Се намалува невработеноста, 30,9% невработени

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување
Јас со наведените Лозар нема никава врска имае прватни свој плантажи инаку грозјето на пазар ти е 25 денари кг
Остај ти на пазар, имаш пазар во тафталиџе кај што е и 30 денари, грозјето ти е 10/15 денари, до 20, зборам за обично, е сега за она десертно е поскапо, али сеедно, у никој случај не ти се исплати да даваш 500 денари за гајба од 20 кила.

500 денари гајба???
Да не мислеше да кажеш дека даваш 500 денари за гајба грозје, ама тоа дека за таа цена грозјето го купуваш, а?
Инаку, ако е само за берба, не си за верување. Сигурно има нешто што не кажуваш. И кралицата на Англија има грозје, па не даваат по толку за берење.

Абе дечко аргати/ки одат по цел ден за 500 денара бе каква гајба какви далавери тоа е мало морген од гајба.....а за 500 денара да идиш од сабајле до вечер незнам дали ќе ти биде убаво.

Оставете го детето, иде нова берба ќе видиме дали е 500 гајба или ден.

можно е да е по 500 денари гајба само што има една мала финта , не берете од неговото лозје туку од туѓо па беганњето со гајба од сол не е лесно ете на таква берба мислеше малиов

можно е да е по 500 денари гајба само што има една мала финта , не берете од неговото лозје туку од туѓо па беганњето со гајба од сол не е лесно ете на таква берба мислеше малиов

Најверојатно :pos2:

500 денари по гајба давал, пост на годината ..

Добро бе, од каде да знае, да не бил на гроздобер...
Он слушал нешто дома муабети ( ........ќе си е*е ...... и гроздобер и се..... гајба..... барам работници, нема .................................................................... 500 денари......) си поврзал жичките у глава и еве го резултатот...:pos2:

Добро бе, од каде да знае, да не бил на гроздобер...
Он слушал нешто дома муабети ( ........ќе си е*е ...... и гроздобер и се..... гајба..... барам работници, нема .................................................................... 500 денари......) си поврзал жичките у глава и еве го резултатот...:pos2:
Абе кој спој кој жички гледаш ли дека на овој цел трансформатор му избил у глаата па ако беше така бе јас цела година немаше ништо да работам туку ке чекав само гроздобер 20 гајби денес 10000 денари дневно 30 дена 300 000 денари ехеј кај ке ни беше крајот

Добро бре што да ви кажам кога јас грозјето ми оди на продажба на пазар а не во винарии и пак повторувам деке е од гајба и не од ден па со години ни е бизнисов белким јас знам дали сум во ќар или зијан

Добро бре што да ви кажам кога јас грозјето ми оди на продажба на пазар а не во винарии и пак повторувам деке е од гајба и не од ден па со години ни е бизнисов белким јас знам дали сум во ќар или зијан

--- надополнето ---

Епа дете за тие пари одма резервирај ми едно место за гроздобер доаѓам одма, а знам и два тројца што радо би дошле башка еден е менаџер во пивара ама за тие пари доаѓа верувај така да значи 4 работници имаш уште од сега за 500 денари по гајба.

500 денари од гајба!?!?!?! Злато да не пакуваш во гајбата? 500-700 денари е дневница во Кавадарци за работа на лозје. Само носачите се платени повеќе до 800 максимум.

Невработеноста 30,6%

Според ДЗС невработеноста во 4 квартал од 2012 била 30,6% , што значи дека е намален за 1,2% во споредба со истиот период на 2011та.

IV 2012: 657.849 вработени - 290.276 невработени

IV 2011: 639.340 вработени - 297.896 невработени

Но во сите овие позитивни бројки (позитивни во смисол дека се намалува невработеноста барем според статистиките) , има една загрижувачка ствар , а тоа е :

Невработени лица со високо образование

IV 2012: 45.768

IV 2011: 41.878

IV 2010: 36.652

IV 2009: 28.638

IV 2008: 23.163

За 5 години бројот на невработени лица со високо образование е дуплирано.

Ги заебија сите со кампањи , ги убедија дека сите треба да имаат факултети , и сега нема работа.

Статистиката вели дека невработеноста е намалена кај тие со незавршено основно , средно и више образование.

Невработеноста е зголемена кај тие со основно образование и со високо образование.

Знаењето е сила , знаењето е моќ.

Со новите формулари што деновиве се предаваат во агенцијата за вработување,многу повеќе ќе падне процентот на невработеност...а по мене тоа е вештачки намалување.
И јас сум една од тие....

Со новите формулари што деновиве се предаваат во агенцијата за вработување,многу повеќе ќе падне процентот на невработеност...а по мене тоа е вештачки намалување.
И јас сум една од тие....
Што е финтата со формуларите?

Dardan-ia дај статистика за високо образование од 2002ра до сега ако имаш, или од 2006та.

^И мене ме интересира :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom