Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Пробај внеси 150+ грама протеин преку храна секој ден да видиш колку ќе те чини.
Вака барем даваш да речеме 3000 за 2,5кг протеин и имаш за повеќе време.
Чим велиш дека суплементите се поефтини дај факти не само аргументираш без факти.
1 кг стек ти е 190 ден во кој има 250-300 грама протеин по порција од 150 грама ти доаѓа 28 денари за максимален анаболизам.
Whey protein најефтиниот ти е 2400 денари по дозерка ти е 45 денари.
Порција по порција храната е поефтина,тоа што дава бенефит еден суплемент е мобилноста и не треба да се готви.
Храната е добра затоа што може да те засити повеќе кога си на калориски дефицит.
500 грама пилешко е подобро за заситување од 5 дозерки веј.
Тоа е затоа што пилешкото му треба повеќе време да се вари и те прави сит,додека веј протеинот не те заситува толку како пилешко или било која друга храна.
Да не зборам за зеленчук и кафеав ориз кој е најдобар избор за топење масти кога се работи како храна,исто така и сладок компир е добро го пробав и морам да кажам дека е супер избор за топење масти.
Прочитај овде единствено нешто што прави подобро суплемент е
The Bottom Line
The biggest advantage of protein supplements is not that they can build more muscle than chicken or egg whites or any other whole food protein, the biggest advantage is convenience. It is easier to drink a protein shake than it is to buy, prepare, and cook whole foods. Consuming small frequent meals is the optimal way to eat, regardless if your goal is muscle gain or fat loss. To keep your body constantly in positive nitrogen balance, you should consume a complete protein every three hours. For many people, eating this often is nearly impossible. That is when a high quality protein supplement is the most helpful.
bigguy.jpg
Aside from the convenience, the truth about protein supplements is that they offer few advantages over protein foods. There is no scientific evidence that you cannot meet all of your protein needs for muscle growth through food. As long as you eat every three hours and you eat a complete protein such as eggs, lean meat or dairy products with every meal, it is not necessary to consume any protein supplements to get outstanding results. Whey protein does have some interesting and useful properties and supplementing with a couple of scoops a day is not a bad idea, especially if you are on a low calorie diet for fat loss. Aside from that, focus on real food and do not believe all the hype you read. Good luck on your training for the New Year.
http://www.bodybuilding.com/fun/issa4.htm

Се врати бе? Јас викам отиде му се налути на кајганчево.
Јас се разочарав да но јас не можам против правилата.
Како и да е мене ништо не ми направи лошо тоа банирање,барем направив некои подобрувања на себе и на мојата физиономија.

Јас се разочарав да но јас не можам против правилата.
Како и да е мене ништо не ми направи лошо тоа банирање,барем направив некои подобрувања на себе и на мојата физиономија.
Ајде ајде, главата горе и мотивација до купот имаш време да се спремиш.

имам на факултет предмет биохемија(изучување на протеини,јагленихидрати, масти....)според книгата и професорот....човечкиот организам за прозиводство,обновување на енергијата најпрво ги користи јагленитехидрати откако ке снема резерви на ЈХ ги користи мастите и на крај се протеините.но тоа се екстремни случаи кога на телото не му преостанало ништо друго....а не како што вика стеф кој е во изобилство прв ке се искористи..
--- надополнето: 19 февруари 2013 во 03:46 ---
ми треба совет за суплименти!!?? Што би ми препорачале вие....? Одам 2 год во теретана не кревам големи тежини немам сила 70 бенч 70 сајла грб од кога почнав до сега имам качено 3кг чист мускул моментално 198цм висок 86 кг тежок 6%масни наслаги.

се мислам помеѓу quickmass или комбинација креатин со амино или некоја сосема друга

фала ви и поздрав
Како прво во биохемија се идеализира нешто што не е реално.
Се зависи до човекот и % на застапеност на нутриентите.
Ако јас се одлучам да се ставам на кетогеничка диета,од кај ќе ги зема тие јаглехидрати?
Од протеините нормално процес наречен глукогенеза,но колкава ќе биде ефикасноста тоа е дискутабилно затоа што 58% од енергијата на протеините се конвертира во глукоза,додека кај мастите тој процент е 10%.
Разликата е во тоа што јаглехидратите како гориво се како високо октанско гориво заради помалку сложен процес во кербс циклусот и даваат 32 АТФ молекули,додека мастите даваат 132 АТФ молекули тие бавно се ослободуваат заради покомплексен процес во Кербс циклусот.
http://dl.clackamas.cc.or.us/ch106-07/carbohyd1.htm
Energy

On the other hand, gram for gram, fats provide more energy than carbohydrates.
The reason for this is the amount of oxidation that takes place as these compounds are converted to carbon dioxide and water. Carbon for carbon, fats require more oxidation to become CO2 and H2O than do carbohydrates. Roughly speaking, carbohydrates already have one oxygen for every carbon atom, thus, each carbon atom needs only one more oxygen and each pair of hydrogen atoms needs one more oxygen. However, almost every carbon atom in a fat molecule needs two oxygens instead of just one additional one, and each pair of hydrogen atoms still needs one more oxygen. So, just from counting the number of oxygens needed to be added, fats require about half again as much oxygen for the same number of carbon atoms. Because of this, the oxidation of fats takes longer,but it also gives off more energy.
When comparing gram to gram, instead of carbon to carbon, the effect is exaggerated. When you weigh a carbohydrate, more oxygen is included in that weight. When you weigh a fat, you get more carbon atoms per gram and therefore, gram for gram, the fats will give even more energy (over twice as much) than will the carbohydrates. Generally, fats provide about 9 kilocalories per gram and carbohydrates provide about 4 kilocalories per gram. (Using nutritional units, that is 9 Calories/gram for fats and 4 Calories/gram for carbohydrates.)
--- надополнето: 16 март 2013 во 22:33 ---
Ајде ајде, главата горе и мотивација до купот имаш време да се спремиш.
За купот не сум ни спремен планирам и далеку сум од бодибилдинг форма.
После 2 години може да отидам на натпревар и да се наречам бодибилдер сега со оваа форма тешко.

Чим велиш дека суплементите се поефтини дај факти не само аргументираш без факти.
1 кг стек ти е 190 ден во кој има 250-300 грама протеин по порција од 150 грама ти доаѓа 28 денари за максимален анаболизам.
Whey protein најефтиниот ти е 2400 денари по дозерка ти е 45 денари.
Порција по порција храната е поефтина,тоа што дава бенефит еден суплемент е мобилноста и не треба да се готви.
Храната е добра затоа што може да те засити повеќе кога си на калориски дефицит.
500 грама пилешко е подобро за заситување од 5 дозерки веј.
Тоа е затоа што пилешкото му треба повеќе време да се вари и те прави сит,додека веј протеинот не те заситува толку како пилешко или било која друга храна.
Да не зборам за зеленчук и кафеав ориз кој е најдобар избор за топење масти кога се работи како храна,исто така и сладок компир е добро го пробав и морам да кажам дека е супер избор за топење масти.
Прочитај овде единствено нешто што прави подобро суплемент е
The Bottom Line
The biggest advantage of protein supplements is not that they can build more muscle than chicken or egg whites or any other whole food protein, the biggest advantage is convenience. It is easier to drink a protein shake than it is to buy, prepare, and cook whole foods. Consuming small frequent meals is the optimal way to eat, regardless if your goal is muscle gain or fat loss. To keep your body constantly in positive nitrogen balance, you should consume a complete protein every three hours. For many people, eating this often is nearly impossible. That is when a high quality protein supplement is the most helpful.
bigguy.jpg
Aside from the convenience, the truth about protein supplements is that they offer few advantages over protein foods. There is no scientific evidence that you cannot meet all of your protein needs for muscle growth through food. As long as you eat every three hours and you eat a complete protein such as eggs, lean meat or dairy products with every meal, it is not necessary to consume any protein supplements to get outstanding results. Whey protein does have some interesting and useful properties and supplementing with a couple of scoops a day is not a bad idea, especially if you are on a low calorie diet for fat loss. Aside from that, focus on real food and do not believe all the hype you read. Good luck on your training for the New Year.
http://www.bodybuilding.com/fun/issa4.htm

Сепак ако пресметаш материјали потреби за да зготвиш јадење и струја ова она тука негде се, а да внесиш 150 грама протеин само преку храна мислам дека е премногу, има луѓе кој тоа го можат ама јас на пример јадам 4-5-6 пати во денот и евентуално на 4-5 оброк негде сум полн и се форсирам со нареден оброк само за да внесам колку што ми е потребно, а да јадеш да речеме стек 0,5кг за да внесеш доволно протеини ќе те преполне ќе повратиш.
Памтам пред 5-6 месеци беше мавнав тешко јадење се прејадов, и не дочекав да се свари по 30тина минути мавнав и гејнер околу 1000 к, 70п и бог знај колку јх. стомакот ми беше хаос и за малце ќе повратев ми се накрена сето нагоре ама некако не повратив.

Сепак ако пресметаш материјали потреби за да зготвиш јадење и струја ова она тука негде се, а да внесиш 150 грама протеин само преку храна мислам дека е премногу, има луѓе кој тоа го можат ама јас на пример јадам 4-5-6 пати во денот и евентуално на 4-5 оброк негде сум полн и се форсирам со нареден оброк само за да внесам колку што ми е потребно, а да јадеш да речеме стек 0,5кг за да внесеш доволно протеини ќе те преполне ќе повратиш.
Памтам пред 5-6 месеци беше мавнав тешко јадење се прејадов, и не дочекав да се свари по 30тина минути мавнав и гејнер околу 1000 к, 70п и бог знај колку јх. стомакот ми беше хаос и за малце ќе повратев ми се накрена сето нагоре ама некако не повратив.
Па ако имаш недостаток на апетит прави малку кардио 20-30 мин 3 пати неделно.
Имаш бенефит да намалиш вишок масти и да зголемиш апетит.

Токму тоа го тражам , 5050 тие шо се :)

Ама 1500 бе :S Мислам дека у Штип го имам купувано за 1100 пред година и пол :)
Дигнати се цените на суплементите сега (уствари на што па не се) најефтина опција ти се оние од 1100 денари на California Fitness

Каде можам во Скопје да купам брендирана декстроза, по можност и локација да ми кажете одприлика... :)

Земав и јас ваков протеин па би сакал да прашам дали е во ред после тренинг да пијам по доза и пол протеин ?
Една доза има 22 протеини доза ипол би дошла 33 гр. протеин што би било идеално за абсорбција.
Што мислите ?

Земав и јас ваков протеин па би сакал да прашам дали е во ред после тренинг да пијам по доза и пол протеин ?
Една доза има 22 протеини доза ипол би дошла 33 гр. протеин што би било идеално за абсорбција.
Што мислите ?
Каков глуп мит телото апсорбира повеќе од 30 грама протеин.
Ако веруваш во тоа прочитај малку повеќе од статиите на компаниите што продаваат суплементи ок?
http://www.bodyrecomposition.com/nutrition/what-are-good-sources-of-protein-digestibility.html

Токму тоа го тражам , 5050 тие шо се :)

Ама 1500 бе :S Мислам дека у Штип го имам купувано за 1100 пред година и пол :)
Ако бараш уште БЦА пиши ми во порака. Јас имам од Dymatize се што сакаш и отприлика за таа цена што бараш.

Za ZMA da prasam znaci sam si sklopuvam
kaj mene magneziumot e 250 mg e sea se mislam po 2 tableti da pijam toa e 500mg znaci +50mg a vo upatstvoto pisuva da se pie samo po 1 tableta. Kazete problem li e sea da pijam po 2 tableti t.e 500mg ??

Не е термогеник л-карнитинот туку транспортер на масни киселини.
--- надополнето: 14 март 2013 во 21:41 ---

Во право си до некаде само на паковката од Л-Карнитинот од ПроЛаб пишува дека нивниот л-карнитин кој има 3мг од доза мислам дека се вбројува и има термогени ефекти...Искрено да ти кажам тоа беше една од подобрите ствари што ги имам земено до сега,толку добро се осеќав додека земав тоа чудо....

Za ZMA da prasam znaci sam si sklopuvam
kaj mene magneziumot e 250 mg e sea se mislam po 2 tableti da pijam toa e 500mg znaci +50mg a vo upatstvoto pisuva da se pie samo po 1 tableta. Kazete problem li e sea da pijam po 2 tableti t.e 500mg ??
Нема ништо да ти биде од 2 , посебно не затоа што се таблети и од таа количина и пола дали ќе се апсорбира.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom