво добро е да се едуцира секој што може да постигне и што може да загуби со нив бидејќи моментално најдобар другар мој зема метан кој го зеде од некој си самопрогласен стручњак кој никој не го познава и според мене за прва шема не е добро да оди до 6 апчиња на ден.

Доколку би пиел по 2 дози веј дневно, освен една веднаш после тренинг, другата кога е најдобро да се пие? Пред или после тренинг?

Занима ме,колку дози се пие mutant mass гејнер дневно , колку грама во доза
и дали е ефикасен?

Се зависи колку калории внесуваш и колку трошиш.
Гејнерот не е магичен и ако другите варијабли не се оптимизирани како исхрана(250-600 калории секој ден) 2 грама протеин на секој кг,интензитетот на програмата ако не ти е оптимизиран и ако не спиеш 8 часа секој ден.

Знам ја тој,него ти кажи ако знаеш колку пати и колку грама се пие во доза,т.е. дневно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom