LCD телевизори

• Креатор на темата Креатор на темата VINO
  • Време на започнување Време на започнување
Aj nekoj predlog za tv ama od ponudata na Amc...cenata dokaj 25 000

Братучед мој сака да земе ТВ. Го занима следниов, и го интересира дали може на интернет(јас мислам може) да се поврзе, и што може да прави со Интернетот. Што ќе се користи со истиот.

Братучед мој сака да земе ТВ. Го занима следниов, и го интересира дали може на интернет(јас мислам може) да се поврзе, и што може да прави со Интернетот. Што ќе се користи со истиот.

Не може да се поврзе на интернет не е смарт тв а и плус најефтиниот смарт тв тие е од 30 000+,а овој кој знае што чудо е не пишува ни модел ни ништо.А ако е смарт тв со него можеш да се уклучиш на FaceBook,Youtube,Twitter има некој кул апликации HBO GO,red bull tv,Deezer многу други работи исто имаш и игри на тв можеш и joystick да уклучиш ама сеуште нема игри за него...има многу работи

Имам LG 32LS 570s .. е сеа имам проблем со превод на филм од УСБ.

Значи спрско-хрватски преводи ги прикажува без проблем,но македонски превод ми го прикажува како хиероглифи..
Истиот филм и превод го пуштам преку Бс плеер на пц, го прикажува како што треба.

Незнам што кур му е, пред тоа имав гледано 5-6 филма на тв, арен си беше мак. преводот.

Значи спрско-хрватски преводи ги прикажува без проблем,но македонски превод ми го прикажува како хиероглифи..
Истиот филм и превод го пуштам преку Бс плеер на пц, го прикажува како што треба.

Незнам што кур му е, пред тоа имав гледано 5-6 филма на тв, арен си беше мак. преводот.
Отвори мени кога ке го пуштит филмот(каде може да се синхронизира титлот, да се подесува нагоре надоле...), кај мене е на црвено копче тоа, не знам точно на кое копче е на поновите модели и избери cyrilic од таму, за српски и хрватски бирај latin2 за да ти ги прикажува буквите ч,ш,џ...

Јас имам LG 620s,сигурно исто е одиш settings па одиш на set video play тау ке видиш set code page ке ти биде наместено на default,ке го промениш на Cyrilic а ако е српско-хрватски на латина на LATIN 2
--- надополнето: 25 март 2013 во 01:10 ---
Зошто Philips срање марка повеќе ке ти биде на сервис отколку дома,точно дека имат најдобар дизајн но подобро оди на LG,SAMSUNG,PANASONIC,SONY,со колкав буџет располагаш,еве предлог од мене http://amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=34332&i=23&l=MK&q=&SupplierArticleID=&Action= http://amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=33862&i=23&l=MK&q=&SupplierArticleID=&Action=
http://amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=35589&i=23&l=MK&q=&SupplierArticleID=40RL938G&Action=

На еден форум прочитав дека најдобра слика за гледање на СД сигнал оди по овој редослед на телевизори:
1.HD ready plasma
2.Full HD plasma
3.Full HD LCD
Дали е точно ова, и тие што имаат ЛЕД телевизори, каква е сликата на телевизорите со СД сигнал?

Мислам дека е точно, корисник сум на hd ready плазма и потврдувам дека сликата на сд(кабелска) е одлична за разлика од еден фул хд лцд панасоник виера на еден пријател каде што изгледа како да гледаш некој лош dvdscr филм. За лед не знам.

Точно дека СД сигнал на full hd led tv не е добра,но за 1-2 година речиси сите ке бидат со hd сигнал,на кабелската веке имам 5-6 програми со hd сликата е одлична,ако зимаш нов телевизор земи си full hd led и не се замарај,плус тоа има голем број на телевизор со вграден тунер за сателитска земаш само чинија и цепаш.

На еден форум прочитав дека најдобра слика за гледање на СД сигнал оди по овој редослед на телевизори:
1.HD ready plasma
2.Full HD plasma
3.Full HD LCD
Дали е точно ова, и тие што имаат ЛЕД телевизори, каква е сликата на телевизорите со СД сигнал?

Зошто би зел LCD/Plasma TV ако сакаш да гледаш SD?!?!?!

сакал не сакал мораш, 90% од програмите што одат по тв операторите се со SD сигнал.

Јас на мојот телевизор немам гледано класична телевизија 10 минути вкупно. 90% преку РС, 10% преку HDD/USB, затоа прашувам.

Малку оф топик.. Имам слушнато за едни малечки апаратчиња од Google и работат на андроид,ги ставаш на телевизорот во влезот за усб и имаш се што сакаш,ако имаш дома wifi имаш интернет на телевизорот ги имаш сите можни канали како Hbo и други.. Можеш да гледаш филмови кои што ти ги сакаш значи баш се.. Дали сте запознаени со ова и ако сте како функционираат да каже некој што знае подобро? Мислам дека се викаше Google Tv апаратот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom