Windows Phone 8 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Па за кој ѓавол има дуал кор и квад кор процесори ако нема мултитаскинг?

8 Програми си седат во позадина уклучени цело време. Ако отвориш 9та програма 1вата ќе ти се исклучи.

Скајп воип програми, емаил, и такви глупости си работат цело време.

8 Програми си седат во позадина уклучени цело време. Ако отвориш 9та програма 1вата ќе ти се исклучи.

Скајп воип програми, емаил, и такви глупости си работат цело време.

Епа токму затоа си треба таск менаџер, неколку програми во позадина ми го јадат рамот а јас не можам да ги исклучам. Од мене минус за овој недостаток.

Епа токму затоа си треба таск менаџер, неколку програми во позадина ми го јадат рамот а јас не можам да ги исклучам. Од мене минус за овој недостаток.

Ти имаш windows phone?

Кога сакаш да ја исклучиш програмата не кликај на home button, туку на стрелката за back што е. (така целосно го тргаш од процеси, на home button останува да работи)

И оди во settings - applications - Background tasks

Види тука што ти седи цело време во позадина, ислучиги засекогаш

Да прашам уште нешто. Кој рингтон да го поставам, затоа што кога ми ѕвонуваат од намалено се накачува тонот и потоа пак се намалува.. треба да го поставам да е само ringtone или ringtone + vibrations?

Се надевам си задоволен од windows phone

Генерално земено задоволен сум.
Искрено очекував поголема контрола врз ОС-от и тоа ми е најголема замерка до сега.
Го имам десетина дена и до сега сецнал само еднаш( при отворање на FB апликацијата), останатото време е сосема smooth.
Батеријата можела да биде малку поиздржлива, ама не е до толку лоша колку што ја кудат по форуми.
Камерата и навигацијата сеуште не се пробани во реални ситуации, ќе се воздржам од коментар.
Во однос на апликациите во Widows Store-от, мислам дека треба да се почека уште некое време за да се достигне иОС/Андроид, сеуште се чувствува оскудност за некој специјализиран софтвер.

Од мене иницијална оценка 8/10

Генерално земено задоволен сум.
Искрено очекував поголема контрола врз ОС-от и тоа ми е најголема замерка до сега.
Го имам десетина дена и до сега сецнал само еднаш( при отворање на FB апликацијата), останатото време е сосема smooth.
Батеријата можела да биде малку поиздржлива, ама не е до толку лоша колку што ја кудат по форуми.
Камерата и навигацијата сеуште не се пробани во реални ситуации, ќе се воздржам од коментар.
Во однос на апликациите во Widows Store-от, мислам дека треба да се почека уште некое време за да се достигне иОС/Андроид, сеуште се чувствува оскудност за некој специјализиран софтвер.

Од мене иницијална оценка 8/10
Ја имам HTC 8S и одлично ме служи батеријата, како што читам низ форумов HTC најслаба точка им била батеријата, но кај мене одлично држи.. 20+ часа со активно висење на телефонот :)

Се што знаеш за андроид, заборави го. Нема врска тоа што ти зазема РАМ. Кога му треба РАМ, самиот ОС менаџира (исклучува тоа што не се користи).

За Фејсбук, тоа е до ФБ апликацијата, не е до ОСот.

А за да исклучиш апп, на првиот скрин од апп-от стисни Back (ако веќе толку сакаш целосно да исклучвиш рачно).

Abe drugari dobar e HTC Windows phone 8S ?
Kako se pokazuva,ima li bagovi ?

Sakam da go zemam na post pejd vo t-mobile,pa da ne se najdam vo nebrano posle,daj pisete ako ne vi e maka

Abe drugari dobar e HTC Windows phone 8S ?
Kako se pokazuva,ima li bagovi ?

Sakam da go zemam na post pejd vo t-mobile,pa da ne se najdam vo nebrano posle,daj pisete ako ne vi e maka
Јас користам 8С и можам да ти кажам телефонот е бомба! Одлично се покажува, батеријата му е многу издржлива, багови до сега немам приметено (го користам скоро 1 месец) и тоа е :D WP8 и си гледаш раат :D

Да не има заинтересиран за HTC 8S нов, неотпакован од Тмобиле za 12500?

Како се покажува апликацијата за гледање на YouTube клипови?

Како се покажува апликацијата за гледање на YouTube клипови?

Официјалната јутуб е катастрофа, само линк до m.youtube.com јас ја користам metrotube. Феноменална е, дефинитивно најдобра на маркетот

http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/metrotube/8d93224f-2808-e011-9264-00237de2db9e

Сега гледам ја ставиле 0,99$, jас ја имам уште од времето кога беше фрее. А да би ја немал и тоа како би дал 40 денари за да ја имам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom