Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
во колку и на која тв ќе има снимка????

Утре во 8 вечер на Орбис....(преѓе кажа Славчо на вестите)...

Речи су сувишне... :D
После неколку сезони денес пак се осети ракометниот шмек во играта на Пелистер .
Борбена игра , многу голој и одбрана на ниво.
Ангелевски ја прероди играта на Пелистер во ова сезона , детето е машина за голој .(y)
Тосето е играч само за големи натпревари , типот се мотивира и прај чуда , одсекогаш игра со срце за Пелистер.:cuc:
Во добра насока е екипата и најмногу од се шо ме радва е то шо се работи со децата како никогаш порано . Со Кире на клупата , децата се во сигурни раце , барем за то не треба да се секираме .
Само СЕХА лигата можи да го живни клубот и да го врати таму кај шо му е местото и повторно да се уривата рекорди на посетеност како во бившата држава. :cool:

Мене Тосето многу ме изненади на ова утакмица ! Ако на претходните утакмици имав критики кон него сега беше најдобар, но таков е Тосето 1 утакмица брани 3 нигде го нема !
За Ангелевски уште ко дојде знаев за каков играч се работи, и кажав уште тогаш дека ќе биди ОГРОМНО засилување за Пелистер, најјак е во екипата, вреди колку сите заедно :D

Си мислев дека ќе изгубиме од Зомимак, ама ова утакмица не значеше ништо за двете екипи , па ги добивме :)
Уште од почеток си ги заредивме па до крај. Тосето ги отепа сигурно имаше околу 20 одбрани, кај нив Пецаковски беше најдобар со 8 гола единствен беше кој му парираше на Пелистер за да не се одлепи, Везенковски даде 3-4 гола, а Чантурија ептен слабо 0 гола а го изигра скоро цел меч, но заприметив дека не играат преку крила Зомимак, како да нема играч на крило, џабе Чантурија игра и напад и одбрана ко не добива топки за гол, се му оди преку Пецаковски и тој деснио бек мислам Милосављевиќ беше, па ПОГОЛЕМО ДРВО немам видено само 2 гола даде од 1241415215 удари на гол :D Па овај тотално е промашен играч, влаге везе нема...
Моментот беше кога Фарук трна на контра, даде гол и во трк се удри во голманот овај се врати наназад, се мана во мрежата и го падна голот назад :pos::pos::pos:
Фарук само за тепање е, го заприметвам на секоја утакмица влегва со расправии со некој од противничката екипа, сега со Зомимак беше со то нивното крило, пред то со Тинекс ко игравме со 6ката од кај нив, а уште ко играше Фарук во Битола знаеше да се скаса со некој од играчите на Пелистер !

Ќе допатуват денес ресенчани?

Изгледа тешко... Ем немат едно 3 сезони уназад дојдено, ем фудбало е вечер :D

37-25 еднаш да сум во можност да одам и ко за инает не ни го зедоја во екипата овај Ангелевски толку шо го фалевте :D мада рака насрце немаше потреба од постарите играчи.

Пискачо некни го слушав, "Абе да дојди некој ние со Ефто одма ќе му го остајме клубо, ама не иди никој, како будали трчаме ние душата ни излегва, ама ако дојди некој одма бегаме... "
Како прво: Кој е тој Пискачо ...
Како второ: На татко му е клубо шо ќе го остава ???
Како трето: Да го вратиш клубот е исто лесно колку шо е купвањето леб ... Одиш во општина и ги враќаш печатите и крај !!!
не треба УПРАВА ОДИСИ, туку УПРАВА ДОЈДИ СИ НА ТРИБИНА !!! и помалку глупирање по медиуми, нарочито Пискачо ...

Пискачо некни го слушав, "Абе да дојди некој ние со Ефто одма ќе му го остајме клубо, ама не иди никој, како будали трчаме ние душата ни излегва, ама ако дојди некој одма бегаме... "
Како прво: Кој е тој Пискачо ...
Како второ: На татко му е клубо шо ќе го остава ???
Како трето: Да го вратиш клубот е исто лесно колку шо е купвањето леб ... Одиш во општина и ги враќаш печатите и крај !!!
не треба УПРАВА ОДИСИ, туку УПРАВА ДОЈДИ СИ НА ТРИБИНА !!! и помалку глупирање по медиуми, нарочито Пискачо ...
Работата е шо не смеат да ги вратат печатите...:icon_lol:
Зошто тогаш Двојче ќе треба да фрла непланирани пари за уште еден клуб...(помалце за нив ќе има вака(за лапање).....
Вака пушти свои деца и нека крчка клубот....сите задоволни...
Со ситна пара ем ќе опстанва клубот,ем клучојте ќе бидат подалеку од општина....
Па уште ќе сме влегвале во СЕХА,ќе чекаме финале Вардар-Металург....:pos:
И ете нема да има македонско финале и сега ќе речат тие шо трчаат,абе мајтап праевме не влегваме...(се беше предизборно ветување)....:cenzura:
И вака се вртиме еве веќе 5 години со луѓето шо рекоа дека го презедоа клубот само за да го тргнат Спиро од функција...и ќе се тргнат....
И кој да дојди сега?на кој да му го остат клубот?
Дојде Циле,се напраја триста заврзлами,никогаш не кажаа шо навистина се случи....
Криво ми е само за децата и за останатите играчи кои најпојќе заслужуваат Пелистер да личи на нешто....

Битолчани вчера си избраја да гледат спорт на ТВ во наредните 4год...
Еве јас тврдам дека во наредните 4 год ништо нема да се смени од то шо беше до сега , ни СЕХА ни кур нема да има.
Ама сварно жалосно е за децата , тие нема да имат услови и ќе ги грејат клупите во металург или вардар.
Нека се ЕБАТ сите во газот со се УПРАВА и "БОРД НА ДИРЕКТОРИ" (ЛАЈНАРИ) !!!!

Битолчани вчера си избраја да гледат спорт на ТВ во наредните 4год...
Еве јас тврдам дека во наредните 4 год ништо нема да се смени од то шо беше до сега , ни СЕХА ни кур нема да има.
Ама сварно жалосно е за децата , тие нема да имат услови и ќе ги грејат клупите во металург или вардар.
Нека се ЕБАТ сите во газот со се УПРАВА и "БОРД НА ДИРЕКТОРИ" (ЛАЈНАРИ) !!!!
Извини а за кој требаше да гласаме за да напрат ?

Извини а за кој требаше да гласаме за да напрат ?
Неможам јас да сугерирам за кој да гласаш брат то е твое право , ама според то шо го понуди досега ова гарнитура за спортот можиш да претпоставиш во која насока ќе оди спортот во наредниот период .

Неможам јас да сугерирам за кој да гласаш брат то е твое право , ама според то шо го понуди досега ова гарнитура за спортот можиш да претпоставиш во која насока ќе оди спортот во наредниот период .
очекуваш професионален спорт - спремен си да издвоиш бар 100тина евра за карти по сезона ?

Se ke si bidi po staro ;) ne e bitno da se sugerira koj za kogo da glasa!Upravata pak ke si bidi uprava namesto na tribina,tie manekenite ke si idat samo na derbi,ostanatite najverni ljubiteli na Rk Pelister ke idat nekolku dusi sekoja utakmica i taka....rezime???napredok nema da ima!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom