- Член од
- 28 јануари 2010
- Мислења
- 1.595
- Поени од реакции
- 1.138
Одлично,ако се согласивме за убавото и имаме исто искуство,да погледнеме во неубавото.Точно!
Јас се залагам секој да си ја гледа "бојата" што нему му е убава, и да не ги суди, казнува и ограничува оние кои сакаат друга "боја". Затоа зборот на Гревот е ограничувањето.
Оние што имаат конфликт со мене, се оние кои не се согласуваат со ова.
Иако медаљонот е од исти материјал тој има две страни,како што и земјата има ден и ноќ и месечината своја светла и темна страна.
Загледај се во боја која ти боде очи,ти ствара револт,ти доаѓа да ја искинеш,да ја направиш парче и да ја снема од пред твоето лице.
Ќе се бориш против нејзе,ако треба цел живот и истото ќе го пренесеш и на идната генерација кој истата боја ќе ја сметаат за грда.
Ако предходно имавме заедничко искуство за тоа што е убаво,без притоа да наметнуваме од нашите бои,сега имаме спротивност,да се загледаш во бојата која ти прави револт и сакаш да ја искунеш,но токму таа боја на некому му била убава.Добиваш непријател.
Дали можеби е ова со болдираното проблемот.
Не може сите да гледаат во убавото,некој сака да гледа во грдото.Јас се залагам секој да си ја гледа "бојата" што нему му е убава
И може токму тој како тебе да се залага сите други да си го гледаат своето грдо.
Каде е проблемот?