Кучиња (грижа, општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpro.AceBoy
  • Време на започнување Време на започнување
Веќе подолго време сакам доберман ама сакам од мало да го имам и да го чувам некој да не продава случајно или пак да знае од каде да најдам ?

Во моментов во Македонија има 2 екстра легла.

1) Првото легло е старо 1 месец и 1 недела, родители се Adam Kaiser ( дедо на мојата Астра :) ) и Dzeba Kaiserkraft.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.342126759231373.1073741825.100003021566863&type=3

2) А второто легло е старо 2 недели, родители се Maxim di Altobello и Esther von Schwarze Kraft.

164443_10151450211194099_338362659_n.jpg

YouNeedSwagDotCom секоја чест за изборот на расата.
Доберманите се една фантастична раса која што за жал во Македонија погрешно се перцепира, али кој чувал Доберман знае за што зборам (y)

Ако имаш некои прашања во врска со расава слободно прашај ме се' што те интересира, со задоволство ќе ти одговорам :)

може ли некој да ми објасни некој каква е процедурата при порачка на куче од странство?

може ли некој да ми објасни некој каква е процедурата при порачка на куче од странство?
Зависи од каде го купуваш. Кај нас има луге што се бават со транспорт и набавка на кучиња, можам да ти дадам контакт на ЛП

23/24.03.2013 на стадионот на АРМ ќе има специјалка за Германски Овчар ака Вучјак. По она што го прочитав ќе било врв на досегашни изложби на балканов.

23/24.03.2013 на стадионот на АРМ ќе има специјалка за Германски Овчар ака Вучјак. По она што го прочитав ќе било врв на досегашни изложби на балканов.
Да,задолжен сум за рингот јас таму :)

Кое куче според вас е најпрепоралчливо да се чува во стан ?

Дај од едната и од другата слика, линк било што да споредиме.
mislev na proizveduvac koj e podobar rojalot mnogu e skap kaj nas barem vo kav a ovaa brit mislam bese poeftina ili pak dajte nekoj predlog za druga hrana za germanski ovcar

И двете се добри храни, нема веза која е подобра,зависи како кучето ке ти напредува на секоја храна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom