Зошто модерната жена се плаши од брак?

• Креатор на темата Креатор на темата etoile
  • Време на започнување Време на започнување
Да, затоа многу пати, многу пред ти да дојдеш и да ме прашуваш исти прашања, дискутиравме за дефиницијата на модерна жена.
Модерно, само по себе, значи ново, и значи тренд, а не она што се случувало и пред 1000 години.
Според тоа, ново и тренд во овој свет е жените да бидат на професионален план на исто ниво со мажите.
Затоа е тоа модерно.

Жена што чува деца и седи дома, не е нешто ново.

Под модерна жена не подразбираме дали купила нова колекција на Версаче, туку го дискутираме нејзиниот карактер и нејзината општествена активност.

Добро, различни ни се мислењата.

Е сега да те прашам нешто за болдот. Каков е модерниот маж? Пошто пред 1000 години он бил главниот снабдител во семејството, сега модерен маж е оној кој уствари ја остава жената да си има кариера, а он дома готви/плете/пегла/гледа деца?

Faktorot vreme e gospodar na nasite sudbini.Raboti 24 casa i ne mu e gajle dali nekoja e moderna zena ili karijerista.Ima mnogu zeni na 40 + godini bile na vremeto ledeni kralici sega edinstvena sansa da se omazat e da si kupat maz od Albanija.Mazite go imaat istiot problem poradi mnogu moderni zeni. Inaku zborot moderno e mnogu manipulativen.Sekoj si go tolkuva kako sto mu odgovarat.

Добро, различни ни се мислењата.

Е сега да те прашам нешто за болдот. Каков е модерниот маж? Пошто пред 1000 години он бил главниот снабдител во семејството, сега модерен маж е оној кој уствари ја остава жената да си има кариера, а он дома готви/плете/пегла/гледа деца?

Добро, толку те мрзеше да прочиташ бар 10 страни од темава?
Не, (за мене) модерниот маж има кариера, исто како жената, разликата меѓу модерниот и традиционалниот маж е во нивното сфаќање за улогата на жената во семејството и општеството.

Модерната жена се плаши од брак?Мажот од тоа бега ко ѓавол од крст веќе 100000000000000 години али ретки се тие што се спасиле :icon_lol:

Модерната жена се плаши од брак?Мажот од тоа бега ко ѓавол од крст веќе 100000000000000 години али ретки се тие што се спасиле :icon_lol:

Е да бе, традиционалниот маж, кој ќе го пере и пегла?
Тој нема способност за такви работи, а колку што е познато, не знае ниту сарма да витка :D

Е да бе, традиционалниот маж, кој ќе го пере и пегла?
Тој нема способност за такви работи, а колку што е познато, не знае ниту сарма да витка :D

За перење и пеглање е лесно,а ако мајка и не ја научила да витка сарма тогаш ќе иде кај свекрвата на казнена сесија :pipi:

За перење и пеглање е лесно,а ако мајка и не ја научила да витка сарма тогаш ќе иде кај свекрвата на казнена сесија :pipi:
Чекај, чекај, зборуваме за старите ергени.
Оној што се спасил од женачка.

Шо ќе праи тој без пеглање и перење, а нема кој да му свитка сарма?

ти сега ептен ги направи мажите неспособни. (n)
биди фер и кажи нешто пореално, вака се добива впечаток дека само инат тераш

Чекај, чекај, зборуваме за старите ергени.
Оној што се спасил од женачка.

Шо ќе праи тој без пеглање и перење, а нема кој да му свитка сарма?
За пеглање ќе научи,ќе се пере у хемиско,ќе јаде сарма од конзерва.Коа веќе инсистираш да знаеш :D

ти сега ептен ги направи мажите неспособни. (n)
биди фер и кажи нешто пореално, вака се добива впечаток дека само инат тераш

Јок, јок, јок!!
Модерните мажи (значи вие сега, младичките) учите се. Вашите мајки најчесто ве учат се, не ве мазат како мајките на вашите татковци.
Затоа ми е многу жал кога ќе видам некој маж, што го бидува едноставно, со некоја караконџула што не знае ни своите гаќи да ги испере.

:)
--- надополнето: 26 март 2013 во 02:16 ---
За пеглање ќе научи,ќе се пере у хемиско,ќе јаде сарма од конзерва.Коа веќе инсистираш да знаеш :D
Пих, не е ништо како дома зготвено......

дефинитивно тераш инат :pos:

у реду, у реду, остај ме ти мене (малдиќ у средни години) да уживам во мојата лоша проценка:cool:

модерната се плаши исто колку и заостанатата ;) само што денес од дома не ја притискаат како порано да се „потроши пред да и` помине рокот на траење“ :)

Да си соберам некое лајкче од дежурните феминистки на форумот.

485646_607919812560192_135274220_n.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom