Во првото детално ривју објавено од познатите технолошки сајтови, Гизмодо даде прилично негативна оценка за штотуку објавниот Самсунг Галакси С4.
Се согласувам комплетно со кажаното. Реално, овој модел беше разочарување, барем според мене. Дури можеби и победно од она Епл што го направи со 4 и 4Ѕ.
Се согласувам со формата и дизајнот кој сакаат да го задржат со што веќе имаат поставено база на корисници и препознатливост, ама можеа материјалите да ги сменат, без некои глупави функции кои реално никој не ги користи. Претерано според мене.
--- надополнето: 19 март 2013 во 19:16 ---
- не се 4, 8 награди по ред се, веројатно има причина зошто е така
- да, а за жал С4 користи Пентилe матрица за дисплејот
- коментарот ти е нелогичен - за таа батерија има најмало тело
- С4 ќе добие ЛТЕ тек кон крај на годината
- Па Гугл Плеј е катастрофа - хаос, во спореда со Апп Сторе - затоа е тоа предност
- И повторно споредуваш функции кои што се изведени врвно, со функции кои се ставени колку да ги има...
Претходно се согласив со тебе, сега воопшто. Тоа што Епл го имаше ставено на сајтот, според мене е голема фарса и уште еден нивен, низок и беден обид за некаков маркетинг.
1. Кога Епл збори за Ретина, не се споредува само со Samsung, Note II нема Pentile распоред. Други уреди (андроид или не) исто така имаат повисока резолуција и ppi. Retina е само добар маркетиншки збор на Епл за продавање бубрези. Надминато е тоа веќе одамна.
2. Кога сите имаа LTE, Епл се фалеше дека има 4G HSPA 42+ или некое америчко срање. Они каснат на сцената со LTE, не Samsung или некој друг.
3. Да, имаат AppStore, и истата има поквалитетни апликации, но тоа се само неколку. Муабетот стана клише, а во реалност веќе не е така. Јас секојдневно наоѓам многу солидно направени, визуелно прекрасни и функционални апликации во Google Play. Holo постави нови стандарди, Андроид мрдна од „Џинџербред“.
4. Не тролајте за Сири, лично сум ја пробувал многу пати, пола и повеќе промашува, а прилично солидно го изговарам англискиот. Башка што кажа
Aleksnadar87 дека доста функции на нашиот пазар не функционираат.
Јас моето мислење за Galaxy S5 го кажав, Samsung делува многу комотно, и според мене разочара. На TheVerge, читав и дека презентацијата им е многу слабо оценете, како „сексистчка“ (ако можам вака да пишам збор). И јас видов лаг на видеата, многу чудно. Кумашинот ми има Note II, не да нема лаг, унапред мрда, фантастичен е.
Јас имам Галакси Нексус, и да, има лаг на моменти. Само не е ништо драматично, практично и да не ми пречи. На 4Ѕ имам видено лаг затоа што 3-4 ми се при рака секој ден.
Олабавете малку, и не бидете хејтери. Ко акции да имаме во фирмиве.