Samsung Galaxy S IV

Член од
22 јануари 2012
Мислења
660
Поени од реакции
421
Самсунг мора да го променат начинот на изработка на телефоните од пластика.. Најзапоставени се во тоа поле

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ако SG4 е промашен, а HTC One што е?
Разочара со камерата и тоа го ставија на ниво на просечни телефони. Да имаш 1.6 GHz процесор и 2GВ рам а камерата да ти се послаба и од на Desire C :ROFLMAO:
Не само да се фали со камерата и Аir View/Air Gestures.
SIV за разлика од SIII имаат промени во секој дел и можат да се фалат и со:
1GB -> 2GB
8MP->13MP
Exynos 4412 Quad -> Exynos 5 Octa 5410
Quad-core 1.4 GHz Cortex-A9 -> Quad-core 1.6 GHz Cortex-A15 & quad-core 1.2 GHz Cortex-A7
Не би рекол дека ова е промашување. ;) Пак ќе биде избран за телефон на годината џабе хејтаат. :свиркам:
Чекај малце, камерата нели имаше некоја фора како UltraPixel, што ја правеше со 4 пати поголема резолуција од пропишаната?
Прашувам дали ова го збориш заради пикселите само или си читал повеќе...

За Гизмодо, никој не ја спомнува 5-ката, напротив, тие зборат дека HTC One е подобар, бар во првичните статии кои ги читав. :)

Член од
19 април 2012
Мислења
429
Поени од реакции
681
Чекај малце, камерата нели имаше некоја фора како UltraPixel, што ја правеше со 4 пати поголема резолуција од пропишаната?
Тоа со UltraPixel мислам дека е маркетиншки трик него ли нешто друго. Но кажаа дека камерата може да прими 300% светлина поради поголемиот сензор што го користат, така што камерата ќе вади подобри слики во послаби услови на светлина.
Не сум експерт за овие работи, но мислам дека Acid би можел ова подобро да го објасни. :)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Прашувам дали ова го збориш заради пикселите само или си читал повеќе...

За Гизмодо, никој не ја спомнува 5-ката, напротив, тие зборат дека HTC One е подобар, бар во првичните статии кои ги читав. :)
Да де демек со тоа би била иста со онаа на Ајфон од 8MP како што гледам пак е слаба.
Еве споредба 8MP со онаа на HTC One
lumia920vshtcone1-641x179.jpg lumia920vshtcone3-641x179.jpg
iPhone5Brightt-418x314.jpg OneBright1-423x314.jpg

IMAG0032.jpg

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.221
Поени од реакции
34.504
Тоа со UltraPixel мислам дека е маркетиншки трик него ли нешто друго. Но кажаа дека камерата може да прими 300% светлина поради поголемиот сензор што го користат, така што камерата ќе вади подобри слики во послаби услови на светлина.
Не сум експерт за овие работи, но мислам дека Acid би можел ова подобро да го објасни. :)
Не беше финтата со резолуцијата, туку со сензорот... Демек повеќе светлина, бои, што ти ја знам. Во принцип, подобри перформанси. Ама испадна тапа. Се уште iPhone 4S е неприкосновен со својата камера.

krale

iFrit
Член од
30 јули 2011
Мислења
803
Поени од реакции
254
Ако SG4 е промашен, а HTC One што е?
Разочара со камерата и тоа го ставија на ниво на просечни телефони. Да имаш 1.6 GHz процесор и 2GВ рам а камерата да ти се послаба и од на Desire C :ROFLMAO:
Не само да се фали со камерата и Аir View/Air Gestures.
SIV за разлика од SIII имаат промени во секој дел и можат да се фалат и со:
1GB -> 2GB
8MP->13MP
Exynos 4412 Quad -> Exynos 5 Octa 5410
Quad-core 1.4 GHz Cortex-A9 -> Quad-core 1.6 GHz Cortex-A15 & quad-core 1.2 GHz Cortex-A7
Не би рекол дека ова е промашување. ;) Пак ќе биде избран за телефон на годината џабе хејтаат. :свиркам:
И сето тоа ставено ПОВТОРНО во кинеска пластика. Ако е ова за тебе полн погодок, имаш проблем со ниски стандарди и очекувања.

ХТЦ ОНЕ не сум го пробал лично, впрочем ни С4, но за разлика од првите реакции на С4, за ОНЕ првите ривјуа се доста позитивни. Ќе видиме во живо што ќе каже математиката, пошто реално и С3 имаше една од најслабите камери за таа класа на уреди, па еве телефонот пројде.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.670
Поени од реакции
14.550
А никој не ја спомнува Нокиа со PureView, камерата немаше милион мегапиксели, ама со тоа семплирање на пикселите сеуште е no1 кај СИТЕ мобилни

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
И сето тоа ставено ПОВТОРНО во кинеска пластика. Ако е ова за тебе полн погодок, имаш проблем со ниски стандарди и очекувања.

ХТЦ ОНЕ не сум го пробал лично, впрочем ни С4, но за разлика од првите реакции на С4, за ОНЕ првите ривјуа се доста позитивни. Ќе видиме во живо што ќе каже математиката, пошто реално и С3 имаше една од најслабите камери за таа класа на уреди, па еве телефонот пројде.
Samsung Galaxy S IV is polycarbonate, not plain plastic. Polycarbonate can be as much as 300 times stronger than average plastic.

Од пластика до пластика има разлика. Ако не е полн погодок S3 за кои исто така викаа дека е од "обична" кинеска пластика немаше да биде избран за најдобар смарт телефон за 2012 пред Ајфонот :icon_lol:

krale

iFrit
Член од
30 јули 2011
Мислења
803
Поени од реакции
254
Samsung Galaxy S IV is polycarbonate, not plain plastic. Polycarbonate can be as much as 300 times stronger than average plastic.

Од пластика до пластика има разлика. Ако не е полн погодок S3 за кои исто така викаа дека е од "обична" кинеска пластика немаше да биде избран за најдобар смарт телефон за 2012 пред Ајфонот :icon_lol:
Избор за најдобар телефон признавам гласање само со паричникот. Наместени избори од часописи, блогови, форуми се интересни за читање, ама релевантност имаат нула.

А со паричникот се гласа навистина во што веруваат луѓето.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Мене само не ми е јасно како може некој да е фан на марка за телефон/компјутер/незнам што.

Ај да е фудбалскиот тим од твојот град, да е националниот тим на твојата држава, така и така - да бидиш фан.

Ама фан на марка телефон? Аман бе :)

Мене само како фан на убав телефон :) ме радува тоа што Apple и Android се тука да се контраат заедно со производителите на телефони. Ама мора да им текне да додадат нешто ново и корисно во телефоните.

Здравје, како што се запечени сите во креативноста, првиот што ке направи револуционерен потег (изум, додаток) ке избега напред. Дали ке биде Самсунг, дали Нокиа, Епл.... Не се знае.

Да ви кажеше некој дека Самсунг ке биде звер за мобилна телефонија пред 7 години ке верувавте? :) Е сеа шо украдоа од Епл тоа е друга работа :)

krale

iFrit
Член од
30 јули 2011
Мислења
803
Поени од реакции
254
Имаш тука одлична споредба на UltraPixel - бар според ривјуата HTC ONE ќе има една од најдобрите камери на пазарот.

Член од
9 мај 2011
Мислења
278
Поени од реакции
65
Изгледа добро телефонов,што пари ке биде?

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Пазете го ова :pos: :tapp:

- iPhone има четири награди по ред од J.D. Power and Associates кои се доделуваат за задоволување на корисниците - ништо не ми значи
- Единствениот смартфон што поседува Retina екран е iPhone - демек Retina е најбоље? :rolleyes:
- iPhone има батерија со голем капацитет, без потреба од големо тело - идиоти како ќе сместите 5 инчен екран во телото на iPhone 5?
- iPhone има ултра-брза WiFi и LTE конекција - no comment
- Само iPhone и останатите уреди на Apple имаат пристап до iTunes продавницата и App Store во кој се нудат повеќе од 800.000 апликации - да де, а Andorid има Google Play, не знам што им била поентата овдека
- Само iPhone ja има Siri - изгледа не слушнале за Google Now/S Voice итн.

Не сум хејтер, али поголеми глупости од овие досега не напишале.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Епа така си се фалат епл
http://www.apple.com/iphone/why-iphone/

Нормлано ќе им веруваат.

П.С

По видеава што се на интерернет се осеќа телефонов од време на време има лаг. Џабе и 2 гига рам, и толку јак процесор кога Андроид си го прави своето. Токму затоа Самсунг малце по малце ќе се оддалечува накај Tizen при крај на оваа година.

Kajgana Shop

На врв Bottom