Кај мене во село снема вода, ќе донираш?Као чешма сум, на вода работам, без мускул ми се движи телото, се думам само дали да го донирам за научно истражување да видат како можи тело без мускул да движи хаха![]()
![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кај мене во село снема вода, ќе донираш?Као чешма сум, на вода работам, без мускул ми се движи телото, се думам само дали да го донирам за научно истражување да видат како можи тело без мускул да движи хаха![]()
![]()
Абе ќе опаднам ако донирам ќе мислат дека не вежбам воопшто.Кај мене во село снема вода, ќе донираш?![]()
Како бе вака си фрлате парички на суплементи а врска немате колкав бенефит и потреба од нив имате?
Пробај внеси 150+ грама протеин преку храна секој ден да видиш колку ќе те чини.Како бе вака си фрлате парички на суплементи а врска немате колкав бенефит и потреба од нив имате?
Ај можда 1000 пати иам прашано, од лично искуство (или барем научно докажано), топач шо всушност работи? (не ми објаснувај калории, исхрана, кардио, знам дека знаеш дека знам и следам се тоа, симнав од 25% на 17% масти, сакам да убрзам малце да почнам со булк)
Поефтино е од хранаПробај внеси 150+ грама протеин преку храна секој ден да видиш колку ќе те чини.
Вака барем даваш да речеме 3000 за 2,5кг протеин и имаш за повеќе време.
3000/2500=1.2 денари по грам протеин (рачунај зиам ко 100% чист протеин 1:1 размер тежина:протеин, шо е не постоечки)Пробај внеси 150+ грама протеин преку храна секој ден да видиш колку ќе те чини.
Вака барем даваш да речеме 3000 за 2,5кг протеин и имаш за повеќе време.
Тој пилешкиот стек што е кај нас незнам дали ги има истите вредности со на пример од Американците но нема врска, него мислам дека ако се пржи или и на скара да се стави пак губи од вредностите, плус неможеш секој ден да јадеш стек, а и друго да јадеш пак сигурно не е секој протеин во храна ефтин колку во стекот, а и 150 грама преку храна да ги внесуваш само е премногу храна и евентуално ќе бидеш преполн а преку течности е побрзо апсорпирањето а и нема некој ефекти како болки во стомак, освен ако земеш да пијаш по 0,5кг протеин во ден.3000/2500=1.2 денари по грам протеин (рачунај зиам ко 100% чист протеин 1:1 размер тежина:протеин, шо е не постоечки)
150 грама протеин = 180 денари
190 денари / 1 кг стек (330 грама протеин)=0,58 денари по грам протеин
150 грама протеин = 87 денари
87 << 180
За готвен стек праам муабет така да не ми кажувај за губење на вредностите, можам и секој ден јадам стек и нормално не јадам само стек, јадам и риба (свежа или конзервирана) и урда и јајца и протеински леб и сојини шницли и други работи.Тој пилешкиот стек што е кај нас незнам дали ги има истите вредности со на пример од Американците но нема врска, него мислам дека ако се пржи или и на скара да се стави пак губи од вредностите, плус неможеш секој ден да јадеш стек, а и друго да јадеш пак сигурно не е секој протеин во храна ефтин колку во стекот, а и 150 грама преку храна да ги внесуваш само е премногу храна и евентуално ќе бидеш преполн а преку течности е побрзо апсорпирањето а и нема некој ефекти како болки во стомак, освен ако земеш да пијаш по 0,5кг протеин во ден.
Тој пилешкиот стек што е кај нас незнам дали ги има истите вредности со на пример од Американците но нема врска, него мислам дека ако се пржи или и на скара да се стави пак губи од вредностите, плус неможеш секој ден да јадеш стек, а и друго да јадеш пак сигурно не е секој протеин во храна ефтин колку во стекот, а и 150 грама преку храна да ги внесуваш само е премногу храна и евентуално ќе бидеш преполн а преку течности е побрзо апсорпирањето а и нема некој ефекти како болки во стомак, освен ако земеш да пијаш по 0,5кг протеин во ден.
http://www.facebook.com/photo.php?f...294293543926767_2040380754_n.jpg&size=250,250Кај може во Скопје да купам BCAA од Dymatize и дали се врши испорака во други градови ?
Не мора баш таа марка , ако има подобри прифаќам и сигестии![]()
Незнам за цениве како се за БЦАА, иначе овој е еден од ретките што има до Македонијава да носи скоро се од Дајматајз, други има ама само протеини носа и такви работи, види и на гладијатори таму мислам дека има нешто, баратајТокму тоа го тражам , 5050 тие шо се
Ама 1500 бе :S Мислам дека у Штип го имам купувано за 1100 пред година и пол![]()