Cruise
Ja sam taj iz Cadjavice
Зошто вакво мислење, лаик сум за коли па би ми се нашле повеќе информации?
Веројатно топло ќе ти препорача 1.9 TDI нема смрт,и се вози на црвена нафта.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Зошто вакво мислење, лаик сум за коли па би ми се нашле повеќе информации?
valvoline (или било кој друг кој се разбира), во последно време ми се чини дека турбината дава погруб звук, скоро како некое грчење... дали е тоа предзнак дека нешто не во ред и дека во догледно време ќе откаже или јас си умислувам? разлика во перформанси не сум приметил... се работи за Пасат 1.9ТДИ 110КС од `96та година (Б5).
Не сум приметил, но веројатно би требало почесто да проверувам, т.е. би требало сега да проверам.Улје ти троши ли колата?Од повеќе?
Не сум приметил, но веројатно би требало почесто да проверувам, т.е. би требало сега да проверам.
valvoline (или било кој друг кој се разбира), во последно време ми се чини дека турбината дава погруб звук, скоро како некое грчење... дали е тоа предзнак дека нешто не во ред и дека во догледно време ќе откаже или јас си умислувам? разлика во перформанси не сум приметил... се работи за Пасат 1.9ТДИ 110КС од `96та година (Б5).
Ако не чини турбината турбината нема да може да направи доволен притисок и нема да влече колата.Провери си ги лонците да не се скапани може затоа бучи повеќеvalvoline (или било кој друг кој се разбира), во последно време ми се чини дека турбината дава погруб звук, скоро како некое грчење... дали е тоа предзнак дека нешто не во ред и дека во догледно време ќе откаже или јас си умислувам? разлика во перформанси не сум приметил... се работи за Пасат 1.9ТДИ 110КС од `96та година (Б5).
Како бе то дава погруб звук? Грчењето иди од самата турбина или некаде од под кола? И се слуша истото кога колата не се движи?valvoline (или било кој друг кој се разбира), во последно време ми се чини дека турбината дава погруб звук, скоро како некое грчење... дали е тоа предзнак дека нешто не во ред и дека во догледно време ќе откаже или јас си умислувам? разлика во перформанси не сум приметил... се работи за Пасат 1.9ТДИ 110КС од `96та година (Б5).
Оти овие коли ги возат бинарно... излегва на автопат, клава тула на гаста и дури не дојди до крајната дестинација не ја трга... И ретко која е со реални 300.000 км. 90.000 не ни сонувај дека има. Види го возачкото седиште од сликата каде што десната страна е покажана... на мерцедесот шо го имам и е произведен 78 далеку поздраво е. А ѓомти 160.000 км имаше ко го зедов, сега има 5000Зошто вакво мислење, лаик сум за коли па би ми се нашле повеќе информации?
Ако де, ние не се љутимеТребало и Џиш да си го навел,Струмикс,Боки,Луки,сите тие се разбираат во автомобили.Не е само Валволине.![]()
Валволине го сметам како еден вид супспецијалист за ВАГ ТДИА како е со влечењето,влече ли како порано?Ако е до звукот,да не си го закачил ауспухот некаде,па да брчи повеќе.Спомнав за маслото,оти обично ако троши повеќе,а ако моторот е исправен можно е да е оштетена турбината.
--- надополнето: 17 март 2013 во 21:49 ---
Требало и Џиш да си го навел,Струмикс,Боки,Луки,сите тие се разбираат во автомобили.Не е само Валволине.![]()
Повеќе луѓе ми имаат кажано дека турбините не се поправаат,немале лагер,наводно биле керамички поради големата топлина и големиот број вртежи.Treba da se proveri vnatresniot lager dali ima lufta,ako e previse izeden mora turboto da se reparira. Ke go izvadis crevoto za vazduh sto ide od turboto nakaj interkulerot,i vidi dali propererceto mrda mnogu gore dole i napred nazad. Ako e epten osteten lagerot ke pocne propelerot da grebe na kukisteto. Se nadevam deka ne e toa problemot. Eve edna totalno unistena turbina:
http://www.youtube.com/watch?v=jLWt8FdIdNY
Фала за советот. Ќе гледам да го проверам ова со некој мајстор, сам не би се нафаќал.Treba da se proveri vnatresniot lager dali ima lufta,ako e previse izeden mora turboto da se reparira. Ke go izvadis crevoto za vazduh sto ide od turboto nakaj interkulerot,i vidi dali propererceto mrda mnogu gore dole i napred nazad. Ako e epten osteten lagerot ke pocne propelerot da grebe na kukisteto. Se nadevam deka ne e toa problemot. Eve edna totalno unistena turbina:
http://www.youtube.com/watch?v=jLWt8FdIdNY
Od koj model na passat e? 96-2001? Pardon mala greska gore,propelerot e kaj-pod crevoto za vazduh sto odi od filterot za vazduh nakaj turboto. Gi vadis kapakot od filterot za vazduh i crevoto komletno nadvor. Na slikava se izvadeni eve. tamu kaj sto e strelkata kade sto turboto usisuva vazduh vnatre e propelerot i tamu se proveruva so prstite dali ima lufta.Фала за советот. Ќе гледам да го проверам ова со некој мајстор, сам не би се нафаќал.
Валволине го сметам како еден вид супспецијалист за ВАГ ТДИ... инаку реков и секој друг што се разбира во проблематиката, можеби има и членови кои досега не дискутирале а би знаеле нешто да кажат
Не сум приметил разлика во влечењето, маслото ќе го видам утре, но мислам дека не троши, релативно скоро е проверувано... Единствено како да доаѓа малку погруб звук отколку што сум навикнат - при давање гас - како некое стругање за кое мислев да не доаѓа од турбината и еден погруб звук кој можеби е од некој дел од издувниот систем... При стоење во место, како и при возење со константна брзина не се приметува. Тешко е вака да се објасни, а можно е и да е се в ред, а мене да ми се причинува... Поентата ми беше да дознаам дали потенцијален дефект (во најава) кај турбината би се манифестирал со некаква промена на звукот, или тоа се случува без такво „звучно“ предупредување - т.е. дали имам причина за загриженост.
Одговорот е и за Dzish и Fringe.