Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
He who sleeps in democracy wakes up in dictatorship.

Oчигледно не се разбираме, не е муабетот меѓу мене и тебе, ја не ти се мешам, ти не ми се мешај. Општо ако не се мешаме ќе остане дефинирано, општо прифатена норма, дека абортирањето е убиство. Дека амбрионот е живот. Како што сме ти, јас. Па кога ќе дојде ред да абортираш, ти, сестра, ќерка ќе ви биде забрането, ради некои ретардирани црковни закони кои преку пат на обичаи станале извор на државните закони. Јас сум сосема во ред секој да има избор. Ти не им се мешаш ако не абортираат, ама ти се мешаат ако сакаш да абортираш. Дека да родиш е нормално, да абортираш било ненормално.

:)
Ако луѓе со ваков менталитет ми кажуваат што е нормално...
Мислам, не заебавај.
Зејтин, хулахопки...... чат пат и муабет за ,,чедоморство,,.

Не ми е јасно како во 21ви век сеуште постојат вакви прашања. Абортусот (треба да) е лично право на жената, она треба да го носи тоа дете и после тоа да се грижи за него, ако не се чувтствува спремна за тоа зошто да и е забрането да абортира. Зарем подобро е да го роди и да неможе да му пружи љубов каква што секое дете заслужува, да го даде во дом и да го оштети за цел живот.

Идеално би било да може да го даде на пар кои силно и искрено сакаат но неможат да имаат деца, но тоа никако несмее да се користи како причина да се забрани правото на жената да одлучува што и како ке прави со своето тело и живот.

Човештвото повеќе се грижи што треба да прави општеството, отколку да направи општеството да биде како што мислат луѓето.

Не ми е јасно како во 21ви век сеуште постојат вакви прашања. Абортусот (треба да) е лично право на жената, она треба да го носи тоа дете и после тоа да се грижи за него, ако не се чувтствува спремна за тоа зошто да и е забрането да абортира. Зарем подобро е да го роди и да неможе да му пружи љубов каква што секое дете заслужува, да го даде во дом и да го оштети за цел живот.

Идеално би било да може да го даде на пар кои силно и искрено сакаат но неможат да имаат деца, но тоа никако несмее да се користи како причина да се забрани правото на жената да одлучува што и како ке прави со своето тело и живот.

Ме потсети на еден филм, Џуно :)

Девојчето и дечкото се малолетни кога таа останува бремена, но таа сепак на крајот одлучува да не абортира и наоѓа пар на кој ќе го даде бебето.
Тоа е добра опција, за жал невозможна во Македонија.

Според законите, се однесуваат со сираците како да не се суштества што растат, како да не тече животот за нив, па може и 10 години да се чека за едно дете да се посвои.
Се разбира, за 10 години детето ќе порасне, и животот во дом секако веќе ќе остави траен белег на него.

Абортусот е рај и за двата пола.
Пролајфери, гонете се!

PurplePuma да не ја труеме темата каде што те цитирав...Што би направила доколку останеш бремена доколку се случи да пукне кондомот...
Дали си сериозна во врска со твојот одговор?Што доколку не ти дозволи партнерот?
И дали воопшто си размислила на последиците по абортусот?

Вака, на темава имам МНОГУ пишувано, затоа ќе бидам и кратка во одговорите, барем 200 страни наназад има мои мислења и би било глупо истото милион пати да го пишувам.

1. Да, сериозна сум со мојот одговор. Имам 22 години, и едвај сум способна да го чувам кучето мое, а не дете.
2. Партнерот нема што да ми дозволи или да не ми дозволи. Моето тело е моја работа, и јас одлучувам за истото.
3. Да, сум размислила. Затоа користам кондоми, да не се ставам непотребно во таква ситуација. Но ако дојде до таму работата, сигурно ќе одам кај проверен доктор, а не во некоја касапница.
--- надополнето: 22 март 2013 во 19:07 ---
Here we come again :D

Вака, на темава имам МНОГУ пишувано, затоа ќе бидам и кратка во одговорите, барем 200 страни наназад има мои мислења и би било глупо истото милион пати да го пишувам.

1. Да, сериозна сум со мојот одговор. Имам 22 години, и едвај сум способна да го чувам кучето мое, а не дете.
2. Партнерот нема што да ми дозволи или да не ми дозволи. Моето тело е моја работа, и јас одлучувам за истото.
3. Да, сум размислила. Затоа користам кондоми, да не се ставам непотребно во таква ситуација. Но ако дојде до таму работата, сигурно ќе одам кај проверен доктор, а не во некоја касапница.
--- надополнето: 22 март 2013 во 19:07 ---

Here we come again :D

1. Да бе не си способна да чуваш дете, а можеш да се "пеглаш":P. И ако му се згреши, оп абортус:facepalm:

2. Телото е твое никој не ти го бара, само го користат повремено нели:) Ама то што го носиш у твојот стомак не е само твое:cool:

3. Ако доеш до таму, ојде јабана животот, ама ај:cool:

1. Да бе не си способна да чуваш дете, а можеш да се "пеглаш":P. И ако му се згреши, оп абортус:facepalm:

2. Телото е твое никој не ти го бара, само го користат повремено нели:) Ама то што го носиш у твојот стомак не е само твое:cool:

Пумата е 22 години девојче со розев аватар и толку смајлиња немаше у пост. Што е со шаренилово?
Прво, дали знаеш што напиша? Дека секоја 16-7 годишна штом е спремна да има секс е спремна да чува дете. Дали си нормален?
Второ, телото е нејзино и аналогно на тоа има право да бира дали кој и како ќе ѝ го користи повремено. А тоа што го носи во неа е апсолутно нејзино до 9тте месеци, дури и одпосле, дека ако збориме за абортус, не се законски венчани во повеќето случаи, така да типов има ПОМАЛКУ права од разведен маж на плодот, а со оглед колку ваквите си го гледаат детето во земјава во пракса, би рекол е 102 посто нејзино, а минус 2 негово.
И како трето.. од тебе не очекував ретардиран пост, извини така. :)

Доналде, немам намера пак од почеток.
Си стојам на ставот и законот стои зад мене.
И тоа што е во мене, а не е само мое, ќе го извадам, па тој ако може нека го доноси 9 месеци. Шо викаш, а?

Доналде, немам намера пак од почеток.
Си стојам на ставот и законот стои зад мене.
И тоа што е во мене, а не е само мое, ќе го извадам, па тој ако може нека го доноси 9 месеци. Шо викаш, а?

Пумичке се то убао:) Знаеш дека многу ми те сакам:pipi:Ама чувствувам должност да укажам како реалноста удира со стапот врз твојот став:D
--- надополнето: 23 март 2013 во 05:55 ---
Пумата е 22 години девојче со розев аватар и толку смајлиња немаше у пост. Што е со шаренилово?
Прво, дали знаеш што напиша? Дека секоја 16-7 годишна штом е спремна да има секс е спремна да чува дете. Дали си нормален?
Второ, телото е нејзино и аналогно на тоа има право да бира дали кој и како ќе ѝ го користи повремено. А тоа што го носи во неа е апсолутно нејзино до 9тте месеци, дури и одпосле, дека ако збориме за абортус, не се законски венчани во повеќето случаи, така да типов има ПОМАЛКУ права од разведен маж на плодот, а со оглед колку ваквите си го гледаат детето во земјава во пракса, би рекол е 102 посто нејзино, а минус 2 негово.
И како трето.. од тебе не очекував ретардиран пост, извини така. :)

Ах момче не се става бибер у секоја манџа:P

Ако овој пост со директни напади врз мене, ти носи поени кај Пумичка за у риел лајф, онда потпишуем со две раце за то;) и ќе трпам колку шо треб и не треба за таква добрина.

п.с. Он топик - Остај ти правата на таткото и остали правни срања. Ако дое до ситуација за абортус го наебале учесниците и то дебело:D

Пумичке се то убао:) Знаеш дека многу ми те сакам:pipi:Ама чувствувам должност да укажам како реалноста удира со стапот врз твојот став:D
--- надополнето: 23 март 2013 во 05:55 ---

Ах момче не се става бибер у секоја манџа:P

Ако овој пост со директни напади врз мене, ти носи поени кај Пумичка за у риел лајф, онда потпишуем со две раце за то;) и ќе трпам колку шо треб и не треба за таква добрина.

п.с. Он топик - Остај ти правата на таткото и остали правни срања. Ако дое до ситуација за абортус го наебале учесниците и то дебело:D

Доналде, јасно ми е мене, ко ден, дека ако веќе имаш едно дете друкше малце гледаш на работите.
Јбг, јас ниту имам дете, ниту па нешто многу сакам да имам. Онака, нејќам деца. Ни туѓи, да си поиграм.
А себеси многу се сакам. Батали тоа мајчински инстикти, курци палци.

Јас си знам што сакам во животот. А тоа е се што зависи од мене, по мој ќеиф да биде.
Не прашувам баш за цената.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom