TotalTV Македониjа Сателитска DVB-S телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Нема AXN и Da Vinci Learning на Тоталтв.
--- надополнето: 18 март 2013 во 06:05 ---
Аууу, сега проверив, зашто нема ?! Во Србија (незнам за другите земји) има AXN Adria. Чудно, обично овие трбаат да го имаат овој канал. А за DVl зашто го нема во ниту еден ТоталТВ (мислам од реионов), и за овој канал ме чуди?!

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Аууу, сега проверив, зашто нема ?! Во Србија (незнам за другите земји) има AXN Adria. Чудно, обично овие трбаат да го имаат овој канал. А за DVl зашто го нема во ниту еден ТоталТВ (мислам од реионов), и за овој канал ме чуди?!
Da Vinci Learning го нема на транспордерите на Тоталтв,а изгледа не ни планираат да го стават. :)
А AXN Adria го има на транспордерот на Тоталтв кодиран во Viaccess 3.0 но тој сигурно е за потребите на SBB, но не за Тоталтв.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Уствари еве гледам AXN го има во понудата на Тоталтв Србија, ама не знам како може да го декодираат со Videoguard картичка кога е кодиран во Viaccess 3.0. :confused:

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Уствари еве гледам AXN го има во понудата на Тоталтв Србија, ама не знам како може да го декодираат со Videoguard картичка кога е кодиран во Viaccess 3.0. :confused:
Па ти реков дека го има во TotalTV Srbija.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
19.03.2013г. Соопштение до медиумите за исклучувањето на програмските сервиси на Пинк Медиа Груп

Во врска со неодамнешното исклучување на телевизиските програмски сервиси на Пинк Меди Груп од програмскиот пакет на операторот Тотал ТВ би сакале да ја информираме јавноста за следново:

Пинк Медиа Груп испрати извинување до Советот за радиодифузија поради „превидот настанат во соопштението издадено на 11.05.2012 година во кое наместо Македонија ставен е називот БЈР Македонија“. Во истиот допис Пинк Медиа Груп потенцира дека Македонија ја доживува како пријателска земја и намерата не била да ги навреди граѓаните на Македонија, поради што им се извинува на сите граѓани.

Советот за радиодифузија го поздравува ваквиот гест на Пинк Медиа Груп. Меѓутоа, за да се вратат програмските сервиси на оваа групација во пакетите на јавните комуникациски мрежи (Pink Music, Pink Еxtra, Pink Plus, Pink Folk и Pink Family) неопходно е да се исполнат и другите услови кои важат за сите радиодифузери на територијата на Македонија. Имено, Пинк Медиа Груп има неплатен долг кон Советот за радиодифузија за дозволата за вршење радиодифузна дејност на „Пинк 15“. И покрај тоа што е одземена дозволата за вршење радиодифузна дејност, Пинк Медиа Груп како основач на „Пинк 15“, согласно важечките законски прописи треба да го подмири овој долг кон Советот. Условите важат подеднакво за сите субјекти на пазарот и за да не се доведува Пинк Медиа Груп во привилегирана положба, програмските сервиси на Пинк Медиа Груп ќе останат исклучени од програмскиот пакет на Тотал ТВ се додека не се подмират споменатите финансиските обврски кон Советот за радиодифузија.

Имајќи предвид дека Советот за радиодифузија како регулаторно тело се грижи за сите аспекти од областа на радиодифузијата, Советот уште еднаш потсетува дека Пинк Медиа Груп треба да ги подмири и долговите во поглед на исплата на заостанатите плати на вработените во „Пинк 15“.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Уф супер, ме израдува, се надевам дека ќе ги подмират и долговите и ќе почнат да се реемитуваат на сите кабелски оператори! :) :cuc::vozbud::icon_lol:
--- надополнето: 19 март 2013 во 13:00 ---
Па ти реков дека го има во TotalTV Srbija.
Го има, но пошто е кодиран во Viaccess 3.0 не можат да го гледаат корисниците(па и сигурно не е наменет за корисниците).

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Гледам на www.lyngsat.com пишува дека AXN е кодиран и во Videoguard, не само во Viaccess. Значи дека е достапен за србите.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Има некоја шанса да се пушти мрежен кабел у ресиверов и да глеам на компјутер Total TV? Пошо у дневна ми е ресиверот, а таму ми спијат моите и неможам да го упалам и да ги будам у 2 саат сабајле :D
Нешто како што можеше кај дримбоксот...

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Има некоја шанса да се пушти мрежен кабел у ресиверов и да глеам на компјутер Total TV? Пошо у дневна ми е ресиверот, а таму ми спијат моите и неможам да го упалам и да ги будам у 2 саат сабајле :D
Нешто како што можеше кај дримбоксот...
Нема, со Тотал нема финти, се се врти со ресивер и картичка, без него ништо. ;)
Единствено доколку имаш телефонска линија од Телеком да си земеш уште еден и да го плаќаш 215 денари. ;)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Нема, со Тотал нема финти, се се врти со ресивер и картичка, без него ништо. ;)
Единствено доколку имаш телефонска линија од Телеком да си земеш уште еден и да го плаќаш 215 денари. ;)
Тоа им е глупаво...

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Тоа им е глупаво...
Тоа се правилата на NDS, не може они како што сакаат. Ако така NDS почне да се расфрла(и со модули и триста чуда) може да го пробијат, затоа си се штитат луѓето. ;)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
А едно прашање: Дали тоталТВ им плаќа на телевизиите што ги има во пакетот месечен надоместок, или они му плаќаат на него што он ги емитира?
И уште едно:
Која марка е овој HD ресиверов шо го даваат?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
А едно прашање: Дали тоталТВ им плаќа на телевизиите што ги има во пакетот месечен надоместок, или они му плаќаат на него што он ги емитира?
И уште едно:
Која марка е овој HD ресиверов шо го даваат?
Е за првото прашање не знам, али мислам дека треба и тие на Тоталтв да му плаќаат надоместок за закуп на место на транспордерот.
HD ресиверот е Coship.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
дечки гледам дека тотал тв не можи на писи да гледаш а дали дримбокс можи да поврзиш ако имаш вакво нешто http://www.terratec.net/en/products/tv/dvbs.html

фала
Тоа е PC сателитска картичка која се поврзува со сателитска антена и се вградува во компјутерот и може да се гледаат сателитските канали на компјутер. За тоа не ти треба Дримбокс, туку Sky Star 2 или Sky Star 2 HD сателитска картица. Ја имаш по сателитските продавници и Мебиус.

Kajgana Shop

На врв Bottom