Избор на половен автомобил

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
valvoline, (или кој друг има мислење) - што им беше мааната на А4 8E 1.9 ТДИ 131 КС (и на конкретниов модел од сликата - освен што е караван)?

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/980323-Audi-A4-1-9-tdi-131-6--03-
Грешно ти е прашањето поставено.Каква мана може да има колата,не дупи јајца и ти.Прво и основно ако има мана од фабрика ќе ја вратат,како што правеа со Тојота Корола,и Јарисот во САД,поради тоа што нагло забрзувале и не се контролирала колата т.е гаста им заглавувала.Што мана има,јас ќе ти кажам предните амортизери пукаат оти тежок е моторот мора ли да е точно,и мора ли ако на една Ауда ако се направило тоа,и на сите е?.На сите коли е различно,не се расипува на секоја кола ист дел.И што,ќе ти каже нешто,се погодило 5 коли од 5555,и не чинеле.И што,ако ти се бендисува,ако е добра сочувана,и цената ако е добра,нема ли да ја купиш?

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
valvoline, (или кој друг има мислење) - што им беше мааната на А4 8E 1.9 ТДИ 131 КС (и на конкретниов модел од сликата - освен што е караван)?

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/980323-Audi-A4-1-9-tdi-131-6--03-
Stradaat samo bregastite,i ako si epten baksuz i turboto.Tuk tamu nekoj pat crknue i ventilceto za regulacija na turboto (30-40e nov)i luftmaserot-MAF(50tina evra nov) ,kako i kaj site vozila sto imaat ovakvi. Drugo nisto ne se rasipuva. Imaat ponov i mnogu podobar i poizdržliv tip na prednica nego postarite a4. U glavnom ako nacekas dobar zimaj. Epten kef mi pravat ovie na izgled,ama skapički se,eftinko samo karavan ima inace sedanite od ovoj model se ogin skapi i na zapad i kaj nas.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Грешно ти е прашањето поставено.Каква мана може да има колата,не дупи јајца и ти.Прво и основно ако има мана од фабрика ќе ја вратат,како што правеа со Тојота Корола,и Јарисот во САД,поради тоа што нагло забрзувале и не се контролирала колата т.е гаста им заглавувала.Што мана има,јас ќе ти кажам предните амортизери пукаат оти тежок е моторот мора ли да е точно,и мора ли ако на една Ауда ако се направило тоа,и на сите е?.На сите коли е различно,не се расипува на секоја кола ист дел.И што,ќе ти каже нешто,се погодило 5 коли од 5555,и не чинеле.И што,ако ти се бендисува,ако е добра сочувана,и цената ако е добра,нема ли да ја купиш?
Де, бре, Круз, да не си ти продавачот на колава :D Прашувам за маани оти добрите страни веќе ги знам, се имам и возено во такво Ауди (додуша немам возено). Како и да е, не купувам сигурно во скоро време, само гледам и прибирам информации. Можеби за неколку месеци. Инаку, ми фати око заради релативно ниската цена.
--- надополнето: 26 март 2013 во 21:02 ---
Stradaat samo bregastite,i ako si epten baksuz i turboto.Tuk tamu nekoj pat crknue i ventilceto za regulacija na turboto (30-40e nov)i luftmaserot-MAF(50tina evra nov) ,kako i kaj site vozila sto imaat ovakvi. Drugo nisto ne se rasipuva. Imaat ponov i mnogu podobar i poizdržliv tip na prednica nego postarite a4. U glavnom ako nacekas dobar zimaj. Epten kef mi pravat ovie na izgled,ama skapički se,eftinko samo karavan ima inace sedanite od ovoj model se ogin skapi i na zapad i kaj nas.
Баш се мислам околу тоа, да направам (потенцијално) еден разумен компромис и наместо седан да гледам караван. Фала за одговорот.

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
Де, бре, Круз, да не си ти продавачот на колава :D Прашувам за маани оти добрите страни веќе ги знам, се имам и возено во такво Ауди (додуша немам возено). Како и да е, не купувам сигурно во скоро време, само гледам и прибирам информации. Можеби за неколку месеци. Инаку, ми фати око заради релативно ниската цена.
--- надополнето: 26 март 2013 во 21:02 ---
Баш се мислам околу тоа, да направам (потенцијално) еден разумен компромис и наместо седан да гледам караван. Фала за одговорот.
Не не,таман работа.Чекај,ти беше оној со Пасатот?

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Не не,таман работа.Чекај,ти беше оној со Пасатот?
Да, ама пасатот е фамилијарен, а новава кола би била лично моја - на скромни 32-33 години би требало да размислувам да се осамостојам од моите :icon_lol:

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
Да, ама пасатот е фамилијарен, а новава кола би била лично моја - на скромни 32-33 години би требало да размислувам да се осамостојам од моите :icon_lol:
Почекај уште малку па ти.Ехее,од кого пример ќе си земам за во будучноста

Член од
28 март 2013
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ве молам дадете ваше мислење за Renault Megan 1.5 dci од 2003 - 2005.
Заинтересиран сум за купување па би сакал да видам ваше мислење.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Ве молам дадете ваше мислење за Renault Megan 1.5 dci од 2003 - 2005.
Заинтересиран сум за купување па би сакал да видам ваше мислење.
Samite motori se odlični,ama strašno crknuvaat delovite od ubrizgavanjeto: diznite i CR pumpata. Naftata sto se toči kaj nas mamata im ja rasplakuva. Izgor skapo za održuvanje. Imaat i nekoi glupi prednici,fala bogu sega ima kade da gi repariras delovite,inaku porano npr za da smenis dolna udarna spona kaj ovie treba cela viluska da menjas,a kosta 200+ evra,udarna spona ne se prodava i montira posebno. Idiotizam.Ova e samo primer za nekoi bezvezni raboti. Ne sum videl kola na koja e potesko da smenis sijalica na farovite. I majstor da si ke se ispotiš od nervoza dodeka ja smeniš. U glavnom ne se loši ama jas ne bi ti preporacal. Zatoa se eftini,održuvanjeto e užasno skapo i nekoi osnovni i banalni raboti koi na sekoja kola se ednostavni kaj ovie se strašno zakomplicirani.

Член од
21 мај 2009
Мислења
876
Поени од реакции
466
Француз ни под разно брат.Скапи за оддржување несигурни коли посебно од 2002 наваму со страшна лоша електроника.Дизајн да супер на изглед ама под хауба бррррррррррр....Поздрав

Член од
31 август 2012
Мислења
320
Поени од реакции
184
здр дали може да се провери некаден дали километражата на голф 4 е вракана назад или пак тоа не е можно бидејки некои ми рекоа дека тие сто ја вракаат си ја знаат работата и дека тоа не може да се провери потоа дека кога ке се отвори на компјутер си ја кажува моменталната километража било таа да е оригинална или вратена дека нема опција некаден да се најде оригиналната и до неа на пример да стое онаа моменталната или вратената

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
здр дали може да се провери некаден дали километражата на голф 4 е вракана назад или пак тоа не е можно бидејки некои ми рекоа дека тие сто ја вракаат си ја знаат работата и дека тоа не може да се провери потоа дека кога ке се отвори на компјутер си ја кажува моменталната километража било таа да е оригинална или вратена дека нема опција некаден да се најде оригиналната и до неа на пример да стое онаа моменталната или вратената
Kaj 4kite ne moze da se proveri,kaj petkite mislam deka moze.
Ako e dizel so 120-180.000 garant e butana. Ako e dobra kolata ne se zamaraj,siguren sum skoro 100% deka golf4 dizel nema da najdes so originalni kilometri. Takvi so imaat realno do 200.000km na zapad se poskapi nego kaj nas. Na kratko znaci racunaj minimum 300.000km realni ,ako si baksuz moze i na nekoe so milion da nasedneš.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Tи реално се читаш вака пред да го прицниш дугмето за испраќање? Фабиа од 2007 споредуваш со Ауди А6 од 1997... и вујко ми ја споредуваше неговата Фиеста (2007 1.4 CDTi) со мерцедесот мој (240 D од 1977), ама изгледа уште 2 години ќе можи да ја споредува, пошо ја купи 12.000 евра (нова од салон), сега неможи 6.000 да ја продај. И идиме до моменто дека фрли 8000 евра за 6-7 години. Е то во мојо нормален свет е неизводливо. Незнам за во твојо, можно е да живејме во различни светови.
Спореди цена со ново од салон и половно да видиш кој повеќе изгубил.Поголемите коли побрзо и повеќе губат вредност.
Вујко ти инвестирал во нова кола 12к ама си обезбедил кола за следните 15-20 може и 30 госини и не му е важно колку изгубил,а по твојава математика колата излегува 14к,а викаш ја купил 12к.
Секој си го цени своето,ама сепак повеќе вреди од твојот мерцедес кој е репариран пред 2-3 години.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Спореди цена со ново од салон и половно да видиш кој повеќе изгубил.Поголемите коли побрзо и повеќе губат вредност.
Вујко ти инвестирал во нова кола 12к ама си обезбедил кола за следните 15-20 може и 30 госини и не му е важно колку изгубил,а по твојава математика колата излегува 14к,а викаш ја купил 12к.
Секој си го цени своето,ама сепак повеќе вреди од твојот мерцедес кој е репариран пред 2-3 години.
На вујкоми колата сега има 100.000 км и има многу повеќе рѓа од мерцот... Уште 5 години е прашање дали ќе издржи шасијата без репарација, за 15 би завршила в отпад. 30 ни на сон...

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Kajgana Shop

На врв Bottom