Скара во природа

P

PewDiePie

Гостин
Нема поубаво.

Само месото да е ДОБРО испечено,и тоа е тоа. :)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Веќе е казниво да се прави скара во природа. :D

Член од
16 јануари 2012
Мислења
11
Поени од реакции
2
најнездpаво али највкусно ја мислам

Член од
15 јануари 2012
Мислења
69
Поени од реакции
8
Kako se sprema oktopod na Slavonski nacin?

Se zemaat nekolku kila razno meso, spremeno za skara, i se redi za pecenje. Se otvaraat sisinja pivo i sok.

Se zema eden oktopod se sece i se frla sto podaleku od masata i skarata, za kucinjata i muvite da ne zafrkavaat dodeka se jade mesoto od skara.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
напрајте си сами финска печка за скара во природа:)доколку отидите неопремени

ова беше за надвор, двор, природа
но за оние кои немаат сопствен двор - а сакаат скаричка на ќумур на брзинка еве им едно брзо решение

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Скара во природа........ рај за душа :)

Член од
20 јануари 2013
Мислења
1.591
Поени од реакции
3.608
Се става скаричето во кола ... столчињата , масата се товараат. Одам ги собирам другарите. Влегуваме во месарница ... зимаме ќебапчиња , плескавици , стекови , ражничиња , вешалици. Одиме и до пазар. Патлиџанчиња , краставичиња. Успат едно гајбиче пиво. Стасуваме на Велешко Езеро. Се паркираме на прва плажа и се истовараме. Удараме по едно пиво со браќата за загревање и влегуваме у езерото да се изладиме. Испаѓаме. Правиме салатиче и почнуваме да мезиме. Мезиме шо мезиме време е за скарава. Ја палиме скарава и почнуваме да ја пафтаме. Цела прва плажа димници. Фаќаме месово го ставаме на скарава и кога ќе направи ''чшшшшшш'' срцево на место ти иде. Уз правење скара нормално пак удараш по некое пиво. Се чадиш од димот смрдиш корнеш , ама ако - убаво ти е. И конечно скарата е готова. Се поставува масата. Лепчињата се потпечени од скатата. Од колата пука музика , а ти јадеш скара , пиеш пиво , салатиче , кромидче мх мх мх мх. После ручекот зимаш столчињата ,влегуваш во вода и си седнуваш. Нормално притоа маваш пиво. И го гледаш времето полека пополека се стемнува. Зимаш масата , столчињата , скарата ги буташ у кола. Се враќате дома. Сите сте среќни. Шемава е закон. Ја утепавме од правење минатата година. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom